Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: De Gelderlander, 3 maart 2000

Pokémon? Knikkeren is belangrijker

Het kaartspel Pokémon heet een rage te zijn. Sommige scholen hebben zelfs al strenge gedragsregels ingesteld. Hoe zit dat in Maas en Waal?

MAAS EN WAAL - In Brabant zijn al scholen die de kaarten verbieden omdat ze zouden leiden tot ruzie, onrust of andere incidenten. In Arnhem kunnen de speelgoedwinkels ze niet aanslepen. Pokémon is voor liefhebbers van Fantasy Games, zeg maar het moderne kaartspelen, dé hit van het jaar. Toch? Wat zegt u, vraagt directeur Erie van Teeffelen van basisschool De Oversteek in Dreumel. Pokémon? Nooit van gehoord. Wacht even... Kent iemand hier Pokémon? ... Nee, de invalster hier zegt dat het een rage is maar bij ons is dat nog niet het geval, want dan zou ik het toch moeten weten. En regels hebben we dus ook niet. "Bij ons leeft het ook helemaal niet", zegt directeur Herman Rekers van basisschool De Terebint in Wamel. Gelukkig maar, want uit rages ontstaan meestal ruzies en die houden we liever buiten de deur.

Ook Toon Verkerk, docent van de hoogste groep van basisschool 't Klňsterhűfke in Deest, heeft nog weinig gemerkt van Pokémon. Volgens hem komt dat omdat de kaarten aanvankelijk enkel in het Engels verkrijgbaar waren. En dan heb je meteen al een probleem. Kinderen zijn er niet mee bezig. Ze doen liever aan knikkeren, voetbal of tikkertje. Maar misschien komt het nog, flippo's en politieplaatjes waren hier ook erg gewild.

Op basisschool De Appelhof in Druten was vorig jaar het soortgelijke spel Magic heel erg in'. Op die kaarten prijkten - in tegenstelling tot de vriendelijk ogende Pokémon-wezentjes - vooral Keltische figuren, doodskoppen en monsters. Maar ook hier slaat Pokémon nog niet erg aan. Vreemd eigenlijk, vindt docent Frank de Jong. Want we zijn al enige tijd bezig met een project waarbij we e-mailen met een school in Japan. Een half jaar geleden had ik al een spel Pokémon-kaarten uit dat land. Ook op de Johan-Frisoschool, waar wij bij inwonen, heb ik het nog niet gezien, aldus De Jong.

Op 't Schrijverke in Druten-West dan? Als het een rage is dan moet die bij ons nog komen, zegt Cor van Summeren, docent van groep 8. Ik heb die kaarten nog niet gezien bij ons op de speelplaats, volgens mij zijn er echter wel wat kinderen die ze hebben. Maar het is hier knikkertijd en dat vinden kinderen belangrijker.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?