Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Noordhollands Dagblad, 20 april 2000

Inferieure tekenfilm met stupide verhaaltje

Pokémon is een rage, dus voeren verstandige argumenten en goede smaak een bij voorbaat verloren strijd. De boosdoener is de Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo, die in 1996 voor zijn Game Boy de zogenaamde Pocket Monsters (ingekort tot Pokémon) op de markt bracht.

Mewtwo, één van de monstertjes ui PokémonDeze bizar gevormde schepseltjes moeten voortdurend met elkaar vechten om hun baasjes aan status te helpen. Een soort kruising tussen Tamagochi voor gevorderden en het fantasy-kaartspel Magic. Want kaartjes horen er inmiddels ook bij. Als voor kleuters de regels te ingewikkeld zijn, kunnen ze er altijd nog werpspelletjes mee doen. Samen met de tv-serie en nu ook de tekenfilm voor de bioscoop, wordt de wereld een compleet amusementspakket opgedrongen. Het is maar wat je een rage noemt. Voor ouders die hun kinderen tot nu toe met veel genoegen begeleidden naar smaakvolle animatiefilms van Disney en zijn navolgers zal het even slikken zijn. Pokémon The First Movie grenst aan oplichterij. Het is de producenten gelukt om met minimale creatieve inspanning maximale omzet te genereren. Alleen in de Verenigde Staten al bijna 90 miljoen dollar. Op het gebied van moderne animatie heeft Japan een naam hoog te houden, maar die kunstenaars zijn hier niet aan te pas gekomen. Een veeg teken is al dat er kunst- en vliegwerk gebruikt moest worden om de vereiste lengte te halen en krap anderhalf uur te vullen met dartelende, kirrende en vooral vechtende Pokémons. Eerst een chaotisch voorfilmpje dat zich in een Pokémon-vakantiepark afspeelt. Vervolgens een sciencefiction-episode in geheel andere stijl (wel met goede tekenaars), waarin we getuige zijn van de creatie van super-Pokémon Mewtwo. En dan pas het eigenlijke verhaal waarin kinderen en hun Pokémons het opnemen tegen het monster dat de wereldheerschappij wil veroveren.

Hypocriet
We zouden het nog kunnen hebben over het Frankenstein-thema en de verwijzingen naar Japanse monsterfilms, of over de invloed van de Game Boy-esthetiek. Ook de argeloosheid waarmee jonge kinderen zich aan wansmaak kunnen verslingeren is een onderwerp dat zich opdringt. Maar in dit geval zou dat te veel eer zijn. Want Pokémon mag dan in zakelijk opzicht geslaagd zijn, als animatiefilin is het een volstrekt inferieur product. Plat en goedkoop vormgegeven volgens de laagste tv-standaard, met een stupide verhaaltje als aanloop naar een toernooi waarin de Pokémons hun eigen klonen bevechten. Die agressieve inslag is nog niet eens het ergste, eerder een soort kermisachtig vermaak dan echt bedreigend geweld. Maar kom alsjeblieft niet met zo'n buitengewoon domme en hypocriete ontknoping waarin alle vechtersbazen als bij toverslag inzien dat geweld niet goed is.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?