Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Noordhollands Dagblad, 25 augustus 2006

Kampioen dankzij zakmonstertjes

Sanne van der Vis hoort bij de 16 beste Pokémonspelers ter wereld

Pokémons, dat waren toch die kleine tekenfilmfiguren uit Japan die 10 jaar geleden het hart van elk kind sneller deed kloppen? Agressieve gekleurde monstertjes met superkrachten. De Heemskerkse Sanne van der Vis is er nog steeds wild van en werd zelfs tweede bij het NK Pokémon kaarten.

Sanne mocht daardoor naar Anaheim, Californië voor de wereldkampioenschappen. Het negenjarige meisje stapte vorige week samen met haar vader op het vliegtuig. Tot haar grote verbazing eindigde ze bij de beste zestien Pokémon spelers ter wereld en is daarbij het beste meisje. "Ik had het niet verwacht dat ik zo ver zou komen. Maar het is wel logisch, ik heb zo hard geoefend met het spel, harder kan haast niet", legt ze uit.

Het spel wordt gespeeld met zestig kaarten, je hebt kaarten met de Pokémons (Japans voor 'zakmonster') erop maar ook energie- en trainerkaarten. Er zijn Pokémons met sterke en zwakke punten, met de energie- en trainerkaarten kun je ze sterker maken. Als het stapeltje kaarten van je tegenstander op is, heb je gewonnen. "Het is een kwestie van tactiek, je moet de juiste kaarten met elkaar combineren, maar ook een beetje geluk hebben", vertelt Sanne.

Bij de Heemskerkse zit de tactiek wel goed. Elke vrijdagavond oefent ze bij de Pokémon Liga, een soort school in Almere, waar ze met andere kinderen het spel beoefent. Dit doet ze al anderhalf jaar.

Het was haar vader die Sanne en haar broertje Nick aanspoorde om het spel eens te gaan leren. De twee hebben het spel van hun vader geleerd. Nogal apart; de Pokémon serie wordt vaak door ouders als te geweldadig gezien voor kinderen. "De school waarop Sanne en Nick zitten, hebben de kinderen zelfs verboden om het woord Pokémon uit te spreken", vertelt de moeder Bianca Pekel. "De figuurtjes zijn niet door God geschapen en dus slecht voor de kinderen. Maar over Disney figuren mag er wel gesproken worden, die zijn toch ook niet door God geschapen?"

Sanne blijft nuchter. Volgend jaar zijn de wereldkampioenschappen in Hawaii. "Maar dat is zes uur langer vliegen dan Californië. Ik weet niet of ik daar zin in heb."

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?