Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Noordhollands Dagblad, 5 augustus 2009

Pokémon is nog steeds geliefd

Pokémon is nog steeds hip. Dat blijkt uit gegevens van marktplaats.nl. De onlineveilingsite, die in mei tien jaar bestond, bestudeerde de data van de afgelopen jaren en ontdekte een paar opvallende zaken.

Uit de gegevens blijkt bijvoorbeeld dat Pokémon vanaf het moment dat hij zijn intrede deed in 1995 niet meer weg is geweest. Pokémon is nog steeds hot in 2009. "Dit jaar al werd deze zoekterm al bijna tachtigduizend keer ingevoerd door unieke bezoekers", zegt een woordvoerster van Marktplaats.

Rechercheur Baantjer is de laatste tien jaar ook topper op de onlineveilingsite, net als de step. "Baantjer werd dit jaar al weer bijna tienduizend keer aangeklikt en bijna negentigduizend mensen zochten via de website een step om zich te verplaatsen."

In Pokémonspullen wordt nog steeds actief gehandeld. Joep uit Ospel is inmiddels 28, maar nog steeds actief op Marktplaats met de figuurtjes. "Op de middelbare school ben ik begonnen met het sparen van Pokémonplaatjes. Nu, zo'n tien jaar later, heb ik een enorme verzameling", vertelt Joep. Hij geeft toe inmiddels geen fan meer te zijn, maar hij wil zijn verzameling nog compleet maken. "Dan verkoop ik de hele set weer via Marktplaats."

Uit de data van Marktplaats blijkt ook dat een aantal items die in 1999 erg hot waren tien jaar later ver over het hoogtepunt heen is. Dit jaar tikten nog maar tien mensen de zoekterm Barney (Raymond van Barneveld) in. Deze Haagse postbode won in de jaren negentig menig dartstoernooi en zorgde in 1998 voor dartskoorts in Nederland door de toenmalige Embassy te winnen.

Tweehonderd mensen zochten dit jaar nog naar Big Brother op de site. In 1999 werd dat televisieprogramma voor het eerst uitgezonden op de Nederlandse televisie. Op de site kom je nog spellen, boeken en videobanden tegen. Toch probeert iemand deze week nog een bank te slijten door Big Brother in de advertentie te verwerken. "Dit model is destijds in een van de Big Brother-series als bank gebruikt. (...)".

Een jaar of tien geleden was het sparen van Pokémonplaatjes een ware rage. De plaatjes zijn na al die tijd nog steeds hot.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?