Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Gelderlander, 17 juli 2001

Pokémon spelen? Vergeet 't maar

DOETINCHEM - Ze stonden er wat beteuterd bij. Hadden graag de laatste zondagmiddag voor deschoolvakantie nog Pokémon willen spelen. Maar dat feest ging gistermiddag tot hun grote verdriet niet door in buurthuis 't Trefpunt in Doetinchem-Noord. De deuren waren en bleven gesloten.

Zoals iedere zondagmiddag was het druk in de Nieuweweg. Auto's reden af en aan met de bedoeling om kinderen te brengen en later op de middag weer op te halen of om als ouders in het buurthuis een kop koffie te drinken, terwijl hun kroost op oogafstand met leeftijdgenoten Pokémon spelen.

"Toevallig hoorde ik vorige week dat het buurthuis gesloten zou blijven. Het schijnt dat er geen huur is betaald. Daarom heeft de Stichting Doetinchem Welzijn besloten dat het buurthuis niet open mocht zijn", legt Jolanda Akewali de situatie uit.

Samen met Sandra van de Ende draait zij op zondagmiddagen bardienst. Bovendien houden beide dames toezicht en spelen ook hun kinderen Pokémon. Wie nu precies het buurthuis huurt en wat er exact aan de hand is weet het tweetal niet.

Wel weten ze dat het een initiatief is van de importeur van Pokémon en dat bij het evenement een Doetinchemse winkelier betrokken is.

En ook dat er sinds oktober vorig jaar iedere zondagmiddag tussen de zestig en tachtig kinderen in leeftijd variërend van 3 tot 13 jaar naar 't Trefpunt komen om daar gratis deel te nemen aan het populaire spel.

"Kaartjes kunnen de deelnemende kinderen er niet winnen of verliezen. Ze krijgen stempels waarmee ze stickers of batches kunnen winnen."

Jolanda: "Ik ben tegen Pokémon. Als je op de televisie ziet hoe kinderen op straat ruziën en vechten. Ze maken elkaar bijna af.

Maar in het buurthuis gaat het er heel vredig aan toe. Jong en oud spelen leuk met elkaar. En het maakt niet uit of het Nederlanders of buitenlanders zijn. Blank en zwart gaan op een leuke manier met elkaar om. Er is nooit trammelant. Wij bemoeien ons niet met het spel."

Over belangstelling valt niet te klagen. "Ze komen zelfs uit Enschede, Almelo, Zeist en Nijmegen", zegt Jolanda. "Maar gisteren kwamen ze voor niets. Wij hadden geen mogelijkheid om iedereen af te bellen. En dat is triest. De kinderen zijn de dupe geworden van wat volwassenen hebben beslist."

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?