Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Gameboy Gold/Silver Walkthrough Deel 2

© Het Pokémon Paradijs, 2000

Ga naar deel 1

MAHOGANY TOWN EN DE GLACIER BADGE

Verlaat Ecruteak City in westelijke richting om naar Mahogany Town te gaan. Een man blokkeert daar de deur van de gym, zodat je niet naar binnen kunt. Ga naar het noorden en versla of vang de rode Gyarados. Als je dat hebt gedaan zoek dan in hetzelfde gebied naar een teken. Lance zal ook naar het teken kijken. Praat met hem en hij zal verdwijnen.

Ga terug naar Mahogany Town en ga de winkel in. Lance zal daar zijn en hij laat je de ingang naar een hoofdkantoor van Team Rocket zien. Ga het hoofdkantoor in. Versla de onderzoeker achter de computer en zet een schakelaar aan. Op de volgende verdieping kom je Lance weer tegen. Hij zal al jouw Pokémon genezen. Versla alle Team Rocket leden op de resterende verdiepingen om wachtwoorden te verzamelen. Je hoeft ze niet op te schrijven. Met deze wachtwoorden kun je de deuren openen. Ga naar de kamer van de baas, die zich helemaal bovenin bevindt, en versla hem. Praat met de vogel om het laatste wachtwoord te krijgen.

Ga terug naar de verdieping waar zich, achter een deur, een grote machine bevindt. Versla samen met Lance de Team Rocket leden en ga naar de kamer waar de elektriciteit wordt opgewekt. Versla de drie Electrodes aan jouw kant, de linkse. Lance geeft je Whirlpool (HM 06). Deze HM is nodig om een draaikolken te passeren.

Als je weer buiten bent zul je zien dat er niemand meer voor de deur van de gym staat. Je kunt nu naar binnen gaan en de gymleider verslaan voor een Glacier badge en Icy Wind (TM 16).

GOLDENROD CITY EN DE RADIO TOWER

Op dit punt heb je inmiddels zeven badges en zul je een telefoontje krijgen van professor Elm. Er zijn problemen bij de Radio Tower in Goldenrod City. Ga daar naar toe. Ga naar binnen en versla alle Team Rocket leden. Er is een deur op één van de verdiepingen. Negeer deze deur en ga eerst helemaal naar boven om de baas te verslaan. Je zult dan een sleutel krijgen.

Verlaat de Radio Tower in noordelijke richting en ga naar de Underground Passage (dat is de plek waar je de Coin Case hebt gehad). Open de deur en ga naar binnen. Op dat moment zal ook je rivaal binnenkomen en je aanvallen.

Op één van de verdiepingen is een man gevangen. Van hem krijg je een Card Key. Ga de lift in en je zult uitkomen bij de winkel.

Ga opnieuw de Radio Tower in en ga door de deur die eerder nog dicht was. Versla de overgebleven Team Rocket leden.

BLACKTHORN CITY EN DE RISING BADGE

Nu je hebt afgerekend met Team Rocket wordt het tijd om terug te gaan naar Mahogany Town en vervolgens verder naar het oosten, door een grot, naar Blackthorn City. In de grot kun je Waterfall (HM 07) vinden in een item bal. Je hebt deze HM beslist nodig!

Versla Clair in de gym van Blackthorn City. Ze zal je echter niet direct de badge geven. Surf naar het gebied achter de gym en ga door de grot. Zoek de item ball waar de veer in zit. Als je hem hebt gevonden zal Clair weer verschijnen. Ze geeft je de Rising badge, waarmee je alle Pokémon onder controle kunt houden. Ze geeft je ook Dragon Breath (TM 24).

VOORBEREIDING VOOR DE POKEMON LEAGUE

Als je de grot verlaat zal Elm je weer bellen. Vlieg terug naar de plaats waar alles begon, dus waar je eigen huis staat. Ga naar professor Elm. Als je met hem praat zal hij je de Master Ball geven. Met deze Master Ball kun je elke wilde Pokémon vangen, ongeacht hoe sterk hij is. Nu heb je twee mogelijkheden. Je kunt naar de Elite Four gaan of je kunt eerst op zoek gaan naar zeldzame en sterke Pokémon. Als je de Gold versie speelt kun je op zoek gaan naar Ho-oh en als je de Silver versie hebt kun je op zoek gaan naar Lugia. Beide Pokémon zijn heel erg nuttig en sterk, maar erg moeilijk te vinden en te vangen.

HO-OH EN LUGIA

Om te Ho-oh te vinden moet je naar Ecruteak City gaan. Dat is de stad waar je tegen de 4e gymleider hebt gevochten, die allemaal Spookpokémon gebruikte. Ga in de stad naar het noorden, waar je een kleine vijver moet vinden. Ga naar de linkerkant van de vijver en ga het huis in dat daar staat. Zoek de ladders om naar de andere verdiepingen te komen totdat je op een verdieping komt waar zich aan de rechterkant een dambordpatroon bevindt. Dit is een deur en ga er doorheen. Volg het pad tot je bij de volgende tempel komt en ga naar binnen. Ga naar de achterkant waar je een trap zou moeten vinden tussen een aantal Pokémon standbeelden. Ga naar boven. Ga naar het zuiden waar je de volgende trap zult vinden. De volgende verdieping heeft een aantal truukjes in petto met hellingen waarvan je naar het volgende platform kunt springen, maar niet terug. Zoek je weg naar het noordoosten van de kamer tot bij een standbeeld. Ga op de volgende verdieping naar de noordwest hoek en neem de trap naar boven. Ga naar rechts tot aan de helling. Spring over het tweede platform en neem de volgende helling naar beneden naar het volgende platform. Ga de twee hellingen naar links, één naar het zuiden, één naar rechts, en vervolgens naar het zuiden tot je niet verder kunt. Dan weer twee naar rechts en één naar het zuiden. Daar moet je een platform vinden waar je met een trap naar de volgende verdieping kunt. Volg de houten gang rond de kamer tot aan de trap en ga weer naar boven. Ga naar rechts tot je een rood vierkant vindt. Blijf er van af! Ga verder naar het oosten en blijf de kamer rondlopentot je een ander rood vierkant vindt. Ga er op staan en je wordt naar de volgende verdieping getransporteerd. Neem daar het pad naar het zuiden. Op naar de volgende verdieping waar je naar links gaat. Ook op de daarop volgende verdieping ga je naar links. Uiteindelijk kom je op een centraal platform met een trap. En je raad het al: weer verder naar boven. Als het goed is ben je nu op het dak. Wees er zeker van dat je Pokémon allemaal fit zijn en dat je genoeg Poké Balls hebt. Ga dan naar het noorden waar je een vogel tegen komt. Praat tegen de vogel en daarna moet je met hem vechten. Het zal een harde strijd worden. Een Waterpokémon en wateraanvallen werken het beste en gebruik bijvoorbeeld de rode Gyarados. Ho-oh heeft een vuuraanval die jouw Pokémon een aanzienlijke hoeveelheid incasseringspunten kan kosten. En als extra bonus, of nachtmerrie, kan Ho-oh zichzelf bijna de hele tijd genezen. Je kunt natuurlijk je Master Ball gebruiken, maar als je dat niet wilt, blijf dan aanvallen totdat Ho-oh bijna verslagen is. Laat hem dan slapen en gooi Poké Balls naar hem totdat je hem hebt gevangen.

Om Lugia te vinden moet je naar de stad vliegen waar de 5e gym zich bevindt, vlak bij de oceaan, waar je Fly hebt gehad. Surf naar rechts waar je vier mini-eilanden vindt die door draaikolken worden afgeschermd. Surf naar het eiland rechtsboven dat aan de rechteronderkant wordt geblokkeerd door een draaikolk. Betreed de grot op het eiland gebruik Flash om de grot te verlichten. Loop door tot je een muur tegenkomt. Ga dan naar rechts totdat je van twee richels bent afgesprongen en weer tegen een muur aan loopt. Ga naar het zuiden om een trap te zoeken. Ga naar boven en volg het witte pad en ga de volgende trap op. Je moet nu op een smalle strook land zijn die helemaal wordt omgeven door water. Surf naar het zuiden en surf de waterval af. Als je onder aan de waterval bent beweeg dan niet. Surf dan naar links waar je een strook land moet zien waar de zich een ingang van een grot bevindt. Ga de grot in. In de grot surf je naar het noorden totdat je een vogel in het water ziet drijven. Het is Lugia. Ook Lugia is moeilijk te vangen. Ga op dezelfde manier aan het werk als bij Ho-oh om hem te vangen.

NAAR DE POKEMON LEAGUE

Vlieg terug naar je woonplaats. Ga naar het oosten naar New Bark Town. Ga naar de oceaan ten oosten van de stad en ga zwemmend of surfend verder naar het oosten tot je bij een eiland komt. Hier moet je als het goed is een man tegen komen die je een nieuwe Map Card geeft, zodat je de tweede kaart ook kunt zien. Aan de noordkant van het eiland is een grot en zwem die binnen. Als je in de grot bent zwem dan naar links waar je een waterval tegenkomt. Als je HM 07 hebt, die je bij de ijsgrot kon krijgen, en je hem hebt geleerd aan één van je Waterpokémon, ga dan de waterval op, druk op de A button en kies de eerste optie. Als het goed is schiet je nu naar de top van de waterval. Ga vervolgens naar het oosten waar je de volgende waterval tegenkomt en ga naar beneden. Rechtsonder zie je een uitgang van de grot. Voordat je de grot kunt verlaten komt je rivaal je weer uitdagen. Zorg ervoor dat je Pokémon fit genoeg zijn. Als je door de uitgang probeert te gaan, daagt je rivaal je uit. Hij gebruikt deze keer een level 34 Sneasel, een level 36 Magneton, een level 36 Golbat, een level 35 Haunter, een level 35 Kadabra en een level 38 Pokémon, die jij niet hebt gekozen aan het begin van het spel. Het moet niet al te moeilijk zijn, hoewel je af en toe toch wel een paar rake klappen oploopt. Als je hebt gewonnen kun je de grot verlaten.

OP WEG NAAR DE ELITE FOUR

Zwem dan naar het oosten tot je weer het vaste land bereikt. Ga verder naar het oosten. Je zult een witte weg vinden en volg die naar het oosten en daarna naar het noorden. Als de weg stopt ga je verder naar het noorden waar je weer een witte weg zult vinden. Volg deze weg verder naar het noorden die leidt naar een gebouw aan het einde van de weg. Een man achter een balie begint tegen je te praten en vraagt of je jouw acht badges wilt laten zien. Daarna ga je naar het noorden waar je een deur zult vinden. Ga door de deur en als het goed is ben je nu in een grote grot. Blijf doorgaan naar het noordwesten tot je een ladder vindt. Ga naar boven en vervolg je weg naar het noordoosten en zoek de ladder links van een ladder die op een richel staat. Neem de linker ladder naar de volgende verdieping. In het noorden zul je de uitgang van de grot vinden. Als je de grot uit bent zie je een ander gebouw en dit is het gebouw waar de Elite Four zich bevindt. In het gebouw is een winkel om items te kopen, een Pokémon Center en een PC waar je je Pokémon kunt wisselen. Er zijn een paar dingen die je moet doen voordat je het gevecht met de Elite Four aan gaat. Zorg dat je je sterkste Pokémon bij je hebt en dat ze 100% fit zijn (ook hun Pokémonkracht). Sla voldoende Hyper Potions in die 200 incasseringspunten genezen. Ze kosten $1200. Misschien wil je ook wel een heleboel Revives hebben die een verslagen Pokémon weer verkwikken en zijn incasseringspunten weer tot de helft vult. Dit item kost $1500. Neem ook zeker wat Ethers en Elixirs mee die je misschien in de PC hebt opgeslagen. Ze kunnen de aanvalskracht van een bepaalde aanval of van alle aanvallen aanvullen. Dit is heel erg handig na ongeveer je derde gevecht wanneer je aanvalskracht wat uitgeput raakt. Als je er helemaal klaar voor bent ga dan naar het oosten en daarna naar het noorden waar je een trap zult vinden. Dan begint het gevecht met de Elite Four!

HET GEVECHT MET DE ELITE FOUR

De Elite Four bestaat uit: Will, Koga, Bruno en Karen. Will gebruikt Psycho- en IJspokémon, Koga gebruikt Gifpokémon, Bruno gebruikt Vechtpokémon en Karen gebruikt verschillende Pokémon. Daarna moet je nog vechten tegen de huidige kampioen Lance die Draakpokémon gebruikt.

Will heeft een level 40 Xatu, een level 41 Jynx, een level 41 Slowbro, een level 42 Xatu en een level 41 Exeggutor. Hij gebruikt dus Psychopokémon. Vertrouw op je Dark- of Elektrische Pokémon, zij moeten de andere Pokémon in één of twee aanvallen kunnen uitschakelen.

Koga heeft een level 41 Ariados, een level 42 Muk, een level 44 Crobat, een level 43 Forretress en een level 41 Venomoth. Koga heeft een goede opstelling en misschien moet je je Pokémon wel wisselen tijdens het gevecht om in het voordeel te komen. Psychische en vuuraanvallen lijken het beste te werken. Na enige tijd moet je als overwinnaar uit de strijd komen.

Bruno heeft een level 42 Pokémon Hitmontop , een level 42 Hitmonchan, een level 43 Onix, een level 46 Machamp en een level 42 Hitmonlee. Bruno heeft dus voornamelijk Vechtpokémon. Psychische en vliegaanvallen zijn goed om in te zetten tegen Vechtpokémon en wateraanvallen zijn natuurlijk uitermate geschikt om Onix te verslaan. Pas wel op voor de Rock Slide van Machamp.

Karin heeft een level 42 Umbreon, een level 45 Gengar, een level 44 Murkrow, een level 42 Vileplume en een level 47 Houndoom. Gebruik voornamelijk vlieg-, water en vechtaanvallen. Vileplume heeft zwakte voor Vuurpokémon.

Na het verslaan de Elite Four is het tijd om de huidige kampioen te verslaan, Lance. Lance heeft een level 44 Gyarados, een level 47 Dragonite, een level 47 Dragonite, een level 50 Dragonite, een level 46 Aerodactyl en een level 46 Charizard. Hij is veruit de beste trainer. Hij is een trainer van Draakpokémon dus gebruik voornamelijk krachtaanvallen en hyperstralen. Gebruik voor Aerodactyl vechtaanvallen, voor Charizard surf, voor Gyarados een elektrische aanval en voor de Dragonites werken hyperstralen het beste. Ook IJsaanvallen zijn heel geschikt voor Draakpokémon.


De eerste zoektocht is nu ten einde. Maar wist je dat er nog een tweede zoektocht is? Zorg ervoor dat je je spel hebt bewaard nadat de eindcredits na het eerste deel zijn afgelopen.

Ga naar deel 3

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?