Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Groninger Dagblad, 27 december 2001

Kinderspel in aparte wereld van Pokémon Groningen

De spelregels uitleggen is een schier ondoenlijke zaak. Het zou waarschijnlijk ook de rest van de pagina in beslag nemen, want in het aparte wereldje van Pokémon is niets wat het lijkt. De zestig veelkleurige kaarten vechten tegen elkaar en worden bij nederlagen voorzien van straftellers, zo ongeveer. Verbazingwekkend was het dat ongeveer zestig kinderen in wijkcentrum Het Dok het spel fanatiek speelden op het vierde officiële Pokémontoernooi van Groningen. Alsof het kinderspel was.

In de tweede ronde zijn Frank Bakker en Lisa Pama aan elkaar gekoppeld en dat is niet best. Beiden hebben de eerste ronde gewonnen en hebben elkaar precies verteld hoe hun tactiek in die winstpartij was. Frank ziet het dan ook duister in. Een terecht voorgevoel, want het spel is nog maar enkele minuten oud of hij maakt omstanders al luidkeels duidelijk dat hij gaat verliezen.

Ongeveer een jaar geleden organiseerde Dries Koster het eerste Groninger Pokémontoernooi. "Gewoon omdat het leuk is. Mijn eigen kinderen spelen het spel ook. Zelf speel ik een iets andere variant die Magic heet." In het spel mogen slechts zestig kaarten gebruikt worden, maar de meeste kinderen in Het Dok beschikken over een verzameling van zo'n 500 kaarten. Voor de wedstrijd kunnen ze daaruit hun sterkste zestig kaarten selecteren. Dat heeft ook Jan uit Den Haag gedaan. Aan de bar in het wijkcentrum kijkt hij niet geheel tevreden voor zich uit. Hij heeft juist de tweede ronde verloren en meldt dat via zijn mobiele telefoon aan het thuisfront.

"Nee, ik ben niet speciaal voor dit toernooi naar Groningen gekomen. Mijn ouders wilden boodschappen doen in Groningen en dat kwam dus mooi uit. Want zoveel toernooien zijn er niet."

Inmiddels is in de zaal het bange voorgevoel van Frank werkelijkheid geworden. Met een triomfantelijk gezicht veegt Lisa haar kaarten bij elkaar, ze heeft nu twee rondes winnend afgesloten. Op de Europese Pokémon-ranglijst, die via internet wordt gepubliceerd, zal ze ongetwijfeld een paar plaatsen stijgen.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?