Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Dagblad van het Noorden, 15 augustus 2006

David en Olaf naar WK Pokémon in Los Angeles

David (links) en Olaf Booij druk aan het trainen voor het WK Pokémon.

Assen - Midden in de schoolvakantie even vijf dagen naar Los Angeles. Niet voor een vakantie, maar voor het WK Pokémon, het populaire kaartspel. David en Olaf Booij uit Assen stappen morgen met hun moeder op het vliegtuig naar de Verenigde Staten, waar de beste Pokémon-spelers van de wereld het tegen elkaar opnemen.

David (12) werd in mei eerste bij het Nederlands NK Pokémon. Dat leverde hem 1500 dollar studiegeld op, plus een gratis vijfdaags verblijf voor het WK. Moeder Ruth van Dalen mag ook gratis mee. Bleef over broer Olaf (9), die derde werd in zijn leeftijdsgroep. Voor hem werd een ticket gekocht, zodat hij ook mee kan en mee gaat doen.

David en Olaf zitten in Team Torchic, dat uit negen spelers uit Assen en Groningen bestaat. Medeteamlid Anna Schipper (20) uit Groningen gaat ook naar het WK.

Hoe groot is de kans dat de wereldtitel in Assen terechtkomt? "Klein", meent David, "je hebt drie groepen met elk 150 spelers. Zo heb je maar één NK in Nederland, maar in Amerika wel vijftig van dat soort wedstrijden. Je moet het dus tegen heel veel sterke spelers opnemen."

Wie het niet kent, kijkt vreemd aan tegen het kaartspel met fantasiewezens, trainers en elementen. Ook de beide broers hadden even moeite om op gang te komen, maar nu kenen ze de regels en de decks zowat uit hun hoofd. "Het is nu vet makkelijk, maar toen ik het uitlegde aan mijn moeder dacht ik: wat is het eigenlijk ontiegelijk moeilijk", zegt David.

Donderdag staat een bezoek aan Disneyland op het programma. "Dat is daar om de hoek", aldus David. In het weekeinde zijn de wedstrijden. Een supertrip, waarvan David de terugkomst op Schiphol misschien nog wel het mooiste vindt. "Als ik win, komt m'n oom me ophalen. En als ik wereldkampioen ben, krijg ik vast een ontvangst als die van Huntelaar."

Olaf heeft nog een tip voor wie het spel beter wil leren kennen. "Elke zaterdagmiddag kun je spelen in stripwinkel Plok, in Assen." Komende zaterdag dus één keer zonder David en Olaf.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?