Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Dagblad van het Noorden, 13 september 2004

Stefan is gek van Pokémon

Groningen - Stefan Hendriks heeft al meer dan tweeduizend Pokémonkaarten verzameld. Foto: Wolter Kobus. Vijftien keer is er al een Pokémontoernooi in Groningen gehouden. Stefan Hendriks heeft bijna alle keren meegedaan. Voor zaterdag 25 september staat de zestiende editie van het toernooi op stapel. Dan is Stefan weer van de partij.

De dertienjarige Groninger houdt van het Japanse kaartspel. Het spel van combineren, aanvallen, schade toebrengen, doden en prijzen winnen. Stefan geeft uitleg. "Je speelt met een zelf samengesteld 'deck' van zestig kaarten. Elke kaart heeft een plaatje met een naam, een aantal levenspunten en een aantal schadepunten. Met een kaart val je je tegenspeler aan. Als diens kaart de levenspunten kwijt is, is hij dood en mag jij een prijs (een Pokémonkaart) pakken." Degene die het eerst zes prijzen heeft, heeft gewonnen.

Het is een boeiend spel, vindt Stefan. "Behalve de Pokémons heb je ook Trainers, hulpkaarten. Er zijn wel duizend verschillende kaarten. Zo kun je gigantisch veel combineren om een goed deck samen te stellen."

Zo'n vijfentwintig

Aan het toernooi in wijkcentrum Het Dok in de Groningse wijk Lewenborg nemen gemiddeld zo'n vijfentwintig jongeren deel, in de leeftijd van 7 tot 20 jaar. De meeste deelnemers komen uit de omgeving, maar ook fanatieke spelers uit andere delen van het land komen op het toernooi af. "Er zijn jongeren uit Arnhem geweest", vertelt Stefan. "En uit Den Helder. Zelfs een delegatie uit Maastricht."

Stefan Hendriks heeft al meer dan tweeduizend Pokémonkaarten verzameldDe jonge Groninger bezit inmiddels een verzameling van meer dan tweeduizend Pokémonkaarten. Nieuwe rages als het kaartspel Yu-Gi-Oh hebben zijn liefde voor Pokémon niet verdrongen. "Van Pokémon komen nog steeds nieuwe series kaarten uit. Als ik aan een nieuw spel zou beginnen, moet ik daar eerst weer ervaring in opdoen en een verzameling opbouwen. Pokémon blijft leuk. Bovendien, mijn vrienden spelen het ook."

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?