Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Pokémon Stadium Review


Pokémon is en blijft natuurlijk een fantastisch fenomeen. Toch zal zelfs de meest obsessieve pokemaniak toe moeten geven dat de gevechten op lange duur een tikje saai worden. De beperkingen van de Game Boy hardware zijn hier mede verantwoordelijk voor. Op het kleine zwartwit scherm, met strijdkreten die klinken als piepjes en kraakjes, is er behoorlijk wat fantasie nodig om je voor te kunnen stellen dat er een spectaculair gevecht wordt geleverd.

Wanneer je Pokémon Stadium betreedt, kun je je fantasie echter wel thuislaten. De Pokémon die door jou zijn opgevoed, komen dankzij het meegeleverde Transfer Pack op wonderlijke wijze tot leven op het grote scherm van je tv. In volledig 3D wordt iedere aanval en andere beweging van je Pokémon weergeven aan de hand van prachtige animaties.

De droom van iedere Pokémon-trainer wordt werkelijkheid. Maar kan een spel dat volledig gebaseerd is op 1-tegen-1-gevechten tussen de schattige (en minder schattige) wezentjes ook op de lange duur blijven boeien?

De Europese versie van Pokémon Stadium is eigenlijk al de tweede van dit spel. Japanse pokemaniaks speelden eerder al een versie waarin slechts 60 Pokémon konden worden gebruikt. In de tweede versie (onze eerste dus), kunnen we echter aan de slag met alle 151 pokemon, inclusief de zeldzame Mew, en ze zien er allemaal volkomen geloofwaardig uit. Ze knipperen zelfs met hun kleine oogjes, en het zal je moeite kosten geen medelijden te hebben als je er weer eens één ziet bezwijken na een super effectieve aanval.

Het is vrijwel onmogelijk om niet te vallen voor de charme van Pokémon. Oké, het is niet gemakkelijk om verliefd te worden op de kleine, tweedimensionale, zwartwit beestjes die je Game Boy bewonen, maar als de Pokémon in volledig 3D over het scherm stuiteren is dat wel even anders. Het is opmerkelijk hoe goed de karakters van de verschillende figuren tot uiting komen. Zodra Poliwrath bijvoorbeeld de arena betreedt, herken je hem meteen het opschepperige bodybuilder-type. Nintendo is er zelfs ingeslaagd een eigen persoonlijkheid mee te geven aan Exeggcute, een Pokémon die bestaat uit niet meer dan een stelletje eieren.

Er zijn verschillende en uitgebreide spel-modes in Pokémon Stadium. Je hebt bv. Stadium-mode, Gymleader Castle-mode, Kids Club-mode etc.

Stadium-mode

Hier is het de bedoeling om in verschillende cups (petit, pika, poké en prime) in oplopende moeilijkheidsgraad (Poké Ball, Great Ball, Ultra Ball en Master Ball) bekers te winnen. Er zijn in totaal 16 bekers te verdienen (4 per cup). In een cup moet je 8 badges verdienen, je verdient een badge door een trainer te verslaan. Als je alle 8 badges hebt dan heb je een beker verdient en kun je een hogere moeilijkheidsgraad proberen.

Gymleader Castle

Hier is het de bedoeling om de gymleaders te verslaan. Zoals je weet zijn het er acht, maar ze hebben allemaal nog 3 trainers die je ook nog moet verslaan. Als je de acht gymleaders en hun hulpjes hebt verslagen dan kun je tegen de elite four vechten. En heb je deze verslagen dan is je laatste tegenstander: 'Your rival', Gary dus. Vindt je dit te veel werk, dan weet je niet wat je mist. Want als je Gary hebt verslagen dan krijg je 1 van 8 verschillende pokemon. De Pokémon die je kunt krijgen zijn: Bulbasaur, Squirtle en Charmander (als je bv. Squirtle in het begin had gekozen kun je nu de andere 2 krijgen), Hitmonchan en Hitmonlee (hier kun je dus ook de andere krijgen), Eevee (je kunt nu alle 3 de evoluties krijgen Jolteon, Flareon en Vaporeon), Kabuto en Omanyte (je kunt dus weer de ander krijgen die je nog niet had). Wat wel jammer is, is dat je niet kunt kiezen welke Pokémon je krijgt, ze worden gewoon willekeurig toegewezen.

Kids Club

Kids club bestaat uit 9 mini games met Pokémon in de hoofdrol. Dus als je even geen zin hebt in de heftige gevechten dan kun je afkoelen met de Kids club.

Magikarp's Splash
Hier is het de bedoeling dat je op het goede moment op A drukt zodat Magikarp omhoog springt tegen de teller. Diegene met de hoogste score op de teller is de winnaar.


Clefairy Says
1 Clefairy doet voor welke kanten je op moet drukken met de analoge stick, dan moet je het nadoen in een bepaalde tijd. Doe je het fout dan verlies je HP, diegene die het het langst volhoudt die wint.


Run Rattata Run
Druk zo snel mogelijk op A en druk op B om over de poortjes te springen, wie het eerst bij de finish is heeft gewonnen.


Snore War
De bedoeling is om op A te drukken als de slinger in het midden is. Dan voert Drowzee de Hypnose uit en valt hij zelf niet in slaap. Diegene die als laatste overblijft heeft gewonnen.


Thundering Dynamo
Op de machine staat een lamp. Als de lamp groen is dan druk je zo snel mogelijk op B en is de lamp blauw dan druk je zo snel mogelijk op A. Maar let op want de lamp verandert steeds van kleur. De winnaar is diegene die het snelst zijn balk onder in het beeld heeft gevuld.


Sushi Go Round
Je moet met Lickitung zo veel mogelijk Sushi eten, maar pas op dat je niet de verkeerde sushi eet. De winnaar is diegene met de meeste punten.


Ekans' Hoop Hurl
Je moet de Ekans om de Diglett heen gooien, met de analoge stick kun je de richting bepalen en dan duw je de analoge stick naar achter en laat je los. De Ekans wordt nu weggeslingerd en hopelijk om een Diglet heen. De winnaar is diegene die de meeste diglet heeft gevangen.


Rock Harder
Je bent een Kakuna of een Metapod. Er komen steeds stenen uit de lucht vallen. Vlak voordat je geraakt wordt moet je A drukken om Verharding te doen. De winnaar is diegene die het het langst volhoudt.


Dig! Dig! Dig!
Je bent een Sandshrew die zo snel mogelijk moet graven naar water. Duk eerst op L en dan op R en daarna weer op L en op R etc. Diegene die het snelst water heeft gevonden is de winnaar.

Game Boy Tower

Dit is gewoon het Pokémon Game Boy spel maar dan op grootscherm op je TV. Wel erg handig om je Pokémon te trainen.

Pokémon Lab

Dit is een van meest fantastische onderdelen van Pokémon Stadium. Hier kun je je boxen en items (van het Game Boy spel) helemaal indelen zoals je wilt. Je kunt hier ook een hele uitgebreide 3D Pokédex bekijken!

Free Play

Dit is een leuke mode om te spelen met je vrienden. Het is gewoon een multiplayer Pokémon strijd. Dus geen gezeur meer met dat linksnoer, gewoon in volledig 3D tegen elkaar vechten.

Eigen mening

Met dit spel ben je uren bezig. En als je tegen een vriend speelt komt het spel helemaal tot zijn recht. Als je een N64 hebt dan moet je dit spel ook gewoon hebben Het enige minpunt dat ik kon ontdekken is de irritante commentator, maar gelukkig kun je die uit zetten.

Cijfer: 9+

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?