Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Gazet van Antwerpen, 22 februari 2008

Echte Pokémon kent zijn 'deck'

Gunter (net 12) en Glenn (bijna 14) Van Roey spelen zondag in Eindhoven de Benelux Cup Pokémon. Op 5 april volgt het Belgisch kampioenschap. De Belgische titel geeft recht op deelname aan het wereldkampioenschap in Orlando in augustus. Gunter was er al twee keer bij.

De blonde krullekop Gunter lijkt een doorsnee tiener: laatste jaar lagere school, doelman bij de miniemen van Koningshof en leerling slagwerk op de muziekschool. Maar een keukentafel vol Pokémonprijzen, -medailles en -knuffels maakt duidelijk dat hij een speciaal talent heeft: met de Pokémonkaarten iedereen aftroeven. In 2006 werd hij Belgische kampioen in zijn leeftijdsklasse en eindigde hij twintigste op het WK in Los Angeles, vorig jaar haalde hij op het WK in Hawaď zelfs een tiende plaats. Grote broer Glenn werd al eens tweede op op het Belgisch kampioenschap en zevende op de Europese ranking. Gunter blijft erg nuchter en bescheiden bij het succes, maar als het over het spel gaat, zwijgt hij niet meer.

Leg eens kort een Pokémonwedstrijd uit?
Beide spelers hebben een deck van zestig kaarten dat ze zelf samenstellen. Je schudt, de tegenstander neemt af, en je trekt zeven kaarten. Daar moet een basis-Pokémon bij zijn, anders moet je weer schudden. Vervolgens ga je die Pokémon versterken en val je de andere Pokémon aan tot één van beide verliest.

Waarom ben jij zo goed?
Je moet je deck door en door kennen, en snel kunnen reageren op wat je tegenstander doet. 's Avonds ben je doodop. Ik heb ook het voordeel klein en jong te zijn, veel tegenstanders hebben me onderschat in het begin. Nu kennen ze me wel natuurlijk.

Maar het spel is niet zoals schaken of Monopoly, waar iedereen gelijk begint? Wie veel geld heeft, kan een uniek deck samenstellen?
Dat is één keer gebeurd en die gast heeft toen ook alles gewonnen. Maar dat blijft niet duren, zo'n deck staat snel op internet en wordt dan gekopieerd.

Hoeveel oefenen jullie?
Voor een kampioenschap toch een uur of drie per dag. Japanners zijn veel fanatieker, die trainen heel het jaar door. Ze spelen dan ook razendsnel.


Af en toe vliegen de kaarten wel door de lucht. Maar er zijn altijd scheidsrechters en tolken aanwezig.

Wat heb je er al mee gewonnen?
Tweeduizend dollar, medailles, een Wiispelconsole,... En een stuk van de wereld gezien! Dat valt tegen. Ons hotel was op 500 meter van Disneyand en ik ben niet geweest. "Ik ben hier om te spelen", heb ik gezegd. Mijn ouders zijn dan maar alleen gegaan.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?