Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Amersfoortse Courant, 21 februari 2000

Pokemonkaarten moeten 'eten'

PUTTEN - Kaarten die moeten 'eten', een evenwichtig kaartendek maken en zorgen dat je je tegenstanders altijd een paar slagen voorblijft. De nieuwe kaartspellen, Pokemon en Magic werden afgelopen zaterdag tijdens een open dag in cultureel centrum Stroud in Putten uitgelegd en konden starters losse kaarten kopen.

Spelkenner Jacob Peter Dokter uit Putten is er helemaal gek van. De nieuwe kaartspellen, die totaal niet te vergelijken zijn met spellen als klaverjassen of hartenjagen.

Het principe is ergens te vinden tussen het de ander verslaan, zoals in het al oude schaakspel en hedendaagse videogames. Monsters met magische namen sieren de kaarten, die daarnaast nog allerlei beperkingen, groeimogelijkheden of andere codes bevatten.

Magic en Pokemon zijn overgewaaid uit de Verenigde Staten die het op hun beurt weer hebben meegenomen uit Japan. Het Pokemon, dat een afkorting is van Pocket Monster, is een kaartspel dat gespeeld wordt met zestig kaarten en waarin aangevallen, verdedigd en verslagen kan worden.

Natuurlijk moeten de kaarten 'eten' anders zou het niet Japans genoeg zijn. De kaarten worden gevoed met energiekaarten, die de spelkaart door middel van punten dan weer opwaardeert. Moeilijk en ingewikkeld en om het allemaal nog gecompliceerder te maken kan het met meer mensen tegelijk gespeeld worden. Een soort Stratego met z'n allen dus.

Maar voor kinderen schijnt het niet uit te maken. Binnen drie partijtjes hebben ze het door en verslaan ze met gemak hun tegenstander, meestal een volwassene, die het kind met veel geduld de kneepjes heeft bijgebracht. Een enkele volwassene lukt dat ook.

Dokter is iemand die het zo door had. Op de camping leerde hij het van een kennis. Hij bleek talentvol en versloeg al snel al zijn vrienden. Na de vakantie was de 'verslaving' echter niet voorbij.

Beide spellen zijn wereldwijd inmiddels een rage geworden. Er is zelfs een soort wereldranglijst van de beste spelers die, op georganiseerde toernooien, wedstrijden tegen elkaar spelen. "Zo goed ben ik jammer genoeg nog niet, maar het is een machtig spel," vertelt Dokter, er aan toevoegend dat het door alle leeftijden kan worden gespeeld. Er is nu alleen nog een Engels-talige versie op de markt, maar volgend week komt er een Nederlandse en volgens Dokter wordt het dan geen gewone rage maar een enorme.

Tijdens de open dag was de belangstelling groot. "Ik ben tevreden en hoe meer mensen het spel beheersen hoe leuker het is. Binnen een jaar heb ik al een heel netwerk om mij heen opgebouwd," zegt Dokter. Maar alleen bij hem zijn losse kaarten verkrijgbaar om zodoende de tegenstander op voorhand al een slag voor te zijn, met een hand vol uitgebalanceerde kaarten.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?