Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Groninger Dagblad, 30 december 2000

???

De Pokémonrage mag dan zijn hoogtepunt hebben gehad, in Lewenborg zijn de Japanse monstertjes nog altijd immens populair. Een groep scholieren in de leeftijd van negen tot en met dertien jaar speelde gisteren in wijkcentrum Het Dok het eerste officiële Pokémontoernooi van Nederland.

Toezichthouder en organisator was wijkbewoner Dries Koster, zelf verwoed Pokémonverzamelaar. "Wat er zo leuk is aan dit spel? De combinatie van strategie, inzicht en een beetje geluk. Het is enigszins vergelijkbaar met schaken. Met elke Pokémonkaart kun je iets anders. En oefening baart kunst." Pokémons zijn in het spel geheimzinnige wezens die andere Pokémons kunnen betoveren of aanvallen. Doel van het bordspel is het uitschakelen van de kaarten van de tegenstander. Er zijn 151 verschillende Pokémons, die allemaal hun eigen unieke krachten en mogelijkheden hebben.

"Je laat je Pokémon de strijd aan gaan met die van je tegenstander", zegt Koster. "Dat klinkt gewelddadig en agressief, maar dat is het absoluut niet. Je zit gewoon achter je tafeltje een kaartspel te spelen."

Koster raakte geďnteresseerd in Pokémon door zijn zoontje Daniël. Op school waaide de van oorsprong Japanse rage vorig jaar razendsnel over. "Ik denk dat Daniël zo'n driehonderd gulden heeft uitgegeven aan de kaarten", zegt vader Dries. "Da's een hoop geld, maar bijna elke hobby is duur. Je moet gewoon goed ruilen. Veel kinderen verzamelen de kaarten, maar doen er verder niets mee. Ik vond het de moeite waard om het bordspel maar eens onder de aandacht te brengen. Ik ben nou eenmaal een spelletjesgek."

In de klas van Daniël legde Koster de spelregels uit. Her en der hing hij posters op om reclame te maken voor het toernooi. Met redelijk succes: twaalf jongens en één meisje kwamen gistermiddag naar Het Dok. "De moeilijkheid is dat er geen Pokémonverenigingen zijn in Groningen. Je moet dus individuele liefhebbers zien te trekken."

Of het spel de tand des tijd zal doorstaan, waagt de Lewenborger te betwijfelen. "Er zal altijd wel een klein groepje liefhebbers overblijven, maar oudere kinderen schakelen vanzelf over op Magic. Da's net zo leuk, alleen een stuk ingewikkelder."

Pocket monsters

Pokémon is de afkorting van Pocket Monsters (zakmonsters). De Japanner Satoshi Tajiti bedacht in 1995 het spel waarbij je 151 verschillende wezentjes kunt verzamelen. Begin '96 heeft Nintendo een computerversie van het spel uitgebracht. Het werd een enorme rage. Pokémon is nadien overgewaaid naar Amerika en Europa. Aanverwante zaken als tekenfilms, knuffels, zonnebrillen, stickers en T-shirts vinden gretig aftrek.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?