Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: De Gelderlander, 1 maart 2000

School is het o zo populaire Pokémon beu

ARNHEM - Ze spelen met de kaarten onder de tafel. Ze ruilen ze. Soms worden ze heel ordinair gejat en dat geeft weer beroering. De kinderen van de Pieter de Jongschool in Arnhem-Zuid zijn onder schooltijd zo druk met het razendpopulaire Pokémon dat de leerkrachten het helemaal beu zijn.

Daarom hebben de ouders van alle zeshonderd leerlingen een brandbrief gekregen van de school, die gevestigd is aan de Pythagorasstraat en de Mr. J.M. de Kempenaersingel in Rijkerswoerd.

Problemen
De Pokémonkaarten leiden in de hoogste groepen tot veel problemen", zegt locatiedirecteur M.-van Polanen. Ze leiden de aandacht af." Zelf kent ze het spel helemaal niet, maar ze ziet wel de kinderen ermee spelen. Juist als ze dit vertelt komt een collega binnen met een setje kaarten, die ze een spelend kind heeft afgenomen.

"Het ziet eruit als speelkaarten", omschrijft Van Polanen geďnteresseerd het pakketje. "Er staan beesten op. Een Venusaur, Raticate, dinoachtige dieren. 't Ziet er best mooi uit, maar wat ze ermee doen weet ik niet."

Ontvreemd
De kaarten zijn zo populair dat ze niet alleen geruild worden, maar zelfs ontvreemd. We krijgen ouders aan de telefoon omdat de kaarten van hun kind gestolen zijn. Ze schijnen heel duur te zijn. Hoe duur? Dat weet ze niet precies, maar ze heeft bedragen van tachtig gulden horen noemen.

Omdat met name de kinderen in de hoogste groepen door Pokémon de aandacht moeilijk bij de les kunnen houden, heeft de school besloten maatregelen te nemen. Wie betrapt wordt op het spelen met de kaarten kan ze inleveren. De ouders kunnen de kaarten dan op school ophalen. Niet dat de school hoopt dat dat gebeurt. Nee, we hopen erop dat de ouders tegen hun kind zeggen dat het 't zelf maar moet oplossen en dat het kind dan besluit de kaarten niet meer naar school mee te nemen", aldus Van Polanen.

Kringloop
Bij school De Kringloop in Elderveld dromt een groepje jongens na schooltijd bijeen. In het geroezemoes van geluiden is het ruilen, ruilen' het enige verstaanbare. De jongens hebben pakjes Pokémon-kaarten in de hand. De ene stapel is groter dan de andere. Aan een tekentje op een kaartje kun je zien hoe zeldzaam ze zijn", zegt een van de jongens. Kijk, op deze kaart staat onderin een sterretje. Die is dus zeldzaam. En die met glittertjes ook."De kinderen doen kaartspelletjes met Pokémon, maar ook het spelletje het dichtst bij de muur', waarbij kaarten richting een muur worden gegooid en wie het dichtst bij ligt mag de kaarten hebben.

Pakjes
De kaarten zijn in pakjes voor een paar gulden bij speelgoedzaken te koop. In elk pak zitten één zeldzame, vier ongewone en vijf gewone kaarten. De zeldzame kunnen veel geld waard zijn. Wel zo'n 85 gulden", beweert een van de jongens.

Als ze in de klas zijn, houden ze de kaarten in de broekzak. Dat moet van de school. In de klas tolereren we de kaarten niet", zegt schoolhoofd B.-Perenboom. Als we ze zien, dan neemt de leerkracht ze af." Voor zover hij weet is het nog niet zo ver gekomen.

Bij de leerkrachten is het doorgedrongen dat de kaarten veel waard kunnen zijn. Daar zijn ze niet gelukkig mee. Vorig jaar was er al zo'n gedoe met stuiterknikkers. Die bleken ook geld waard.

Weekbrief
Perenboom: Het kwam voor dat kinderen knikkers van elkaar leenden voor een gulden. Zo kreeg het ene kind schuld bij een ander. Op een gegeven moment hebben we gezegd: het gaat om het spel en niet om de knikkers. En zeker als het -zoals nu- om veel waarde gaat. Sommige kinderen kunnen dat niet overzien. We willen nu even aanzien hoe het gaat en anders waarschuwen we via de weekbrief de ouders."

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?