Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Gameboy Gold/Silver Walkthrough Deel 1

© Het Pokémon Paradijs, 2000

PS: Dit is versie 1.0. Voor de aanvalstechnieken en items zijn over het algemeen de engelse termen gebruikt. De walkthrough is een vertaling van een engelse versie. Daarbij zijn ongetwijfeld fouten in geslopen hetzij door incorrecte vertalingen hetzij door fouten in het origineel. Op- of aanmerkingen of aanvullingen op deze walkthrough kun je sturen naar vdvis@orange.nl. Als het echte engelstalige spel uitkomt op de Amerikaanse markt zal de walkthrough zeker nog een keer aangepast worden.

HET BEGIN

Als je het spel aanzet begint er een mooie intro in kleur, die mooier is dan die van de vorige versies. Daarna zal er, als het een nieuw spel is, een klein venstertje verschijnen. Kies de eerste optie om het spel te starten. Het eerst dat je gevraagd wordt als je het spel begint, is de tijd. De tijd is een belangrijk gegeven in het spel, omdat sommige dingen alleen 's nachts gebeuren en andere zaken weer alleen overdag of 's middags. Vervolgens begint er een intro die heel erg lijkt op die van de vorige versies. Als er om je naam gevraagd wordt kun je één van de voorgeprogrammeerde namen kiezen of je eigen naam invullen. Dan begint het spel echt.

Je begint in je huis in New Bark Town. Ga naar beneden. Nadat je moeder je om de dag van de week heeft gevraagd, geeft ze je de PokeGear. Ga daarna naar het grote gebouw dat in het uiterste noordwesten ligt. Dit is het lab van professor Elm. Als je eenmaal in het lab bent zal Elm tegen je gaan praten en je de keuze geven uit drie Pokémon. De linker is Cyndaquil, een Vuurpokémon. De middelste is Chikorita, een Graspokémon. En de rechter is Totodile, een WaterPokémon. Chikorita is een goede keuze. Hij leert Razor Leaf op level 8 en Reflect op level 12. Zijn kansen bij kritieke schade zijn goed en hij kan Flash en Cut leren.

Voordat je vertrekt geeft de assistent van Elm je een drankje (dat kun je gewoon niet vermijden). Maak je geen zorgen over Poké Balls, want die krijg je later.

CHERRYGROVE CITY EN DE POKEMON OUDSTE

Je volgende bestemming is Cherrygrove City in het westen. Neem echter de tijd om net buiten New Bark Town je Pokémon te trainen tot level 10. Hierdoor zal het vervolg wat gemakkelijker zijn. Als je je Pokémon moet genezen ga dan terug naar het lab van Elm en gebruik de computer. De computer gedraagt zich als een Pokémon Center.

Als je je Pokémon hebt getraind tot level 10 (en dat zou niet al te lang moeten duren) ga je naar het westen. Probeer niet naar het noorden te gaan want dan zul je toch niet veel verder komen. Als je Cherrygrove City hebt bereikt zul je een oude man tegenkomen. Praat met hem en antwoord ja op zijn vraag. De oude man geeft je dan een rondleiding door de stad. De rondleiding eindigt bij zijn huis en dan zal hij je een Map Card geven. Hierdoor kun je de kaart in de PokeGear raadplegen.

Ga naar het noorden en ga het huis in. Hier zal een man je een item genaamd Berry geven. Er zijn verschillende soorten Berries in het spel die voor genezing zorgen of gif of verlamming ongedaan maken. Je kunt Berries plukken van de grote bloemen die gedurende het spel verschijnen en er is er één buiten bij dit huis. Het goede van Berry is dat je hem aan je Pokémon kunt koppelen en als je Pokémon te veel schadepunten oploopt zal hij automatisch de Berry gebruiken.

Ga verder naar het noorden en het oosten naar het huis van de Pokémon Oudste. Hij zal je een mysterieus ei geven. En professor Oak zal je je Pokédex geven. Hij vertelt je ook om naar New Bark Town te gaan. En als laatste zal hij ook nog al jouw Pokémon genezen.

TERUG NAAR NEW BARK TOWN

Maar als je het huis verlaat wordt je gebeld door Elm. Elm vertelt dat er problemen zijn en dat je onmiddellijk terug moet keren naar New Bark Town. Ga terug via Cherrygrove City en gebruik het Pokémon Center. Net voordat je de stad verlaat zal je een jongeman met rood haar tegenkomen, die je uitdaagt met één van de Pokémon die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Jouw Pokémon is als het goed is op een voldoende hoog level. Hierdoor zal het een eenvoudig gevecht zijn, ondanks het feit dat jouw Pokémon zwakte heeft ten opzichte van de Pokémon van de jongeman.

Als het nodig is kun je je Pokémon in het Pokémon Center genezen. Ga dan verder naar het lab van Elm. De politie is daar, want er is een Poké Ball gestolen. Vreemd genoeg is het dezelfde Poké Ball die de roodharige jongen had en je moet de politie de naam geven van de jongeman waar je tegen gevochten hebt. Vanaf dat moment zal hij je rivaal zijn voor de rest van het spel. Elm is zeer geďnteresseerd in het ei dat je hebt gekregen, en hij wil het een tijdje bestuderen. Als je op het punt staat om te vertrekken krijg van de assistent van Elm 5 Poké Balls. De eerste man die je tegenkomt buiten de stad zal je vertellen hoe je de Poké Balls moet gebruiken. Antwoord nee op zijn vraag als je geen lesje in Pokémon vangen wilt krijgen.

VIOLET CITY EN DE ZEPHYR BADGE

Op dit punt is het tijd geworden om wat Pokémon te vangen ter uitbreiding van je team. Een goede keuze zou Sentret zijn (die je alleen 's nachts kunt vangen). Sentret kan Cut leren, en vreemd genoeg ook Surf! Een andere goede vangst is Pidgey, die Fly kan leren. Ook Caterpie is, als je hem traint tot Butterfree, een goede aanvulling vanwege de psycho aanval die je hem kunt leren. En als je er toch toevallig bent, vang dan een Geodude en leer hem Strength. Geodude kun je vinden in het gebied waarvan eerder werd gezegd dat het geen zin had om daar heen te gaan. Houd tenminste één plekje open in je team. Waarom? Dat zul je later wel zien.

Ga nu naar Violet City om in de gym Falkner te verslaan. De gymleden en de leider gebruiken Vliegpokémon en het zou een fluitje van een cent moeten zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind. Voordat je Falkner kunt uitdagen moet je eerst twee andere trainers verslaan. De eerste trainer gebruikt een level 9 Spearow en de tweede trainer gebruikt twee level 7 Pidgey. Daarna mag je tegen Falkner vechten die een level 7 Pidgey en een level 9 Pidgeotto inzet. Als je Falkner hebt verslagen heb je een Zephyr badge verdiend. Door de Zephyr badge neemt de aanvalskracht van al jouw Pokémon toe en kun je op elk gewenst moment Flash gebruiken. Falkner geeft je ook TM 31 (Mud-Slap). Dit is eigenlijk niets anders dan een zandaanval die veel schade aanbrengt.

Als je de gym hebt verlaten zal je weer gebeld worden door Elm. Hij is klaar met het onderzoeken van je ei. Ga naar het Pokémon Center. Daar zal de assistent van Elm zijn. Antwoord ja op zijn vraag en je krijgt je ei terug als aanvulling op je team (vandaar dat je een plekje moest openlaten). Het ei kan niet aanvallen of andere dingen doen, maar in de loop der tijd zal het ei uitkomen en dan heb je natuurlijk een Togepi!

Ga nu naar het noordelijke deel van de stad naar de Sprout Tower. In de toren kom je zes trainers tegen en kun je wilde Rattata vinden. De trainers gebruiken allemaal level 3 Bellsprout. Vecht je weg naar boven, hetgeen niet al te moeilijk moet zijn. Onderweg zul je veel items vinden zoals Awakening, drankjes en Escape Ropes. Als je boven bent en de laatste trainer hebt verslagen zul je de roodharige jongeman zien praten met de leider van de tempel. De roodharige jongen gaat er vandoor en de leider gaat een gevecht met je aan. Hij gebruikt voornamelijk Bellsprout. Versla de meester van de tempel voor de Flash (HM 05).

RUINS OF ALPH EN HET VANGEN VAN DE UNOWN

Dit stuk hoef je niet te doen maar het is slechts een kleine uitdaging, het is leuk en de beloningen zijn goed. Ga naar het westen voorbij de gym en voorbij een check-in station. Je moet dan een kleine stad bereiken met wat grotten. Betreed de meest noordelijke grot. Daar vind je een klein vreemd toestel. Stap er in en druk op de A button. Je moet nu een soort puzzel maken die uiteindelijk Kabuto moet voorstellen. Als het niet lukt om de puzzel compleet te maken zorg er dan in ieder geval voor dat de twee middelste stukjes op de onderste rij op de juiste plaats zitten. Als je de puzzel af hebt gaat de vloer open en val je naar beneden. Hier kom je een vreemde Pokémon tegen, namelijk Unown. Unown kan vele vormen aannemen, wel 26, die allemaal een letter van het alfabet voorstellen. Je kunt ze in dit gebied allemaal vangen.

Als je drie verschillende vormen hebt gevangen verlaat dan het monument. Buiten staat een wetenschapper en praat met hem. Hij neemt je mee naar een klein laboratorium en geeft je een Pokédex upgrade om de Unown te bekijken die je al hebt gevangen. Om deze upgrade te gebruiken ga je naar je Pokédex en druk op de A button. Het zou de op een na laatste optie in de lijst moeten zijn.

In eerste instantie zul je slechts een paar verschillende Unown kunnen vangen. Om ze allemaal te vangen moet je ook de andere drie puzzels vinden en oplossen. Elke puzzel stelt je in staat om meer verschillende Unown te vangen. Als je eenmaal alle 26 Unown hebt ga dan weer terug naar het kleine laboratorium. In de rechter bovenhoek bevindt zich een kleine machine. Met deze machine kun je de Unown uitprinten als stickers op je Pocket Printer.

De Aerodactyl puzzel bevindt zich ook in dit gebied, waar de Omanyte puzzel zich bevindt. Om de andere twee puzzels te vinden moet je dit gebied in oostelijke richting verlaten. Ga dan naar het zuiden door de grot. Je hebt Surf nodig om de bij de ladders in de grot te kunnen komen. Na wat zoeken moeten deze ladders naar de twee andere puzzels van Omanyte en Ho-oh leiden.

Verlaat de ministad en ga verder met je echte zoektocht. Ga terug naar Violet City en passeer weer de gym totdat je bij de Shop staat.

AZALEA TOWN EN DE HIVE BADGE

Neem het pad naar het zuiden naar Azalea Town (als je probeert naar het westen te gaan wordt je weg geblokkeerd door een soort boom). Onderweg zul je moeten vechten met wat trainers en wilde Pokémon die zich in de bosjes verbergen. Als je het Pokémon Center bereikt ga dan naar binnen en praat met de visser om een Fishing Pole te krijgen. Ten noorden van Pokémon Center is een meer waar je je hengel kunt gebruiken om een Magikarp of een andere Pokémon te vangen. Als je klaar bent ga dan verder naar het zuiden totdat je bij een doodlopend stuk komt. Ga de linker grot in. In de grot zul je verschillende trainers en wilde Sandshrew, Zubat en Onix tegenkomen. Je kunt een item XDefense vinden en TM 39. Als je uit de grot komt ben je in Azalea Town.

Ga naar het westen, langs een put die versperd wordt door een Team Rocket agent. Het ei dat je al de hele tijd bij je draagt zou inmiddels uitgekomen moeten zijn en dus heb je nu een Togepi. Hoewel hij wat zwak is kent hij wel Metronome als aanval die elke tegenstander in één keer kan uitschakelen. Het zou verstandig zijn om te beginnen met de training van Togepi. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center. Praat met Kurt, de maker van Poké Balls, die op een kussen zit. Hij vraagt of je de Slowpoke wilt redden die gevangen worden gehouden, waarna hij het huis verlaat. Ga nu terug de put en ga erin. Volg het pad in de ondergrondse ruimtes totdat je twee Slowpoke en twee Team Rocket leden tegenkomt. Versla ze en Kurt zal naar je toe komen en met je praten. Kurt zal je dankbaar zijn. Hij geeft je een Lure Ball, een Poké Ball waar je gemakkelijker Waterpokémon mee kunt vangen.

Ga nu naar de gym om de leider te verslaan voor de Hive badge. Zorg ervoor dat je Pokémon weer helemaal fit zijn. De gymleider is Bugsy. Ze heeft een level 14 Metapod, een level 14 Kakuna en een level 16 Scyther. Scyther is de gevaarlijkste want zijn hakaanval is behoorlijk schadelijk. Als je Bugsy hebt verslagen krijg je de Hive badge. Hiermee kun je je Pokémon tot aan level 30 onder controle houden en je kunt Cut gebruiken. De gymleider geeft je ook Fury Cutter (TM 49), waarmee je een goede hakaanval kunt uitvoeren, die de leider in het gevecht tegen je heeft gebruikt.

Ga weer naar het Pokémon Center om je Pokémon te genezen en vervolgens ga je door de poort naar het westen. Op dat moment verschijnt je rivaal weer. Hij heeft nu een level 12 Gastly, een level 14 Zubat en een level 16 Pokémon (één van de twee die jij aan het begin niet hebt gekozen). Dit gevecht is wat moeilijker, maar ook dit gevecht mag geen probleem zijn als je je Pokémon voldoende hebt getraind.

GOLDENROD CITY EN DE PLAIN BADGE

Ga naar het check-in station ten westen van het Pokémon Center. Als je daar eenmaal door bent dan kom je in een donker bos. Speel een spelletje "Vang de Farfetch'd" om Cut (HM 01) te krijgen van een dankbare man. Als je één van je Pokémon uitrust met Cut, hak dan je weg door de bosjes om je weg te vervolgen. Je komt een jongen tegen. Je kunt met hem praten en dan krijg je TM2. Of je loopt gewoon door tot je bij een gebouw komt. Daar kun je TM 12 krijgen van een meisje met een Butterfree.

Ga verder naar het noorden tot je in Goldenrod City bent. Verken de stad maar ga nog niet naar binnen bij de gym. Je zou een Coin Case moeten kunnen vinden in een ondergrondse tunnel waarmee je kunt gokken op de gokmachines in de stad. In de Miracle Bike Shop kun je een fiets krijgen. Ga naar de Radio Tower, het grootste gebouw in het westen van de stad, en praat met de roodharige vrouw aan de rechterkant van de balie op de eerste verdieping. Beantwoord haar vragen goed en dan zal ze je de Radio Card geven. Hiermee kun je de Radio van je PokeGear bedienen.

Er is ook een Breeding Center in deze stad. Om te fokken heb je een mannetje en vrouwtje van dezelfde Pokémon nodig. Geef het mannetje aan de oude mand en het vrouwtje aan de oude vrouw. Ga naar buiten en loop in de rondte. Na ongeveer 800 stappen ga je terug naar het Center. De oude man is niet binnen. Ga naar buiten en daar is de oude man. Praat met hem en hij geeft je een ei. Na ongeveer 5000 stappen komt het ei uit en heb je je nieuwe Pokémon. Als je twee Pikachu fokt krijg je op deze manier een Pichu!

Je zou nu een Soda moeten kopen op de bovenste verdieping van de Pokéshop. Dit is ook een goede plaats om je Pokémon verder te trainen en om wat geld te verdienen door de trainers uit te dagen die daar rondhangen.

Je kunt nu naar de gym gaan. Zorg er echter wel voor dat je Pokémon minimaal op level 25 zitten, omdat de gymleider, Whitney, een Pokémon genaamd Miltank heeft. Dat 'tank' deel in zijn naam klopt wel, omdat hij heel veel schade aan kan brengen, waardoor Pokémon die op een lager level zitten gemakkelijk verslagen worden. Daarnaast heeft hij ook nog een aanval Attract die er voor zorgt dat je Pokémon, als hij van het tegengestelde geslacht is als Miltank, geen zin meer heeft om aan te vallen. En alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft hij ook nog eens de beschikking over Milk Drink, waardoor hij automatisch kan herstellen als hij teveel schade oploopt. Dit gevecht met Miltank zal dan ook één van de moeilijkste gevechten worden tot nu toe.

Als je de gym binnen gaat kom je in een soort doolhof. Volg het spoor en vecht met de trainers totdat je een roodharig meisje tegenkomt. Ze zal je niet uitlokken voor een aanval, maar je moet eerst met haar praten. Ze heeft een level 18 Clefairy en de al eerder genoemde Miltank. Als je wint zul je de Plain badge krijgen. In eerste instantie zal Whitney je de badge niet willen geven. Praat met het meisje met blauwe haren en praat dan nogmaals met Whitney en dan zal ze je de badge geven. Met deze badge kun je Strength gebruiken. Ze geeft je ook nog Attract (TM 45).

ECRUTEAK CITY EN DE PHANTOM BADGE

Verlaat de gym en ga naar het huis rechts van de gym. Praat met de vrouw die naast de bloemen staat en ze zal je wat Squirtle Bottle geven. Ga naar het noorden door de poort en, langs de check-in stations totdat je bij een park komt. Je kunt met de rondzwervende trainers vechten om wat geld te verdienen of je kunt naar het check-in station in het midden aan de rechterkant gaan. Ga door het check-in station en verder naar het oosten, voorbij twee trainers. Zoek een klein paadje dat naar het noorden gaat. Je weg zal dan geblokkeerd worden door een soort struik. Onderzoek de struik door je A button in te drukken. Kies de eerste optie, waarmee je het drankje van de vrouw gebruikt. De struik zal wakker worden en zich onthullen als een Pokémon, Sudowoodo, en hij valt je aan. Hij is gemakkelijk te verslaan maar hem vangen is niet zo gemakkelijk als je denkt. Zorg ervoor dat Sudowoodo nog maar een klein beetje schade kan incasseren. Gebruik echter geen aanvallen als Poison of Confusion. Probeer hem dan in slaap te laten vallen. Als je hem niet laat slapen is de kans groot dat hij weer ontsnapt en er daardoor kostbare Poké Balls verloren gaan. Misschien is het wel het goede tijdstip om je Lure Ball te gebruiken. Sudowoodo is een sterke Pokémon en zijn Rockslide is een krachtige aanval.

Ga een stukje naar rechts waar je een man in een blauw shirt tegenkomt. Versla hem om TM 08 te krijgen. Je hebt deze TM nodig om de stukken rots te vernietigen die je verderop in het spel tegenkomt.

Ga nu naar het westen naar Ecruteak City. Onderweg kom je nog een aantal trainers tegen waar je tegen kunt vechten. Je zult je rivaal tegenkomen bij de Burned Tower, maar ga niet met hem vechten. Ga naar het huis ten oosten van het Pokémon Center en antwoord ja om een Item Finder te krijgen. Ga nu naar het huis ten noorden van het Pokémon Center waar dansende meisjes zijn. Versla alle meisjes, die alle evoluties van Eevee gebruiken waaronder ook de twee nieuwe Umbreon en Espeon. Praat met de man met blauw haar en een zwarte hoed en hij geeft je Surf (HM 03).

Ga naar de kleinere tempel linksboven in de stad. In de tempel kom je jouw rivaal weer tegen. Hij heeft inmiddels een level 20 Haunter, een level 18 Magnemite, een level 20 Zubat en een level 21 Pokémon van één van de andere twee startpokémon die jij niet hebt gekozen. Hoewel de strijd moeilijk zal zijn zul je toch gewoon moeten winnen. Als je niet wint pas dan je gevechtstactiek aan, train je Pokémon nog wat meer en probeer het nog eens. Als je hebt gewonnen verwijder de rotsen die twee paden versperren. Op beide paden kom je een trainer tegen. Versla hem en verzamel de Poké Balls. Loop rond totdat je een gat in de vloer vindt en spring hier in. Je komt terecht voor een aantal Pokémon standbeelden. Als je naar ze toe loopt zullen ze van kleur veranderen en wegspringen.

Het zijn de drie legenadarische honden. Je kunt ze op dit moment niet vangen. Elk van deze drie Pokémon kan verderop in het spel op een volkomen willekeurige plek verschijnen als je een ander gebied in gaat (meestal een stad). Dus het is gewoon een kwestie van geluk als je ze tegenkomt. Dat kan heel lang duren en het kan zelfs zo zijn dat je ze helemaal niet tegenkomt. Is het dan echt 100% een kwestie van geluk? Nou, niet helemaal. De plaats waar deze drie Pokémon zich bevinden kun je namelijk in je Pokédex opzoeken om te zien of er eentje in je buurt is. Het slechte nieuws is dat het zeer moeilijk is om ze te vangen. Ze gebruiken elke gelegenheid om er vandoor te gaan. Als je ze echter schade weet toe te brengen dan is die schade nog steeds aanwezig als je ze de volgende keer ontmoet. Het meeste succes zul je hebben als je ze in slaap kunt laten vallen of als het je lukt om ze op een andere manier wat minder mobiel te maken.

Ga naar het zuiden en neem de ladder die je terug naar boven voert. Als je denkt dat je jouw Pokémon genoeg hebt getraind kun je naar de gym gaan om de leider uit te dagen. De leider en trainers gebruiken Spookpokémon, dus zorg ervoor dat je een Pokémon hebt die sterk is tegen Spookpokémon en zorg ervoor dat je Pokémon fit zijn. Als je de gym binnen loopt zul je waarschijnlijk enkele keren door de vloer zakken. Er is namelijk een verborgen pad dat je moet volgen. Loop eerst tussen de twee Pokéball kolommen door. Daar wordt je uitgedaagd door een trainer die je natuurlijk moet verslaan. Ga in een lijn staan met de rechter kolom en loop naar het noorden totdat je een oude vrouw bereikt, die jou uitdaagt. Nadat je haar verslagen hebt ga je naar het westen tot vlak voor de oude man. Ga dan naar het noorden tot bij de oude man. Ga vervolgens naar het oosten tot vlak voor de oude vrouw. Loop vervolgens naar het noorden tot je bij de leider, Morty, komt. Hij gebruikt een level 21 Gastly, een level 23 Haunter, een level 25 Gengar en nog een Haunter. Versla hem om een Fog badge te vedienen. Hiermee kun je je Pokémon tot level 50 onder controle houden en Surf gebruiken. Hij geeft je ook Shadow Ball (TM 30).

OLIVINE CITY

Ga naar het westen naar Olivine City. Als je wilt kun je stoppen bij de Miltank boerderij maar het hoeft niet. Eén van de Miltank is ziek. Geef hem zeven Berries en hij zal beter worden. Praat met de moeder in het huis en ze zal je TM 13 (Snore) geven. Ook kun je melk kopen van de vader. Deze melk geneest een behoorlijke hoeveelheid schadepunten.

In Olivine City zul je merken dat de gym leeg is. Ga naar boven in de vuurtoren, het grote gebouw, en praat met Jasmine. Haar Pokémon is ziek en je zult medicijn nodig hebben. Verlaat de vuurtoren en ga naar het laatste huis vlak voor het strand. Praat met de zeeman om Strength (HM 04) te krijgen.

CIANWOOD CITY EN DE STORM BADGE

Surf naar de stad, Cianwood City, aan de andere kant van de zee. Versla de gymleider om de Storm badge te winnen. Met deze badge kun je je Pokémon tot aan level 70 onder controle houden. De gymleider geeft je ook Dynamic Punch (TM 01).

Praat met de vrouw die buiten de gym staat om Fly (HM 02) te krijgen. Ga het allerlaatste huis aan de onderkant van Cianwood City in en praat met de man. Hij zal je dan wat Medicine geven.

TERUG NAAR OLIVINE CITY EN DE MINERAL BADGE

Ga nu weer terug naar Olivine City en ga weer naar boven in de vuurtoren. Praat weer met Jasmine en ze zal naar de gym gaan. Versla haar om een Mineral badge te winnen. Deze badge versterkt de verdediging van je Pokémon. Jasmine geeft je ook Iron Tail (TM 23), waarmee je krachtige aanvallen, die zij tijdens het gevecht tegen je gebruikte, kunt uitvoeren.

Ga naar deel 2

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?