Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Yu-Gi-Oh! & Pokémon World 23, juli 2006

Pokémon Professor Cup 2006

Elk jaar organiseert Pokémon Organized Play (POP) een toernooi voor alle toernooi organisatoren en Professors die het spel in Europa ondersteunen. Dit jaar was niet anders, en in mei j.l. hebben zich sommige van de beste organisatoren zich verzameld in Brussel om mee te doen aan de wedstrijd om de Europese Professor Cup.

Locatie
Het gebeuren vond dit jaar plaats in het Sheraton Airport Hotel in Brussel. Het hotel ligt net buiten de stad en dit gaf de reizigers flink wat reistijd om daar op tijd aan te komen voor de inschrijving. In het chique hotel was een reusachtige zaal beschikbaar voor de strijd.

Prijzen
De aangeboden prijzen voor het grote gebeuren waren ongelooflijk. Iedereen in de top 16 kreeg booster packs als prijzen en de top vier kregen een Nintendo DS en het spel Pokémon Trozei. De top drie spelers kregen bovendien nog een grote zilveren prijs om op hun schoorsteenmantel te kunnen zetten. En de winnaar kreeg een gratis reis naar Anaheim USA om te spelen in de Pokemon Wereldkampioenschappen in augustus.

Formaat
Het formaat voor het evenement was een beetje ongebruikelijk gezien het verzegelde packs met een paar extra elementen inhield. Bij aankomst kreeg iedereen zes booster packs in de stijl van een prerelease toernooi en moest een veertig-kaarten deck opbouwen. Zodra dit gebeurd was begon het toernooi, maar na de tweede ronde werden er twee extra booster packs rondgedeeld en iedereen kreeg de gelegenheid om zijn deck aan te passen, met het gebruik van eventueel nieuwe kaarten die zij vonden. Het toernooi ging daarop verder, en na de vierde ronde werden er nogmaals twee booster packs uitgedeeld aan alle spelers, en weer werd tijd gegeven om de decks te herzien.

Laat de strijd beginnen.
Voor de meesten begon de dag al vroeg met de lange reis naar Brussl. Gezien dit toernooi alleen voor Pokémon Professors was, waren allen die regelmatig toernooien overzagen uitgenodigd. Uiteraard waren er spelers uit heel Europa waaronder Nederland, Engeland, Schotland, Duitsland, Frankrijk, Italië en uiteraard België. De locatie was goed verzorgd en voorzag in alle behoeften waaronder de hele dag door eten en drinken. De actie begon toen iedereen was gearriveerd, en iedereen kreeg zes booster packs van Holon Phantoms, waarin vaak in plaats van een holografische energie een ster Pokémon zat. De actie kon beginnen en de strijd was hevig gedurende vijf rondes die gespeeld werden om de finalisten te bepalen.

De grote jongens
Als een verrassing voor alle Europese Professoren speelden de belangrijkste mensen van POP USA ook mee. Dave Schwimmer, Mike Liesik en Jarrod Nack waren onmiddelijk verwikkeld in de hitte van het spel en moesten ook hun decks bouwen net als alle andere spelers. Dit leverde veel vermaak op voor iedereen.

De top 8
1. Toni Lampert
2. Kristel Helskens
3. Herlinda Quintiens
4. Maik Kraffczyk
5. Oliver Durr
6. Angelica Seeburger
7. Bernd Draheim
8. Marcos Marin-Galiano

De finales
Deze spelers werden om een tafel gezet en moesten van zes nieuwe boosters elk een deck voor de finales maken. De finales waren vrij intens want iedereen wilde de reis naar de Wereldkampioenschappen te pakken krijgen. Uiteindelijk was Toni Lampert uit Duitsland de winnaar, door Kristel Helskens net te verslaan in een zeer spannende finale.


PS: Dit artikel is door de webmaster bewerkt vanwege het soms zeer slechte Nederlands.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?