Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: IJopener december 2007

Pokémon kaartclub


Pokémon is en blijft hot in de leeftijdscategorie 8-12 jaar. Met name jongens gaan helemaal op in de wereld van Pokémon die bestaat uit films, games, boeken en de kaarten die verzameld worden en waar ze ook een intelligent kaartspel mee spelen. De ingewikkelde namen, eigenschappen en waardes die bij de verschillende Pokémon horen, vormen onder kinderen een geheel eigen taal die de meeste ouders volkomen vreemd is.

Schijnbaar moeiteloos lepelen ze de meer dan 385 verschillende namen op waaronder onbegrijpelijke zoals Bulbasaur, Squirtle, Charmander, Rayquaza, Deoxys en Mewtwo. Verder dan de schattige, gele Pikachu komen de meeste volwassenen niet.

Henna Charry is een van de volwassenen die toegetreden is tot de magische wereld van Pokémon en de taal van de kinderen spreekt. Elke woensdamiddag van 14.30 tot 17.30 komen kinderen bij haar op de Balk om de 'Pokémon Trading Card Game' te spelen. Naast strategisch spelinzicht ontwikkelen de kinderen ook hun sociale vaardigheden. Henna is een warme vrouw die de kinderen onthaalt met chips en limonade, maar die ook duidelijke regels hanteert. De kinderen en ouders tekenen bij inschrijving een contract waarin eigenlijk vanzelfsprekende zaken duidelijk uitgeschreven staan. Niet liegen, niet stelen, niet pesten (ook niet buiten het lokaal), respect voor elkaar en elkaars spullen (niets van een ander pakken zonder vragen) en vooral niet vechten of schelden. Ook tijdens het spel staat eerlijkheid voorop. Bij oneerlijk spel mag je niet meer meedoen. Deze aanpak schept een sfeer van veiligheid waarin de kinderen zich helemaal op het spel kunnen richten. Pokémon verbroerdert: kinderen die normaal gesproken niet met elkaar spelen, gaan volledig in elkaar op. De klassieke 'nerd' speelt zij aan zij met de stoere lefgozer. De gevorderde spelers komen om de week ook op vrijdagavond van 18.30 tot 21.30 naar de Balk en Henna stoomt hen ter plaatse klaar voor wedstrijden in nationaal en internationaal competitieverband.

Uniek aan Henna's club is dat komen niet verplicht is. Je komt als je zin hebt. Als je geen zin hebt of niet kunt, meld je je gewoon netjes af. Sommige kinderen spelen voor de gezelligheid, anderen zijn fanatieker en willen ook aan de competitie deelnemen. De kinderen betalen tien euro lidmaatschap voor het hele seizoen en brengen twee euro mee als ze komen, een bijdrage in de kosten van de versnaperingen. Via Henna kunnen ze een eigen deck met kaarten aanschaffen, maar ze kunnen er ook zelf een meenemen of lenen van Henna. De combinatie van vrijheid blijheid in een duidelijke structuur tegen kostprijs is ronduit bijzonder te noemen. En dat is te merken aan de deelnemende kinderen. Ze huppelen naar binnen en kunnen niet wachten om aan te schuiven voor een potje kaarten: Pokémon nu!

Pokémon Kaartclub
Spellenclub Cebrozias Gym
Locatie: Activiteitencentrum de Balk, C. van Eesterenlaan 218/226

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?