Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Telegraaf, 16 mei 2000

Monstertjes veroveren Internet

Het begon allemaal als een videospelletje, maar al snel groeide Pokémon uit tot een fenomeen van ongekende omvang. Wereldwijd zijn zo'n 1500 verschillende Pokémon-producten verschenen, waaronder een bioscoopfilm, verzamel-kaartspellen en zelfs speciale Pokémon-vliegtuigen. Nu hebben de monstertjes ook het internet veroverd.

Bij de zoekmachines Lycos en Altavista is Pokémon na porno en MP3 de meest populaire zoekterm. Miljoenen kinderen gaan dagelijks via het net op zoek naar de laatste Pokémon-nieuwtjes. Op die manier proberen ze meest recente tips en trucs van het kaartspel te achterhalen of willen ze meer te weten komen over hun favoriete monstertje. Het is vaak moeilijk om bepaalde informatie terug te vinden. Daarom heeft de redactie de meest interessante Pokémon-sites voor u op een rijtje gezet.

Wie diverse informatie zoekt, kan terecht op Pokémon Holland. Het is een duidelijke en overzichtelijke site die volledig in het Nederlands gemaakt is. Bovendien biedt de site voor elk wat wils. De allerkleinsten kunnen de redactie zelfgemaakte Pokémon-tekeningen toesturen. Die zijn even later op de Pokémon-Fan-Kunstpagina te bewonderen.

Iets oudere kinderen zullen de expert-spelregels kunnen waarderen. Ze vinden er tips terug over de waarde van de kaarten en leren hoe ze nepkaarten van de echte kunnen onderscheiden. Daarnaast wordt er een overzichtje gegeven van het laatste Pokémon-nieuws.

Speciaal voor ouders van Pokémon-fans kwam er een pagina voor Poképarents tot stand. Daar kunnen Pokémoeders en -vaders hun ervaringen uitwisselen. Anekdotes, tips voor andere Poképarents, leuke dingen, alles kan en alles mag.

Een andere, eveneens overzichtelijke en Nederlandstalige site, is "De Nederlandse Pokémon en Pikachu pagina's". Daar kan je heel gemakkelijk de nieuwste Pokémon-figuurtjes ontdekken en de regels van het kaartspel nog eens nalezen. Dit is vooral een muzikale site: met één druk op de knop laat je Pikachu zingen en spreken. Bovendien kan je hier ook de Pikachu-dans bekijken!

Het Pokémon Paradijs biedt alweer een schat aan Pokémon-informatie. Er is onder meer een nieuwsoverzicht, je kan gegevens over de verschillende monstertjes opzoeken, maar ook Pokémonfilmpjes bekijken. Daarnaast kan je er met andere fans chatten en e-mailen. De site heeft wel een nogal zakelijke lay-out, waardoor hij net iets minder aantrekkelijk wordt.

Wie zich echt helemaal in de monstertjes wil verdiepen, kan talloze boeken, video's en kaarten over Pickachu en co bestellen. Het meest volledige overzicht hiervan is terug te vinden op www.tox.unimaas.nl/ce/pokemon.htm.

Naschrift van de webmaster: Natuurlijk kan ik het niet nalaten om een paar opmerkingen te maken over dit artikel. Ten eerste stond het artikel, en zeker de internet versie, bol van de fouten. Zo werd Pikachu als Pickachu gespeld en werkte de link naar mijn site niet. En mijn site zakelijk? En de Pokémon en Pikachu pagina's overzichtelijk??

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?