Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Utrechts Nieuwsblad, 28 augustus 2000

Hawaď strijdtoneel Pokémon-giganten

HONOLULU - Wuivende palmen, witte stranden, cocktails en kokosnoten. Aloha Pokémon. Hawaď is het decor van de internationale Tropical Mega Battle Pokémon - 42 kinderen in de leeftijd van 11 tot 14 jaar strijden om de titel van beste Pokémon-trainer. Özkan Sert uit Utrecht en Lokman Tsang uit Arnhem, beiden veertien jaar, vertegenwoordigen Nederland.

Tien landen zijn vertegenwoordigd in het Pokémon gevecht waarvoor het Hilton Hawaiian Village in Honolulu als slagveld is uitgekozen. Naast de Nederlandse deelnemers zijn kinderen uit onder meer Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, de Dominicaanse Republiek en natuurlijk Japan, Pokémons geboorteland, voor een weekeinde afgereisd naar de tropische eilandengroep. Daar laten ze hun Pokémons tegen elkaar uitkomen met behulp van het Trading Card Game, sinds december 1999 een rage onder de Nederlandse jeugd.

De Nederlandse jongens hebben goed nagedacht over hun strategie, want daar draait het om bij het nieuwe denk- en ruilkaartspel. Op het juiste moment de juiste Pokémon inzetten en terugnemen, de effectiefste trainer gebruiken, de meest praktische aanvallen, etcetera.

Een kleine uitleg voor de leek. Pokémon is een bij de jeugd razend populair kaartspel. Op de kaarten staan tekenfilmfiguurtjes. Ze kunnen worden geruild, zoals de vroegere voetbalplaatjes. Elke kaart heeft een waarde. Met behulp van andere kaarten kan de speler die waarde verhogen. Dat moet leiden tot winst. Van het kaartspel zijn ook een gameboyspel verschenen, een bioscoopfilm en een televisieserie.

De avond voor de Mega Battle passen de jongens hun decks (stapeltjes kaarten) aan om nog sterker te staan tijdens de Gym Leader Challenge. De challenge laat de deelnemers - op drie na allemaal jongens - zaterdag warmdraaien voor het grote werk de volgende dag. De zaterdag staat in het teken van oefenen. In groepjes van vijf of zes struinen ze het grote terrein van Hilton Hawaiian Village af. In zalen van het hotelcomplex, bij het zwembad, op het strand en in een hotelkamer moeten de kinderen opdrachten uitvoeren. De locaties staan voor steden uit de tekenfilmserie, elke stad wordt geleid door een Pokémon-figuur.

Geduchte tegenstanders zijn de geoefende Japanse spelers, die het spel al sinds 1996 spelen. Ze worden ook uitgedaagd door medewerkers van Wizards of the Coast, uitgever van het ruilkaartspel en sponsor van de Mega Battle.

De kennis van de kinderen wordt ook anders getest. Bijvoorbeeld door middel van 'Charades' in Celadon City tegenover het zwembad. Onder leiding van 'Erika' moeten de kinderen Pokémons nadoen. En op Cinnabar Island vraagt 'Professor Blaine' welke Pokémon hoort bij beschrijvingen als: "Overdag houdt hij zijn hoofd begraven in de grond. 's Nachts zwerft hij rond en zaait hij zijn zaad".

Na een dagje trainen en spelen begint het echte werk zondag om 09.00 uur. De Nederlandse jongens zijn helemaal over hun zenuwen heen, maar winnen? Ze weten het niet. "Het hangt echt van de kaarten af die je krijgt", vertelt Ízkan. Lokman knikt instemmend. De kinderen krijgen negentig kaarten waaruit ze veertig kaarten moeten kiezen (deck), hier spelen ze het hele toernooi mee.

De Nederlandse jongens zijn het eens dat ze niet tegen elkaar willen spelen. "Het is niet leuk om tegen een vriend te spelen. Een gewoon spelletje natuurlijk wel. Maar dit is anders". Ízkan wrijft in zijn handen. Dan begint de opzwepende muziek, handen worden geschud, de kaarten gelegd. Lokman en Ízkan beginnen en maken zich al snel niet meer druk om winst. Ze vinden het spelen geweldig. En Pokémon gaat ook niet echt om winnen. Het spelen is veel belangrijker. En wanneer kom je nu in Hawaď? Mahalo Pokémon!

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?