Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Telegraaf, 18 januari 2000

Pokémon megahit bij kinderen

UTRECHT - De opmars van het videospelletje Pokémon, het bijbehorende speelgoed en de televisieserie is in ons land niet meer te stuiten.

De Pokémon-hebbedingetjes zijn zo populair onder de jeugd vanaf zeven jaar dat onder andere het speciale spelletje voor de Game Boy van Nintendo al maanden nauwelijks te verkrijgen is. Sinds de videogame op 12 oktober in ons land werd gelanceerd moet zelfs het merendeel van de tijd 'nee' worden verkocht. Sommige winkels hanteren wachtlijsten van enkele weken.

Volgens Nintendo gaat het hier dan ook niet om een korte rage maar een vastgenagelde trend waar jong Nederland de komende jaren nog volledig van in de ban zal zijn. "Dit is een spel waar de kinderen voorlopig niet op uitgekeken raken. Het spel duurt heel lang en is pas afgelopen als alle 150 Pokémon-poppetjes zijn gevonden. Je kunt hierbij ook de figuurtjes ruilen met andere bezitters van het spelletje. Bovendien komen er op den duur ook nieuwe versies op de markt", aldus product-manager Frank Rittinghaus. Nintendo verkocht alleen al de afgelopen twee maanden 115.000 Pokémon-spelletjes voor de prijs van 79 gulden per stuk.

Televisie

Pokémon is de verzamelnaam van 150 wezentjes, waarvan de avonturen ook ieder weekeinde te volgen zijn via televisie op Fox Kids. Volgens de omroep is het programma een absoluut megasucces. "We zijn in september begonnen met uitzenden en nu al is Pokémon ons het best scorende programma. In het weekeinde om acht uur in de morgen kijken tussen de 80.000 en 100.000 kinderen. We hebben zelfs ooit een top gehaald van 160.000 kijkers", aldus woordvoerder C. Kos.

Het spel en het programma komen oorspronkelijk uit Japan, een land dat met de Furby en daarvoor de Tamagotchi al eerder de hele speelgoedwereld op zijn kop zette. In het land van de rijzende zon is Pokémon al een paar jaar zo populair dat er inmiddels al meer dan 1500 aanverwante artikelen te koop zijn. Alleen al in Japan en Amerika werden van het spel tot nu toe 18 miljoen exemplaren verkocht.

De trend zet zich in ons land onverminderd voort. "Het spelletje is echt letterlijk niet aan te slepen. We krijgen per week steeds een aantal zendingen binnen en die proberen we dan zo gelijk mogelijk over het land te verspreiden. Maar eenmaal in de winkels is het zo weer uitverkocht. Dat geldt overigens voor heel de wereld en daarom is het ook voor ons moeilijk om er aan te komen", aldus Rittinghaus.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?