Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Op Eigen Kracht

The Power of One

Als de film begint zie je als eerste Slowking, deze nieuwe pokemon begint te praten en hij vertelt de legende van de 3 machtige vogels Articuno, Zapdos en Moltres.

Na een woeste storm stranden Ash en zijn vrienden op het eiland Sharmouti. Zij belanden midden in de voorbereidingen van het jaarlijks festival waar een nieuwe heldenrol wordt vergeven. De bewoners van Sharmouti dragen Ash voor voor deze rol die het leuk vindt om hieraan mee te doen. Tijdens het festival wordt de oude legende opgevoerd waarbij de drie grote en machtige Pokémonvogels Moltres, Zapdos en Articuno, de natuur in evenwicht houden door de elementen vuur, bliksem en ijs. De vogels leven en regeren op de eilanden Vuureiland, Bliksemeiland en IJsland en hebben eeuwen in harmonie geleefd. De legende vertelt dat op een dag de vreedzame samenleving van deze drie machtige vogels verstoord zal worden. De elementen veroorzaken dan een allesvernietigende chaos op de wereld. Alleen de uitverkorene, een moedig mens, zal de macht hebben om het evenwicht te herstellen. Die macht bereikt hij door af te reizen naar ieder eiland en de eilandschat in zijn bezit te krijgen. Alleen wanneer de drie schatten met elkaar verbonden zijn, wordt het evenwicht hersteld en is de wereld gered van de ondergang.

Wanneer het festival begint, bereidt Ash zich voor op zijn symbolische reis naar het eerste eiland. Een excentrieke Pokémon verzamelaar, Lawrence III, heeft Moltres gevangen waardoor het evenwicht in kracht wordt verstoord en de legende in beweging wordt gezet. De hebberige verzamelaar zet zijn zinnen op Zapdos maar de Pokémon die hij echt wil vangen is de legendarische Lugia. Deze in zee wonende Pokémon zou het juweel voor zijn indrukwekkende verzameling zijn. Zijn eigenzinnige achtervolging op dit machtige wezen betekent vernietiging. Lawrence III krijgt het voor elkaar om Zapdos ook te vangen, maar hij vangt per ongeluk ook Ash en zijn vrienden. Hoog boven in het vliegende fort van Lawrence III zitten de 2 vogels gevangen. Dan komt Articuno de andere vogels redden. De vogels en Ash ontsnappen, de 3 vogels beginnen met elkaar te vechten en de natuur raakt zijn balans kwijt. Ash is de enige die de verwoesting van de aarde kan tegen houden en hij moet de 3 schatten bij elkaar brengen.

Ash heeft al 1 schat, dus hij moet naar het volgende eiland om de 2e te zoeken, Dan komt de god van de zee, Lugia tevoorschijn. Lugia komt Ash helpen door de 3 andere vogels tegen te houden. Ash gaat met een boot naar het 2e eiland. De kapitein stuurt de boot naar het eiland maar door de storm strandt het schip op de wal. De kapitein is erg ervaren en door gebruik te maken van de wind en het zeil, stuurt hij het schip over het eiland zo naar de 2e schat. Boven op de berg bij de 2de schat worden ze aangevallen door de 3 vogels. Maar wederom komt Lugia onze helden te hulp. Maar dit keer red Lugia het niet en hij valt bewusteloos in de zee. Nu hoeft Ash alleen de 3de schat nog maar.

Maar hoe komt hij bij het 3e eiland? De boot is kapot en het water is helemaal bevroren. Ash krijgt een idee, hij maakt een klein vlot en die laat hij over het ijs trekken door zijn Pokémon. Onderweg komt Ash de 3 vogels weer tegen, Lugia komt opeens weer uit de zee omhoog om Ash te helpen. Ash gaat door en komt op het eiland. Hij pakt snel de 3e schat, maar hoe moet hij van het eiland af komen? Dan komt Team Rocket ineens. Ze willen iets goeds doen en helpen Ash door hem van het eiland te helpen. Ash gaat snel terug naar het eiland Sharmouti om de schatten op de juiste plek te leggen. Ash legt de schatten op hun plek. De lucht begint op te klaren en de 3 vogels worden weer rustig. Ze vliegen naar hun eigen eiland en de natuur komt weer in balans. Lugia bedankt Ash voordat hij weer terug gaat naar de bodem van de zee.

Het is feest op Sharmouti, want Ash heeft de wereld gered en alles is weer normaal. De film eindigt met Slowking die nog wat zegt over Ash en zijn heldendaden.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?