Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: De Gelderlander 2 november 2006

Veenendaal is heuse Pokemonliga rijk

De eerste bijeenkomst van de Pokemon TCG Leage in Veenendaal trok nog geen volle zaal, maar gespeeld en geruild worden kon er al wel. Ook valt er deelname aan een heus Pokemon WK op Hawai te verdienen Veendendaal - Pokemon bestaat al tien jaar. De uit een Japanse strip afkomstige fantasiediertjes zijn na zeven speelfilms en ontelbare verkochte ruilkaarten onverminderd populair. Veenendaal heeft nu zelfs een officiële Pokemonliga.

Veenendaal heeft een nieuwe club erbij. De Pokemon TCG (Trading Card Game) Leage staat open voor iedereen. Het lidmaatschap is gratis, deelnemen aan de clubworkshops die op woensdagmiddag in buurthuis De Geut worden gehouden, kost twee kwartjes. Vooraf opgeven hoeft niet. Gisteren was de eerste workshop, waar Pokemonkaarten worden geruild en onderlinge wedstrijdjes gespeeld. Druk was het niet, maar initiatiefneemster of in Pokemontaal gymowner Suzanne Plaizier uit Veenendaal verwacht dat daarin snel verandering komt. De Veenendaalse club is namelijk de eerste officiële Pokemonliga in de wijde omtrek, aangesloten bij Pokemon USA. Pokemonliefhebbers die zich inschrijven, krijgen een nummer en kunnen punten gaan verdienen. Bij clubwedstrijden en toernooien, maar bijvoorbeeld ook met een goede kaartruil. Wie veel punten heeft, krijgt Pokemon hebbedingen en kan voor regionale, Europese of zelfs wereldkampioenschappen worden uitgenodigd. Alle kosten betaald. Heel aantrekkelijk, het wereldkampioenschap van volgend jaar is in Hawai.

Plaizier vindt het spelletje stiekem al jaren leuk, maar nu zoon Alexander zeven is en kan lezen, heeft ze een goed excuus om samen met hem wedstrijdjes te spelen.

Naast Alexander waren gisteren ook fans Coen, Koen en Jarno op de Pokemonworkshop afgekomen. Gymleader Goran begeleidt de jongens bij een wedstrijdje. Elke speler heeft een stapel kaarten voor zich liggen, elk met een van de sympathieke, uit Japanse strips afkomstige fantasiediertjes erop. Pikachu bijvoorbeeld en Psyduck. Elk diertje kan aanvallen uitvoeren, maar alleen als de speler ook over de juiste energiekaart beschikt. Zo kan Pikachu een schok uitdelen, maar alleen met een elektrische energiekaart erbij. Psyduck heeft onder andere een migraineaanval. Doel is de andere speler met de aanvallen te verslaan.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?