Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Ruilkaarten - Valse kaarten

De laatste tijd zijn er, waarschijnlijk vanwege de populariteit, weer heel veel valse kaarten in omloop. Om u te behoeden voor verkeerde aankopen, heb ik hieronder een aantal zaken opgesomd, waaraan u zou kunnen zien dat de kaarten vals zijn.

1) Pokémon kaarten worden verkocht in booster packs of in thema decks. In een booster pack zitten 9 of 10 kaarten (afhankelijk van hoe oud de set is. In een thema deck zitten 60 kaarten. De booster packs worden los verkocht of in zogenaamde blister packs (meerdere booster packs plus meestal een promokaart) of in blikken (met een lv.X Pokémon als promo). Op deze website staan bij elke set afbeeldingen van de 3 (of 4) verschillende booster packs van die betreffende set. Valse booster packs hebben vaak een afwijkende afbeelding. Ook van alle thema decks (meestal 2 en soms 3 per set) staan scans op deze website. Elke andere verpakking/blik met afwijkende aantallen kaarten en/of kaarten uit verschillende sets zijn meestal vals.

Voorkant van een vals blik Achterkant van een vals blik

Het blik hierboven is een vals blik en bevat volgens de verkoper 36 kaarten.

Echte blikken

Dit zijn voorbeelden van echte blikken (maar dan natuurlijk vol) met 4 boosters en zichtbaar een lv.X Pokémon achter het venster.

2) Valse booster packs worden vaak verkocht voor 2 Euro of minder. Echte booster packs kosten normaliter in de winkel 4 Euro. Vooral in landen als Spanje, Italië, Griekenland en Ierland worden redelijk veel valse booster packs verkocht.

3) Een valse kaart voelt vaak al veel anders dan echte kaarten. De kaart voelt gladder aan, is soms dunner, en soms iets kleiner of groter dan een echte kaart. De kaart is vaak niet netjes in het midden uitgesneden en soms lijkt de kaart gewoon iets scheef te staan.

4) De achterkant van valse kaarten is vaak lichter van kleur en minder scherp (de rand en het middenvlak lopen bij de valse kaart bijna in elkaar over).
Achterkant van een echte en valse kaart

5) Valse kaarten bevatten vaak een of meer van onderstaande fouten:
- Een ander lettertype
- Te grote energiesymbolen
- Spelfouten in namen/tekst, waaronder vaak het ontbreken van een accent teken op de e van Pokémon.
- Hele hoge HP, edition 2 symbool (dat bestaat niet)
- Rare glimmende kaarten (gouden rand), glimmende kaarten die juist niet glimmend zouden moeten zijn en andersom.

Wat voorbeelden:

Torterra lv.X nr. 122 uit de Diamond & Pearl set
Torterra lv.X nr. 122 uit de Diamond & Pearl set:
Bij de echte kaart glimt de rand, het plaatje van Torterra, de X van lv.X en de lv.X tekst. De valse kaart glimt helemaal niet. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van gras en kleurloos zijn bij de aanval Vigorous Dash (en ook bij weakness en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de Poké-body en de aanval ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Snorlax nr. 37 uit de Diamond & Pearl set
Snorlax nr. 37 uit de Diamond & Pearl set:
Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van kleurloos zijn bij de aanvallen (en ook bij weakness en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de aanval en onder het plaatje van Snorlax ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Dialga nr. 1 uit de Diamond & Pearl set
Dialga nr. 1 uit de Diamond & Pearl set:
Zo op het eerste gezicht lijkt er niet veel mis met deze kaart. De scan wekt hier echter de verkeerde indruk dat de valse kaart ook glimt. De glimeffecten zijn niet echt, maar zijn gewoon gedrukt. Dus het plaatje van Dialga op de echte kaart glimt dus wel en op de valse kaart niet. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van kleurloos zijn bij de aanvallen (en ook bij weakness, resistance en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de aanval en onder het plaatje van Dialga ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Machamp nr. 31 (reverse holo) uit de Diamond & Pearl set
Machamp nr. 31 (reverse holo) uit de Diamond & Pearl set:
Tja, wat zullen we hier over zeggen. De gewone Machamp uit de set glimt niet. En bij de reverse holo (vanaf Diamond & Pearl) glimt dat deel waar de tekst/aanval staat en glimt de rand en het plaatje van Machamp juist niet. Bij de valse kaart glimt (goudkleurig) juist de rand en het plaatje en het deel van de tekst/aanval niet. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van kleurloos zijn bij de aanvallen (en ook bij weakness en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de aanval en onder het plaatje van Dialga ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart. En bij deze valse kaart zie je ook heel duidelijk dat de afbeelding niet recht op de kaart staat.

Bayleef nr. 41 (reverse holo) uit de Diamond & Pearl Mysterious Treasures set
Bayleef nr. 41 (reverse holo) uit de Diamond & Pearl Mysterious Treasures set:
De gewone Bayleef uit de set glimt niet. En bij de reverse holo (vanaf Diamond & Pearl) glimt dat deel waar de tekst/aanval staat en glimt de rand en het plaatje van Bayleef juist niet. Bij de valse kaart glimt juist de rand en het plaatje en het deel van de tekst/aanval niet. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van kleurloos zijn bij de aanvallen (en ook bij weakness, resistance en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst onder het plaatje van Bayleef ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Pokédex Handy910is nr. 111 uit de Diamond & Pearl set
Pokédex Handy910is nr. 111 uit de Diamond & Pearl set:
Bij trainer/supporter/stadium/energie kaarten wordt het een stuk lastiger. Hoewel het lettertype op de valse kaart anders is, moet je het origineel haast wel ernaast hebben om het verschil te zien. Zo zie je bijvoorbeeld dat door het iets andere lettertype het woordje 'of' op de valse kaart nog wel op de derde regel past, terwijl op de echte kaart dit woordje op de vierde regel staat. Het ontbreken van het accent op een e is alleen mogelijk als er een dergelijk woord voorkomt in de tekst. In dit geval ontbreekt het accent op de e van de naam van de kaart Pokedex.

Rayquaza nr. 16 uit de Ex Holon Phantoms set
Rayquaza nr. 16 uit de Ex Holon Phantoms set:
Bij de echte kaart glimt de rand en het plaatje van Rayquaza. De valse kaart glimt helemaal niet. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van water, metaal en kleurloos zijn bij de aanval Ozone Flare (en ook bij de andere aanval, de tekst in de Poké-body, weakness, resistance en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de Poké-body Hydro Barrier ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Armaldo nr. 1 (reverse holo) uit de Ex Holon Phantoms set
Armaldo nr. 1 (reverse holo) uit de Ex Holon Phantoms set:
Bij de echte kaart glimt de rand, het plaatje van Armaldo, de naam van Armaldo, de HP en het logo van Ex Holon Phantoms. Op de valse kaart glimt helemaal niets. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van vecht en kleurloos zijn bij de aanval Fossil Charge (en ook bij de andere aanval, weakness en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de aanval Fossil Charge ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Nuzleaf nr. 36 (reverse holo) uit de Ex Power Keepers set
Nuzleaf nr. 36 (reverse holo) uit de Ex Power Keepers set:
Bij de echte kaart glimt de het plaatje van Nuzleaf en het logo van Ex Power Keepers. Op de valse kaart glimt (gouden kleur) ook de rand en de naam van Nuzleaf. Het lettertype is op de valse kaart anders. En zie je hoe veel groter de energiesymbolen van Dark en kleurloos zijn bij de aanval Gentle Slap (en ook bij de andere aanval, weakness, resistance en retreat cost) op de valse kaart? En in de tekst van de aanval Fake Out ontbreekt het accent op de e van Pokémon op de valse kaart.

Nuzleaf nr. 36 (reverse holo) uit de Ex Power Keepers set
Meowth nr. 62 uit de Team Rocket set:
Wat de vervalsers met deze kaart wilden bereiken is mij nog steeds onduidelijk. 720 HP, Neo Genesis set symbool, edition 2, 6 energie voor de aanval...

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?
Pokemon Paradijs