Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: BN/De Stem, 24 december 2000

Pokémon is niet meer te verkopen

DEN HAAG (GPD) - Pokémon is volledig uit de gratie. De jeugd heeft geen belangstelling meer voor het eerder dit jaar nog razend populaire ruilkaartspel.

De verkoop van kaarten en speelgoed is zowel rond sinterklaas als kerst sterk achtergebleven bij de hoge verwachtingen van distributeur en detaillist. Als gevolg daarvan zitten winkels met grote voorraden vrijwel onverkoopbare sets kaarten en Pokémon-attributen.

Voor een starterspakket Pokémon moest een week geleden nog 29,95 gulden worden betaald. Nu bieden spellenwinkels de dozen voor 9,95 gulden aan. De losse pakjes kaarten, met figuurtjes als Nidoqueen en Blastoise, zijn al voor één of twee gulden te koop. De verkoopprijs bedroeg 7,95 gulden.

Knuffels

In Nederland werden in amper een jaar tijd ongeveer honderd miljoen Pokémon-kaartjes verkocht. Ook knuffels en attributen met de afbeelding van Pikachu gaan in de uitverkoop.

Het einde van de rage wordt toegeschreven aan het geringe aantal kinderen dat Pokémon daadwerkelijk als spel gebruikte. Alleen actieve spelers blijven de kaarten aanschaffen. Importeur Wizards of the Coast probeerde vergeefs competities op te zetten. In de zomer kwam de ruilhandel als gevolg van de schoolvakanties vrijwel stil te liggen. Toch kochten detaillisten met het oog op de feestdagen nog grote voorraden Pokémon-artikelen in.

Overcapaciteit

Vorige week maakte de Amerikaanse speelgoedgigant Hasbro - dat de rechten op Pokémon bezit - bekend met overcapaciteit te kampen. Gelijktijdig werd het ontslag van enkele honderden werknemers aangekondigd. Het bedrijf spreekt tegen dat het ontslag een direct gevolg is van de zwaar tegenvallende verkoopcijfers.

Inmiddels heeft de jeugd het oog laten vallen op een nieuwe reeks verzamelkaarten: Dragonball Z, eveneens gebaseerd op een tekenfilmserie. Voor Hasbro betekent dit geen compensatie van het Pokémon-verlies want de kaartjes komen van een concurrerend bedrijf.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?