Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Trading Card Magazine (editie 9), september 2005

Het deck van Anna Schipper

Anna Schipper (19 jaar) won op 3 juli het NK Pokémon in Utrecht. Na zes voorrondes met aansluitend drie spannende knockout finales ging ze naar huis met de felbegeerde prijzen. Een trofee, 72 boosters, een 'scholarship award' van $500 en als klap op de vuurpijl een verzorgde reis naar de wereldkampioenschappen in San Diego op 19 augustus.

"Ik deed vooral mee voor de prijzen, en bovendien is het gewoon leuk om mee te doen aan een toernooi en te zien hoe ver je komt. Het NK ging me vrij gemakkelijk af, ik werkte me snel door andere 56 deelnemers in mijn leeftijdscategorie heen. Pas in de finale kreeg ik het echt zwaar, mijn tegenstander dreef me flink in het nauw. Het was best of three, dus wie het eerst succes heeft, pakt de titel. Gelukkig bedacht ik snel een leuke combinatie van kaarten en had ik het geluk dat alles werkte zoals het hoorde. Dat heeft mij de overwinning bezorgd!"

Het NK

"We begonnen veel later dan gepland. Om elf uur 's ochtends zou de eerste pot gespeeld worden, maar omdat er door de organisatie op stukken minder deelnemers was gerekend, konden we uiteindelijk pas om één uur 's middags beginnen. Dat vond ik wel heel jammer, want met een beetje planning was er nies aan de hand geweest. Ondanks de trage start kwam het toernooi wel lekker op gang. Toen het in volle gang was, werd het ook erg spannend. Het was warm die dag, en het hele NK duurde lang! Om tien uur in de avond kon ik pas weg, maar het was voor mij wel de moeite waard!"

Bezigheden

"Als ik geen Pokémon speel, ben ik tweedejaars student Engels. Verder houd ik van films kijken, voetballen, muziek, videogames en speel ik gitaar. Toch gaat veel van mijn tijd op aan Pokémon. Ik ben namelijk niet alleen fan van het kaartspel, ook de serie en de games vind ik erg leuk. Mijn favoriete Pokémon is Torchic!"

Nieuwe uitdagingen

"Pokémon is echt een goed spel. Ik speel het al vijf jaar, en het verveelt me nog steeds niet. Het leuke is dat je altijd nieuwe mensen ontmoet die het spel ook spelen. Dat betekent nieuwe uitdagingen, want iedereen speelt anders. Dan kun je combinaties uitproberen die je nooit eerder had voorzien. Dat houdt Pokémon voor mij tot nu toe interessant. Zelf speel ik meestal niet met een vast deck, wel altijd met dezelfde basis aan trainerkaarten. Ik ben van plan het te blijven doen zolang ik het nog spannend vind en verse spelers blijf ontmoeten!"

De prijzen

"Met de prijzen was ik erg blij. Aan boosters heb ik altijd wat, en de scholarship award kan ik goed gebruiken voor mijn studie. Studieboeken zijn namelijk erg duur. Maar de mooiste prijs is natuurlijk de reis naar het wereldkampioenschap, daar heb ik veel zin in. Ik ben benieuwd hoe ik het daar vanaf breng!"

Advies

"Als ik advies moet geven aan beginnende Pokémon spelers? Zoek eerst een plek om het te doen, zoals een winkel waar ze trading cards verkopen of bij bevriende spelers thuis. Dan moet je het spel constant spelen om de regels onder de knie te krijgen. Als je zover bent, is het vooral oefenen en nieuwe combinaties uitproberen. Maar het belangrijkste is dat je er altijd plezier in houdt!"

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?