Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: De Wassenaarse krant, 9 juni 2009

'Pokémon League Celebi city' van start in de Schoolstraat

"Met die basispokemonkaart alleen ben je er niet, eerst een energycard eronder, en dan nog het liefst een trainer erbij." Met deze aanwijzingen begon zondagmiddag 7 juni weer een middag 'Pokémon Trading card game' bij Partycentrum De Schoolstraat. Trainer en spelleider John Niemeijer biedt met zijn echtgenote sinds kort de gelegenheid om Pokémon kaarten te ruilen, maar kinderen kunnen nu ook het echte kaartspel (leren) spelen. De onwetende ouder die dacht dat al die veelkleurige kaarten met fantasiecreaturen hetzelfde waren, weet na een middagje rondkijken aan de Schoolstraat wel beter. Pokémon is een spannend kaartspel, waarbij je logisch moet nadenken en kunnen rekenen. Dit spel is eveneens goed voor de creativiteit terwijl de spelers tegelijk allerlei Engelse woorden leren herkennen en gebruiken.

SPEELGOEDWINKEL
Hoe is John Niemeijer eigenlijk met dit spel in aanraking gekomen? Dat wil John wel toelichten: "Tot een jaar of zeven terug wist ik er niet zoveel van. Ik kreeg toen echter een cd-rom met het Pokémonspel er op. Voor ik wist had ik er lol in en ging die kaarten verzamelen. Er komen telkens weer nieuwe series kaarten uit, bij toernooien is voorgeschreven welke series je wel en niet kan gebruiken. Je kunt trouwens op je PC of DS ook Pokémon spelen". En terwijl vader John het spelletje uitlegt aan de schrijver van dit stuk, speelt zijn zoon Kevin bijna synchroon met vaders uitleg een spelletje Pokémon. Kevins kaarten voeren aanvallen uit, krijgen weer energie van 'energycards' en schakelen over naar een volgend 'level'. De tegenstander van Kevin ziet zijn kaarten uitgeschakeld worden ("Pokémon sterven nooit"), en zijn overschot 'basispokémon' op de bank slinkt. Na de verovering van zijn zesde prijskaart heeft Kevin deze ronde gewonnen.

NIEUW INITIATIEF
De onwetende ouder die dacht dat al die veelkleurige Pokémonkaarten met fantasiecreaturen hetzelfde waren, weet na een middagje rondkijken aan de Schoolstraat wel beter.Alex Jansen (partycentrum 'De Schoolstraat') werkt graag mee aan dit nieuwe initiatief. "Of je nu komt ruilen of met je eigen Pokémon komt spelen maakt niet uit, iedereen is welkom. John's vrouw houdt in de gaten of het ruilen eerlijk gaat en hij zelf helpt iedereen bij het spel. Het is een leuke spelmogelijkheid op de zondagmiddag voor jong en oud. Voor de kosten hoef je het niet te laten, gewoon eerst een keer binnenlopen en kijken kan prima", vertelt Alex Jansen. Afgelopen weekend vond in Leiden het Nationaal kampioenschap 'Pokémon' plaats. De eerstvolgende bijeenkomst van de 'Pokémon League Celebi city' vindt plaats op zondagmiddag 14 juni, van 14.00 tot 17.00u aan de Schoolstraat 6.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?