Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Noordhollands Weekblak, 16 augustus 2000

Doelgroep aan het woord: de Pokékids

"Ash doet altijd zo dom"

NOORD-HOLLAND - De doelgroep van Pokémon loopt tot kinderen van twaalf, dertien jaar. Heel opvallend is dat niet alleen jongens in de ban van de pocket monsters zijn, ook meisjes lopen weg met de fantasiefiguurtjes.

Wat vinden ze er nu zo leuk aan?

"Ash doet altijd zo dom", lacht Kevin-Mike Kruit (12). "En Brock zit altijd achter de meiden aan", weet Jasper Fröhlich (12) op te merken. "Pokémon is net als knikkeren: je kunt het jaar in jaar uit spelen. Het verveelt niet", meent Alex Karten (13). "Ik vind vooral de kaarten leuk, maar dat komt ook omdat ik de serie op TV niet kan zien omdat ik dan net naar school moet fietsen", zegt Jorn Dubbeld (12) met spijt in zijn stem.

En opnemen op de video? Nee, zo diep zit het nu ook weer niet. Bovendien weet de jeugd dat alles op tv tot in het oneindige wordt herhaald. Aflevering gemist: je komt hem nog wel een keer tegen binnen een maand. Dan maar als herhaling in het weekend.

Handjeklap

De Pokékids en hun waren bijeen. "We weten best dat er een Silver en Gold Pokémon game te koop zijn. Dan heb je alle Pokemon compleet op een cassette. Maar je kunt het niet lezen, want het spel komt uit Japan!"Ook de meiden Whitney Smit (10) en Linda Karten (10) zijn Pokékids. Samen spelen ze op school vooral het kaartspel, al maken ze eigen regels. Uit de Amerikaanse kretologie kom je al niet uit als volwassene, laat staan als kind.

Whitney: "Ik heb Nederlandse kaarten, die kun je wel lezen." Linda: "We gooien de kaarten op en hoe ze op de grond vallen bepaalt of je wint of verliest." "Of we doen handjeklap met de kaarten", legt Whitney uit.

Duur?

Kaarten duur? (60 kaarten kosten f25,-) De Pokékids vinden het wel meevallen. "Een boosterpack kost maar acht piek", weet Jorn. Van de vier heren lopen er drie een krantenwijk. Het loon wordt gebruikt om nieuwe kaarten of games te kopen. Ook geld dat wordt verkregen met klusjes in en om het huis, gaat naar 'meneer Nintendo'.

"Pokémon zijn soms net huisdieren. Je kunt ze leuk ruilen, of het nu kaarten zijn of Pokémon uit het spel. De namen zijn niet moeilijk te onthouden, je ziet soms aan de vorm wat voor Pokémon het is. Wel moet je goed de soorten weten. Of je te maken hebt met een vuur-, een water- of bijvoorbeeld gras-Pokémon. Het spel is best wel makkelijk. En als je iets niet weet kijk je gewoon op internet. Daar haal ik ook plaatjes vandaan, vandaag nog, op school hebben we een Pokémon-spel gespeeld op de Lycos-zoekmachinesite", aldus de vier heren-in-de-dop.

De meisjes mogen graag hele Pokémon-verhalen verzinnen en kunnen zich goed identificeren met het meisje Misty in de serie of de lief ogende Pokémon-varianten.

En hun lievelings Pokemon?

Whitney's voorkeur gaat uit naar Pikachu, Linda kiest voor de ruigere Mewtwo. Kevin-Mike mag graag de stoere Blastoise schildpad zien. Alex heeft drie favorieten, maar kiest toch voor Pikachu. Jasper loopt weg met Wigglytuff, terwijl Hitmonchan de favoriet is van Jorn.

En ik, zegt de schrijver? Ik kies jou, Pikachu!!!!!

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?