Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: De Gelderlander, 26 februari 2000

Een kaartspel om de eer

Voor de liefhebbers van Fantasy Games, zeg maar het moderne kaartspelen, is Pokémon dé hit van het jaar. Tot nu toe waren er - amper verkrijgbare - Engelstalige kaarten in de handel. Sinds afgelopen donderdag zijn de Nederlandstalige kaarten te koop.

Hoe werkt het? Net als Magic: the Gathering, doet directeur Michael Bruinsma van Nine-nine-nine Games een beroep op enige voorkennis. In het al jaren populaire Magic: the Gathering prijken vooral Keltische figuren, doodskoppen en monsters op de kaarten. De Pokémon-wezentjes ogen heel wat vriendelijker. Elke speler gebruikt zijn eigen verzameling kaarten. Daaruit stel je als het ware een team samen. Je bedenkt een strategie en dan probeer je de tegenstander te verslaan. Als dat lukt, win je niks, alleen de eer.

Kinderen vanaf acht jaar kunnen het spelen. Volgens Bruinsma is het eenvoudig te leren. Maar inventief als ze zijn, verzinnen kinderen zelf spelletjes, zoals: kaartjes tegen de muur gooien en wie het dichtste bij de plint landt, is de winnaar. Naast de spelkaarten zijn er kleinere, goedkopere verzamelplaatjes in omloop. Naarmate de verzameling spelkaarten groeit, heb je meer mogelijkheden een team te formeren en krijgt het spel meer diepgang. Het kan soms uren duren. Gaandeweg zullen kinderen en jongeren ontdekken wat er allemaal mee kan, constateert Bruinsma. De kaartspeler kruipt als het ware in de huid van Ash die Pokémon Meester wil worden. Wat kosten de kaarten? Een basisset met zestig verschillende kaarten komt op 25 gulden. Dat is uit te breiden met themasets (25 gulden) en aanvullende boosterpacks (7,95). In april denkt Bruinsma de eerste uitbreidingsset Jungle te kunnen leveren met 64 kaarten, gevolgd door Fossil in juni, nog eens 62 kaarten. Er zijn kaarten in vier categorieën: gewone, zeldzame, zeer zeldzame en zeer zeldzame holografische. Kaarten kunnen veel geld waard worden, vooral de gelimiteerde first edition. In de VS tellen ze er 260 dollar voor neer. Zo is The Black Lotus van Magic 1100 gulden waard. Ik heb zelf gezien dat iemand dat betaalde.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?