Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Les 2: De klok in het Gold/Silver spel

In de Game Boy Color cartridge van Pokémon Gold en Silver is een klein klokje ingebouwd. Hierdoor weet het spel voortdurend hoe laat het is. Het eerste dat je moet doen als je het spel begint is de tijd invoeren en even later de dag van de week. De tijd en dag van de week spelen in het spel een hele belangrijke rol. Je kunt natuurlijk elke dag of tijd invullen, maar het is het gemakkelijkst als je gewoon de echte tijd invult. Op die manier is het wat gemakkelijker om rekening te houden met alle gebeurtenissen in het spel, die van de dag of het tijdstip afhankelijk zijn.

De dag in de Gold en Silver spellen is onderverdeeld in drie gedeeltes:
  • Ochtend: 4:00am - 9:59am
  • Dag: 10:00am - 5:59pm
  • Nacht: 6:00pm - 3:59am
Natuurlijk ziet het speelveld er in zo'n dagdeel anders uit. Gedurende de dag is het lichter dan in de nacht. Maar ook het spel verandert en als je er geen rekening mee houdt kan dat een behoorlijke invloed op het verloop van je avontuur hebben.


Sommige Pokémon komen alleen gedurende bepaalde dagdelen te voorschijn. Sommige Pokémon zijn echte nachtdieren. Bijvoorbeeld Hoothoo, de Uilpokémon, zul je alleen 's nachts kunnen vinden. Als je dus nooit tijdens de nachtelijke uren speelt, zul je dus nooit de mogelijkheid krijgen om een Hoothoot te vangen.

Voor andere Pokémon geldt dat je tijdens andere uren van de dag een grotere kans hebt om ze tegen te komen dan op andere uren. Als je overdag vist heb je bijvoorbeeld meer kans om een Corsola te vangen. Vis je daarentegen 's nachts dan is het waarschijnlijker dat je een Staryu aan de haak slaat. In het gebied waar je Meowth kunt vinden heb je meer kans om er 's nachts een tegen te komen dan 's ochtends.

Er is zelfs meer. Bij sommige Pokémon is er zelfs verschil in sterkte wanneer je ze op een ander tijdstip tegenkomt.

Iedereen weet dat in Pokémon Red, Blue en Yellow Eevee kan evolueren naar drie verschillende types als je van een speciale steen gebruik maakt. In Gold en Silver zijn er nog twee evoluties van Eevee. Deze krijg je niet door stenen te gebruiken, maar door Eevee voldoende te trainen gedurende de nacht of overdag. Als je Eevee voornamelijk overdag laat vechten zal hij naar een Espeon evolueren. Espeon is een Psychopokémon. Umbreon is de andere evolutie van Eevee en die kun je krijgen als je Eevee voornamelijk 's nachts traint. Umbreon is een "Dark"pokémon.

Er zijn ook gebeurtenissen die één keer in de week plaatsvinden. Er is bijvoorbeeld elke vrijdagnacht een loterij in een speciaal gebouw. Als de getrokken nummers overeenkomen met het ID nummer op je Pokémon Gold of Silver cartridge, win je een geweldige prijs.

Er zijn winkels die maar op drie dagen van de week open zijn. In zo'n winkel kun je dan heel goedkoop allerlei dingen kopen. Als zo'n winkel in het weekend open is kun je er alleen maar geneesmiddelen kopen.

Je Pokégear bevat een radio. De radio speelt verschillende melodieën, afhankelijk van de tijd en de dag van de weekwill. Deze liedjes hebben ieder hun speciale aantrekkingskracht op bepaalde Pokémon.

Sommige TMs kun je alleen op specifieke dagen winnen. Sommige tegenstanders willen alleen maar op één bepaalde dag van de week met je vechten.

Op dinsdag, donderdag en zaterdag kun je meedoen aan de "Bug Catchers" wedstrijd. Hier moet je strijden met andere deelnemers om de sterkste en meest coole Insectpokémon te krijgen. Het lijkt heel erg op de Safari zone, maar het verschil is dat je aan het eind slechts één Pokémon mag houden en de deelnemer met de meest coole Pokémon wint de speciale prijs.

Zoals je nu wel hebt gemerkt speelt de tijd een belangrijke rol in het spel van de Gameboy Gold/Silver. Wees je dus altijd bewust van de tijd. En speel niet te veel op tijdstippen waarop je eigenlijk niet zou moeten spelen, zoals bijvoorbeeld 's nachts.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?