Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: NRC, 25 augustus 2006

Stukje karton van drieduizend euro

David Booij met de oorkonde die hij kreeg als Nederlands Pokémon-kampioen

David Booij (12) is Nederlands Kampioen Pokémon. Afgelopen week werd hij tweede op het Wereldkampioenschap Pokémon dat werd gehouden in Los Angeles.

"Ik ben vier jaar geleden begonnen met Pokémon-kaarten kopen", vertelt David. "Toen kwam ik in Plok, een winkeltje in Assen." De eigenaar van de winkel vertelde dat er in de kelder elke zaterdag toernooitjes gespeeld werden. David besloot er te gaan kijken. "Daar kreeg ik de regels door", zegt David. "Die leerde ik beetje bij beetje van mijn vriendje Trevor."

Pokémon is een ruilkaartenspel. Je moet zoveel mogelijk kaarten verzamelen. Je pakt ze af van je tegenstander als je een duel wint. Dat doe je binnen een vastgestelde tijd. Diegene die aan het eind de meeste kaarten heeft, wint. Er zijn verschillende soorten kaarten: Pokémon-, energie-, ontwikkelings- en trainerkaarten. De een is makkelijker te pakken dan de ander.

Pokémon-regels zijn lastig. Veel Pokémon-spelers kennen ze niet helemaal en spelen een duel zoals zij denken dat het hoort. "Dat komt omdat de kaarten in het Engels zijn geschreven", zegt David. "In een basisdeck zit een regelboekje. Dat moet je eerst vertalen. Zo leer je hoe je kaarten kan combineren."

Daarbij komt dat het spel zich steeds verder ontwikkelt. "Er komen elk jaar nieuwe kaarten uit. De makers halen dan vier kaarten uit het spel en doen er vier nieuwe bij. Eigenlijk is dat sneaky, want je moet blijven kopen. Maar het maakt het spel toch ook weer interessant."

Inmiddels weet David zoveel van Pokémon dat hij de kaarten wel kan dromen. "Op het WK moest ik tegen een Japanner. Die had kaarten met Japanse tekens. Gelukkig kon ik aan de plaatjes zien welke wezens hij speelde. De Japanners zijn heel goed. Pokémon komt daar ook vandaan." Japanners zijn de enige die niet met een dobbelsteen gooien, maar met een munt. "Tijdens het WK mogen zij dat ook doen. Als ze de munt werpen, moet hij wel minstens drie keer op zijn kant draaien voordat hij kop of munt slaat, anders geldt het niet. Maar verder spelen zij het spel volgens de regels die gelden."

De prijs die David won voor een tweede plaats op het WK is een speciale Pokémon-kaart waar er maar drie van zijn op de hele wereld. "Hij staat bij mijn bed. Ik twijfel nog of ik hem ga verkopen. Hij is drieduizend euro waard. Raar hč, voor zo'n stukje karton." De kaart is zeker niet zijn lievelingskaart. Want dat is de kaart waarmee David op het NK en het WK speelde en die hij beschouwt als zijn mascotte. "Dat is Flareon. Hij staat voor vuur en daar houd ik van."

David weet nu al dat hij deel zal nemen aan het WK 2007, dat wordt gehouden op Hawaď. Maar voorlopig speelt hij ook zo af en toe als vanouds in de kelder van Plok.

David raadt je aan te kijken op www.pokemon-paradijs.com als je meer over spelregels te ween wilt komen.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?