Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Assen.nu, 6 juni 2009

Asser spelers bereiden zich voor op WK Pokémon

ASSEN - Het zou zo maar kunnen dat Assen er binnenkort een wereldkampioen bij heeft. David Booij zou dit jaar in San Diego (USA) tijdens het WK Pokémon wel eens hoge ogen kunnen gooien. Een kaartspel dat met betrekking tot het niveau de concurrentie met schaken, dammen en bridge gemakkelijk kan doorstaan.

Voor de leek is zelfs het bekijken van het speelveld al een ingewikkelde zaak. Maar, de Asser spelers zijn bloedserieus. Volgens de spelers wordt het kaartspel ook vaak afgedaan als kinderachtig. Vreemd, omdat meer dan 75 procent van de spelers uit volwassenen bestaat. De Asser spelers zijn de jongelingen Bas Juffer, Rinne Post, Mees en Minne Brenninkmeijer, Olaf en David Booij en de senioren Anna Schipper en Douwe Huitema.

Vorig jaar nam dit hele gezelschap ook al deel aan de wereldkampioenschappen. Die werden toen gehouden in het Amerikaanse Orlando. Alle Assenaren eindigden daar redelijk voorin maar konden nog niet echt potten breken. Dit jaar moet het volledig anders volgens David Booij: "Komend weekeinde zijn de Nederlandse kampioenschappen(NK) in Leiden. Daar moeten we ons eerst maar zien te kwalificeren voor het wereldkampioenschap. Daarvoor is een plaats bij de eerste vier in de leeftijdscategorie nodig." Wat dat betreft is er al een probleem want het vijftal Bas, Rinne, Mees, Olaf en David spelen allemaal in dezelfde leeftijdscategorie.

Valse bescheidenheid is overigens geen grote deugd van het gezelschap als gevraagd wordt naar de verwachtingen op het NK. Vier van de Asser spelers rekenen eigenlijk op een eerste plaats. De anderen zijn iets bescheidener en gaan voor een positie bij de eerste vier.

Pokémon is een kaartspel dat ontwikkeld werd door de Japanner Satoshi Tajiri. Deze zogenaamde 'game' ontwerper was bezig met het ontwikkelen van het spel toen Nintendo hem op het spoor kwam. Voor Nintendo mocht Tajiri zich helemaal uitleven. Maar liefst vijf jaar deed hij erover om het spel te ontwikkelen. In de geschiedenis van Nintendo was het nog nooit voorgekomen dat er zo lang aan een 'game' werd gewerkt.

In het Pokémon kaartspel zijn er een viertal verschillende kaarten: de basis Pokémon, evolutiekaarten, energiekaarten en trainerkaarten. Er wordt gespeeld tussen twee spelers die elk zestig kaarten hebben en is een combinatie van tactiek, ervaring, lef en een beetje geluk volgens de spelers. Iedere kaart kent een bepaalde aanvalswaarde. Tevens heeft de kaart een waarde die te gebruiken is bij de verdediging. Oftewel kaarten kunnen incasseren en uitdelen zoals de spelers het noemen. Ook zijn er kaarten die kunnen zorgen voor speciale effecten, een soort joker dus. Uiteindelijk wint degene die de meeste prijskaarten heeft mogen pakken en dus zes Pokémon van de tegenstander heeft verslagen.

Voor iemand die denkt dit spel binnen korte tijd onder de knie te kunnen krijgen moet het een grote teleurstelling zijn dat dit onmogelijk is. Er zijn vele uren van studie en spelen nodig om het spel alleen maar te leren kennen. Een nieuw spel toegevoegd aan de al bestaande denksporten.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?