Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail


Bron: De Gelderlander, 29 december 1999

Gestikt in Pokémon-bal

MIAMI - De door het stripfiguurtje Pokémon ontketende rage hoeft voor Burger King niet meer. De fastfoodketen heeft gisteren besloten alle Pokémon-ballen terug te roepen nadat een dertien maanden oude baby door het speeltje was gestikt. In totaal gaat het om ruim 25 miljoen stuks.

Burger King, eigendom van het Britse concern Diageo, gaf de ballen in de Verenigde Staten cadeau bij een kindermenu. Een Californisch meisje kreeg het echter voor elkaar om met een helft van de plastic bal haar mond en neus te bedekken waarna ze stikte.

In een Pokémon-bal zit een van de 57 verschillende Pokémonfiguurtjes, luisterend naar namen als Pikachu, Snorlax, Cloyster en Ivysaur.Bij een kind van anderhalf jaar zoog een bal zich vast aan haar wang, waarna die enige tijd niet kon worden losgetrokken. Zij overleefde wel het speelgoed.

Burger King adviseert nu ouders met kinderen jonger dan drie jaar het Pokémon-speelgoed te vernietigen. De ballen kunnen ook worden ingeruild tegen een kleine portie Franse frietjes, aldus een woordvoerster.

De Pokemon, die ongeveer 7,5 centimeter hoog zijn en waarvan 57 verschillende variaties bestaan, zullen nog wel worden aangeboden aan kinderen die ouder zijn dan drie jaar. Maar dan zonder bal.Pokemon is een grote rage in de Verenigde Staten. Het van oorsprong populaire figuurtje uit een computerspelletje is uitgegroeid tot de kersthit in de speelgoedwinkels. Eerder dit jaar trok een speelfilm over Pikachu en zijn vrienden al volle zalen. Het speelgoed wordt vooral op de markt gezet door de Amerikaanse speelgoedfabrikant Hasbro, die ook al met de Furby een rage-object in huis heeft.Ook in Nederland is Pokemon hard op weg een rage te worden. Maar hier zijn nog geen ballen verspreid. De speelgoedactie stond gepland voor april of mei volgend jaar. Maar gezien de jongste ontwikkelingen in de Verenigde Staten sluit Burger King in Nederland niet uit dat die wordt afgelast dan wel aangepast.

Sinds jaar en dag geven fastfoodketens speelgoed weg bij de aanschaf van hamburgers. McDonald's begon daarmee in 1979 als eerste. Momenteel trakteert deze keten de kinderen op figuurtjes uit de tekenfilm Tarzan.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?