Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail


Bron: De Gelderlander, 11 februari 2000

Pokémon ruilen en roven op schoolplein

DEN HAAG - De uitgever kan de vraag niet aan, speelgoedwinkeliers spreken van enorme schaarste en in Den Haag werd woensdagmiddag een achtjarig jongetje met geweld van zijn pokémonkaarten beroofd. En de pokémonrage is nog niet eens op zijn hoogtepunt. Pas over twee weken komen de eerste Nederlandstalige kaarten.

Speelgoedbazar De Kwappenberg in Den Haag zit met smart te wachten op een nieuwe zending kaarten. Ze zijn waanzinnig schaars, zegt een woordvoerder van de winkel. Concurrent Speelboom in dezelfde stad haalde ze gisteren zelf bij distributeur 999 Games in Weesp, waar ongeveer vijf miljoen kaarten waren afgeleverd, de eerste levering van dit jaar.

De pokémonrage ontstond in 1996 in Japan met een tv-serie geënt op de gewelddadige mangafilms. Daarna volgden computerspelletjes en het kaartspel. De kaartspelers, in de leeftijd van zes tot veertien, kruipen in de huid van trainers die op jacht gaan naar pocket monsters, de zogenoemde pokémons.In oktober werden de eerste - Engelstalige - kaarten in Nederland geďntroduceerd, en sindsdien is het hek van de dam. Telkens als we leveren, zijn de winkels in drie, vier dagen door hun voorraad heen, zegt directeur M. Bruinsma van 999 Games.

Inmiddels zijn in Nederland ongeveer tien miljoen kaarten in omloop. Op 24 februari komt de eerste Nederlandstalige editie van de pokémonkaarten op de markt, in een oplage van enkele tientallen miljoenen.

Bruinsma: Nu hebben de kinderen de kaarten voor de heb, omdat ze de spelaanwijzingen niet kunnen lezen, straks gaan ze het spelen. Dan gaan ze ook sparen en ruilen.

Bruinsma verwacht niet dat het sparen en ruilen problemen zal opleveren, zoals woensdagmiddag, toen in Den Haag een achtjarig jongetje werd beroofd van zijn pokémonkaarten. Twee oudere jongens sloegen het ventje van zijn fiets en gingen er vervolgens met de kaarten vandoor. De kaarten hadden een waarde van ongeveer 85 gulden.

Bruinsma vreest ook niet voor excessen als er later zeldzame kaarten worden uitgegeven, die veel geld waard zijn. Maar op de Haagsche schoolvereniging heeft het eerste incident zich al voorgedaan. Daar moest de leiding optreden bij een ruzie over een mislukte ruil. Bij basisschool De Baanbreker speelt het een beetje. We worden er nog niet gek van, zoals destijds met de flippo's, zegt een woordvoerster. Die hebben we op een gegeven moment verboden.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?