Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Haagsche Courant, 23 oktober 2000

In de ban van Pokémon

"Ik maak ze allemaal af", zegt Tim Foek (8). "Niemand heeft zoveel zilveren als ik".

Foto: Een van de kinderen toont zijn collectie kaarten op het PokÚmonevenement in het Nederlands Congres Centrum.

Met een gelukzalige blik loopt hij het Nederlands Congres Centrum in. PS-Games, distributeur van het Pokémon kaartspel, hield daar zaterdag met speciaalzaak Elf Fantasy voor het eerst in Nederland een Pokémonevenement. Tims moeder kijkt minder blij. Aan haar de ondankbare taak om vier kilo PokÚmonkaarten te sjouwen. "Dan kan Tim zijn dubbele ruilen", legt ze uit. Bij binnenkomst krijgen alle verzamelaars een promotiekaart cadeau, waarop de bekendste Pokémon Pikachu staat. De kaart wordt alleen op evenementen uitgedeeld en is niet in de winkel te koop.

De verzamelaars gaan al snel in elkaars kaarten op. Kinderen die elkaar nooit eerder hebben gezien, stappen zonder vrees op elkaar af. "Nee, die is maar 60 HP en niet eens glitter", wijst een jongen een voorstel af. Voor een niet-kenner is het allemaal hocus-pocus; Pokémontrainers praten in hun eigen taal. "Moeilijk ruilen, als je zelf al bijna alles hebt", zucht Tim. Met zijn enorme verzameling is hij populair. Terwijl anderen zijn collectie bewonderen, doet hij mee met een kennistoets en verzamelt hij stempels met het schrijven van een verhaal. Met vijftig stempels verdien je een trainerbadge en ga je door voor je Pokémon-Meesterschap.

"Pikachu", gilt een meisje door de zaal. Zij wijst naar een twee-meter-versie van deze PokÚmon. De kinderen springen van hun stoel om het beest te aaien. Allemaal willen ze op de foto met hun favoriete held. Niet alleen kinderen blijken door de rage bevangen. Ook tieners en volwassenen lopen rond. Gerard Boxhoorn (19) is gekomen voor de Liga, een ruilkaartspel waarbij je een andere trainer uitdaagt om het tegen jouw 'deck' op te nemen. Verzamelaar André van Vugt (36) is door zijn dochter aangestoken. Zelf is hij ooit begonnen met het sparen van kaarten van Magic, een fantasiekaartspel; Pokémon is hier volgens hem een eenvoudige versie van. "Met kinderen ruilen is een verademing", vertelt hij. "Die zetten je tenminste niet af". Annemiek Schellevis houdt er een hele administratie op na. Zij ruilt niet alleen kaarten, maar koopt en verkoopt ze ook. "De waarde van een kaart kun je op internet vinden", zegt ze. "En dan heb ik hier een lijst met alle kaarten die ik nog zoek. Dit doe ik allemaal voor mijn zoon, hoor", voegt ze daar snel aan toe. "Pokémon heeft veel voordelen", vindt de moeder van Tim. "Tim stapt op iedereen af, leert onderhandelen en kent de moeilijkste namen uit zijn hoofd". Niet alle ouders zijn het met haar eens. "Klotepokémon", mompelt een moeder tegen een vriendin. "Wie deze onzin heeft verzonnen is echt goed gek".

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?