Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Bron: Het Parool, 3 mei 2010

Op stap met de pokéwalker

PokéwalkerAMSTERDAM - Respect! The Pokémon Company is er opnieuw in geslaagd om de levensduur van een van de meest succesvolle games te verlengen. Net als je denkt dat de formule nu toch echt is uitgewerkt, slaan de ontwikkelaars toe met een game die wel origineel is - ook al is het een remake. Pokémon HeartGold Version voor de Nintendo DS voegt zoveel toe aan de tien jaar geleden verschenen Pokémon Gold, dat je absoluut kunt spreken van een grote vernieuwing.

Natuurlijk is er ook een Pokémon SoulSilver Version, zoals er destijds ook een Pokémon Silver was. Op zich al een briljante zet bij de lancering van de Pokémon-games in 1996: maak steeds twee verschillende versies, die net iets van elkaar verschillen en laat het spel beginnen.

De vondst bij deze aan alle kanten opgepoetste versie is de Pokéwalker, die bij de game wordt geleverd. Dat is een apparaatje dat via infraroodsignalen communiceert met de game. Denk aan een combinatie van Tamagotchi en een stappenteller. Hiermee kun je een Pokémon van je DS naar je Pokéwalker sturen.

En dan begint de lol: de meegenomen Pokémon krijgt extra krachten naarmate je meer met hem rondloopt. En in de Pokéwalker zijn geheime Pokémon en andere verrassingen verstopt. Die kun je vervolgens weer terugsturen naar je verzameling, om beter toegerust de strijd aan te gaan met Team Rocket.

Want de basisingrediënten van het spel blijven natuurlijk onaangetast. Jij bent de Pokémontrainer en je moet zoveel mogelijk Pokémon verzamelen en trainen, om de snode plannen van het boosaardige duo Team Rocket te kunnen verijdelen. Maar het is overduidelijk dat de makers de reünie hebben aangegrepen om heel veel goede ideeën uit te werken. Wie gevoelig is voor het Pokémonvirus moet uitkijken, want wie eenmaal begint aan dit spel, is voorlopig weer vele, vele uren kwijt.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?