Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: ???, juni 2000

Meeste 'anti-Pokémon'-sites bevatten slechts puberaal gebral

Om je mening te uiten, bestaat er haast geen idealer medium dan het internet. Want of je nu versteld staat van het nieuwste formaat mattenklopper, of van het nieuwe kapsel van Jennifer Lopez, om al je lofuitingen te delen met de medemens is de digitale snelweg dé 'place-to-be'. Het aantal pagina's waarop popsterren, actrices of voetbalers worden bewierookt, is allang niet meer bij te houden. Het aantal anti-sites evenmin, Want waar liefhebbers zijn, zijn haters. En andersom.

Zo ook bij Pokémon. De nieuwste schoolpleinrage weet op het web inmiddels talloze 'anti-sites' aan zich gewijd. Maar helaas, hoezeer je ook je best doet met surfen, de meeste van deze anti-Pokémon sites komen niet veel verder dan wat puberaal gebral. Plaatjes van Pokémon-figuren waar het bloed vanaf spat, begeleid door teksten als Ten Ways to Kill a Pokémon. Hoewel je die tien manieren zo creatief kunt invullen als je wilt (een avondje brainstormen in de kroeg volstaat voor een hele waslijst), komt deze site weinig verder dan inkoppers van het kaliber 'Schiet ze door het hoofd' of 'Breng ze levend aan de kook in zo heet mogelijk water'. Kortom: veel geschreeuw, weinig wol.

Pokémon zoals de tegenstanders hem zien: Als de duivelBij de meeste andere anti-Pokémon-pagina's - de meeste van hen zijn verbonden in de Anti-Pokémon-Webring - is het maar weinig anders. Al surfend langs alle scheldkanonnades begin je zelfs bijna sympathie te krijgen voor de Japanse animatiediertjes. Totdat je op een pagina stuit die wel begrijpt waarom iets niet deugt. Zo heeft Dustin Sparks, een oud-Pokémonfan, op zijn site een officieel statement tegen de beestjes opgesteld. Volgens hem is de commerciële hype die rondom de beestjes is ontstaan, nog niet eens het ergste. Het gaat er juist om dat die heisa gebaseerd is op gebakken lucht. Zo zijn de Pokémon-kaartjes niet alleen prijzig, maar hebben ze - in vergelijking met Magic: The Gathering - ook nog bijzonder weinig verzamelwaarde, gaat het computerspel na verloop van tijd alleen nog maar vervelen en heeft de tekenfilmserie - in tegenstelling tot cartoons als Garfield, South Park en The Simpsons - totaal niets zinnigs te melden. Bovendien vreest Sparks dat de Pokémon-rage op den duur zal leiden tot sociale vervreemding van de kids. Een sober vormgegeven anti-site, maar juist daarom een verademing. Zo kan het dus ook.

Toch bedienen de meest geslaagde anti-sites zich van een totaal andere aanpak. Het 'haatobject' wordt subtieler aangepakt. Met hunor. Want wist u bijvoorbeeld dat de Smurfen ooit bedacht zijn door de Russische regering, met de bedoeling de communistische revolutie te verspreiden? Dat S.M.U.R.F. eigenlijk niets anders betekent dan Socialist Man Under red Father? Nee? Dan bent u blijkbaar nog nooit op de betreffende site geweest. Want was u dat wel, dan zou u onze blauwe helden voortaan met hele andere ogen bekijken. Helaas kent ook de site één nadeel: de rol die Vader Abraham in het geheel speelt, blijft onduidelijk.

Dat anti-sites bij uitstek geschikt kunnen zijn om een muis op te blazen tot een olifant, blijkt wel op weer een andere site. Daarop is namelijk een leuke selectie te vinden van de vele anti-sites die het web rijk is. Van de anti-Vrouwen die zich scheren-site tot de anti-Zoiets Van-homepage (gekant tegen deze 'foeilelijke woordencombinatie'). Met een tussenstop in de grindbak van Jos Verstappen. de meest recente aanwinst in de lijst staat nu nog in de - ietwat studentikoze - kinderschoenen. Maar wie weet ontketent de anti-Zinloos geknuffel-site wel de volgende volksrage. De oprichters trekken in ieder geval van leer tegen 'het knuffelen zonder de reden om te knuffelen'. Onder het motto: 'Waarom zou je gaan knuffelen als je al een kwartier met iemand hebt staan praten?'. Benieuwd of Big Brother-Ruud al een kijkje genomen heeft.

Naschrift van de webmaster: alle url's zijn uit dit artikel verwijderd!

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?