Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

In De Greep Van Het Onbekende

Spell Of The Unown

Professor Spencer Hale, een beroemde Pokémon onderzoeker, is zijn 5 jaar oude dochter Molly aan het voorlezen. Hij vertelt haar wat voor werk hij doet, en dat hij voor zijn werk mysterieuze Pokémon moet vinden, genaamd Unown. Hij laat haar plaatjes zien van verschillende Unown. Molly bladert door het boek en ziet een afbeelding van Entei. Ze zegt dat Entei haar favoriete Pokémon is, en dat ze hem aan haar vader doet denken. Haar vader doet alsof hij een Entei is en laat Molly op zijn rug zitten en rent met haar rond. Nadat ze uitgerend zijn gaat de telefoon. Molly's vader pakt de telefoon op en vertelt Molly even later dat hij naar zijn werk toe moet. Verdrietig gaat Molly naar bed en nadat haar vader haar heeft ingestopt verlaat hij het grote herenhuis waar ze met z'n tweeën in leven.

Molly's vader gaat naar een kleine grot in de woestijn waarin vele hiërogliefen met Unown aanwezig zijn. Hij haalt zijn computer tevoorschijn ren begint foto's van de verschillende Unown te maken. Op een gegeven moment ziet hij een tegel op de grond liggen met een Unown erop. Hij pakt de tegel op en plotseling verschijnt de Pokémon op de tegel naast hem, en verdwijnt dan weer zonder dat hij hem heeft gezien. Dan vindt hij een hele doos met tegels en pakt enkele tegels op waardoor de Pokémon op die tegels tot leven komen. De Unown pakken Molly's vader en nemen hem mee naar een andere dimensie. Zijn hulpje merkt dat hij verdwenen is, vlak nadat de computer op de grond is gevallen. Het enige wat er verder nog ligt is de kist met steentjes met afbeeldingen van de Unown.

Molly rent naar beneden om haar vader te begroeten, maar wanneer ze beneden komt ziet ze alleen zijn hulpje binnen komen. Hij vertelt haar wat er is gebeurd en Molly begint te huilen. Ze neemt de kist met steentjes en de computer mee naar haar kamer en bekijkt de foto's op de computer. Ze opent de kist en begint met de steentjes te spelen. Op een gegeven moment vormt ze met de steentjes de woorden pappa en mamma. Ze wenst dat haar vader weer terug was en op het moment van haar wens valt er een traan op de tegels. Plotseling komen de Unown tot leven en beginnen er kristallen te groeien vanaf de plek waar Molly zit.

Eén van de bedienden probeert de deur open te doen, wat hem ook lukt, maar dan blokkeren de kristallen de deur en jagen iedereen, behalve Molly, het huis uit. Vanuit het kristal begint iets te verschijnen wat Entei blijkt te zijn. Eerst is Molly verward, maar wanneer ze Entei hoort spreken vraagt ze hem wie hij is. Hij vertelt haar dat hij diegene is die zij net gewenst heeft. Ze realiseert zich dat haar vader is teruggekomen in de vorm van Entei. Ondertussen verandert de hele omgeving in kristal.

Ash en zijn vrienden zijn onderweg naar een gym wanneer ze een vrouwelijke trainer met een Aipom tegenkomen. Zoals gewoonlijk begint Brock met haar te flirten. Ash en het meisje, Lisa, besluiten een Pokémongevecht te houden. Ash haalt Totodile te voorschijn terwijl Lisa Granbull te voorschijn haalt. Wanneer Totodile Granbull met zijn waterstraal een boom inschiet haalt Lisa Girafarig te voorschijn. Ash haalt Chikorita te voorschijn. Chikorita gebruikt de roede en Girafarig gebruikt een psychische aanval waardoor Chikorita uitgeschakeld wordt. Ash roept Noctowl op en Lisa haalt haar Aipom te voorschijn. Noctowl duikt op Aipom af en schakelt Aipom uit. Ash haalt Bulbasaur tevoorschijn om tegen een Butterfree te vechten. Butterfree gebruikt slaappoeder en dan de windvlaag om Bulbasaur te verslaan. Ash haalt Cyndaquil te voorschijn waarop Lisa Mankey te voorschijn haalt. Cyndaquil verslaat Mankey met een vlammenwerper nadat hij een mep van Mankey ontweken heeft. Het laatste gevecht gaat tussen Quagsire en Pikachu. Pikachu probeert een donderschok die helaas geen effect heeft. Quagsire schiet op Pikachu met een waterstraal die Pikachu vol raakt. Pikachu krabbelt weer overeind en springt vanuit een boom bovenop Quagsire en mept hem zo knock-out. Ash wint!!

Ash, Misty, Brock, Lisa en hun Pokémon zij allemaal aan het lunchen. Ash vraagt of er een Pokémon Center in de buurt is en Lisa vertelt hem dat er één in Greenfield staat. Misty realiseert zich dat dit de plek is waar meiden heen gaan omdat er daar heel veel mooie bloemen zijn. Natuurlijk wil Brock er ook naar toe omdat er veel mooie meiden zullen zijn. Nadat ze uitgegeten zijn gaan ze op weg naar Greenfield. Daar aangekomen zien ze dat alles gekristalliseerd is. Vlakbij kijken ook Jessie en James naar het veld en vragen zich af of ze Ash en Pikachu wel gevolgd zouden moeten hebben.

Het kristal lijkt zich verder te verspreiden. De moeder van Ash ziet op de televisie ook wat er gebeurt en rent naar het huis van professor Oak en vraagt aan Tracy en professor Oak of ze ook naar het nieuws kijken. (Hier komen we trouwens ook te weten dat Delia de voornaam van de moeder van Ash is). Zij hebben het ook gezien en ze gaan met z'n drieën naar de Greenfield. Wanneer ze bij Ash en zijn vrienden aankomen, knuffelt Ash zijn moeder omdat ze elkaar al een hele tijd niet meer gezien hebben.

Molly kijkt ook naar de televisie en wenst dat ze een moeder heeft. Entei rent naar buiten en dan helemaal naar het Pokémon Center waar Ash is. Entei loopt naar de moeder van Ash en hypnotiseert haar waardoor ze denkt dat ze de moeder van Molly is. Pikachu grijpt Entei vast maar die weet hem van zich af te schudden. Entei gaat terug naar de toren waar Molly zit en brengt de moeder van Ash naar Molly. Molly denkt dat het haar moeder is omdat ze haar in geen tijden meer heeft gezien.

Ash en de rest zitten naast professor Oaks laptop terwijl professor Oak onderzoek doet naar Entei. Ze ontdekken dat de kracht van Unown is dat ze iemands gedachten kunnen lezen en uitvinden wat hun grootste wens is, om deze vervolgens uit te laten komen. Wat er dus ook nu bij Molly is gebeurd.

Een Pokémontrainer zit ook naar het nieuws te kijken. Ze traint de Charizard van Ash. Charizard ziet het nieuws door een raam en besluit om Ash te gaan helpen om zijn moeder terug te krijgen. Hij begint over de Greenfield heen te vliegen.

Een bulldozer probeert de kristallen te verwijderen om Molly te bevrijden. Molly is bang dat ze haar komen halen en de Unown beginnen meer kristal te maken waardoor de bulldozer vernietigd wordt. De bestuurder kan nog net op tijd wegkomen.

Professor Oak krijgt een e-mailtje dat hij onmiddellijk opent. Het mailtje is van Molly waarin staat dat ze moeten stoppen en dat ze zich niet moeten bemoeien met haar en haar familie. Natuurlijk besluit Ash om zijn moeder te gaan redden. Vlak voordat hij bij de toren aangekomen is halen Brock en Misty hem in en vertellen hem dat zij hem gaan helpen. Dan verschijnt Rin die de PokéGear geeft, een apparaatje waarmee ze o.a. contact met elkaar kunnen houden. Ash, Misty en Brock lopen door een beek die omringd is door een tunnel van kristal. Jessie en James zien vanuit hun ballon Ash en zijn vrienden en besluiten dat ze hun Pokémon ergens onderweg zullen stelen. Entei ziet de ballon vliegen en springt op het dak van de toren. Hij maakt een gigantische krachtbol en schiet daarmee de ballon uit de lucht. De ballon stort neer, dwars door het kristal heen.

Ash en de anderen komen aan het einde van de tunnel aan en zien een paar meter boven hen een pad lopen. Ze roepen Bulbasaur en Chikorita op die hun tentakeltakken gebruiken waarmee Ash en de rest naar boven kunnen klimmen. Overal in de buurt van de toren zijn televisieploegen verschenen die alles aan het filmen zijn. Eén van de camera's ziet Ash klimmen en begint hen te filmen. Molly en de moeder van Ash zien op TV wat er gebeurt en de moeder van Ash ontwaakt uit haar trance en realiseert zicht dat zij de moeder van Ash is en niet van Molly. Ash en de anderen komen aan op de binnenplaats van het gebouw en zien iets wat lijkt op een portiek met daarachter de ingang van het huis die bedekt is met kristal. Ash roept Cyndaquil op en vraagt hem om de deur open te schieten. Het lijkt even te werken maar dan groeit het kristal weer dicht. Misty haalt haar Waterpokémon tevoorschijn waarna ze het nog eens proberen. Cyndaquil brandt een gat in het kristal en Misty's Pokémon schieten met waterstralen naar binnen waardoor het kristal niet terug kan groeien. Pikachu springt in de waterstraal en komt zo aan de andere kant van de kristallen muur terecht. De rest volgt met Ash als laatste die de Waterpokémon mee naar binnen sleurt. Ze rennen de eerste trap omhoog en komen in een vreemde ruimte uit.

Molly ziet dit ook, samen met Entei. Hij vraagt haar of hij ze uit de weg moet ruimen, maar zij antwoordt dat ze een Pokémongevecht wil houden. Helaas heeft ze geen Pokémon. Entei zegt tegen haar dat ze zich geen zorgen hoeft te maken waarna hij de kamer uitvliegt. Een oudere Molly van ongeveer 18 jaar verschijnt op de rug van Entei bij Ash en zijn vrienden. Brock vraagt haar of ze Molly is en ze vertelt hem dat dat zo is. Ash en Misty zijn overdonderd maar Brock verteld hen dat hier alles kan gebeuren. Brock besluit een Pokémongevecht met haar te houden terwijl de anderen verder lopen.

Brock roept Zubat op. Bij Molly verschijnt een kristallen pokébal in haar hand waar een Flaaffy uit komt. Zubat gebruikt zijn verwarringstraal en vervolgens vleugelaanval die beide Flaaffy raken. Flaaffy slaat terug met een sterke donderschok aanval die Zubat uitschakelt. Brock roept Vulpix naar buiten waarna Molly Teddiursa oproept. Teddiursa gebruikt de mega slag waardoor Vulpix vastgenageld wordt. Vulpix gebruikt de snelle aanval en Teddiursa gebruikt de furieslag. Vulpix raakt Teddiursa een paar keer maar Teddiursa slaat Vulpix uiteindelijk knock-out. Ondertussen proberen Jessie en James achter Entei en het Pokémongevecht langs te sluipen. Brock roept Onix op en Molly roept Phanpy op. Phanpy gebruikt de doorrol die Onix in één keer uitschakelt.

Terwijl Ash verder de trap oploopt vindt de moeder van Ash het boek waaruit haar vader Molly altijd voorlas. Ze vraagt aan Molly of ze dat boek ook leest. Ze vertelt haar dat ze dat vroeger wel deed maar dat ze het nu wel mag hebben omdat ze zo blij is dat haar vader en moeder er weer zijn. Ash komt bij het einde van de trap aan en staat aan de rand van een veld vol bloemen met een strand er vlak naast. De 18-jarige Molly verschijnt op het strand op de rug van Entei. Ze zegt dat ze een grotere uitdaging zoekt waarop Misty antwoordt dat ze die heeft gevonden. Misty vertelt haar dat ze een gymleider is en dat verbaast Molly. Ze dacht altijd dat je ouder moest zijn om een gymleider te zijn. Misty vertelt haar dat leeftijd niet belangrijk is en daarna verschijnt er een jongere Molly van een jaar of 10.

Misty zegt dat ze alleen Waterpokémon zal gebruiken waarop Molly aangeeft dat ze ook alleen Waterpokémon zal inzetten. Molly heft haar handen op waarna de zee omhoog komt en alles en iedereen overspoelt. Ash probeert het water voor te blijven maar wordt ingehaald door het water. Tot zijn verbazing merkt hij dat hij onder water kan ademen. Hij herinnert zich dat Brock heeft gezegd dat alles hier mogelijk is. Hij begint de trappen weer op te rennen. Molly kiest voor Kingdra en Misty voor Goldeen. Zoals gewoonlijk wordt Goldeen zeer snel uitgeschakeld. Jessie en James zijn ook aanwezig en zwemmen naar boven. Misty kiest voor Staryu en Molly kiest voor een Mantine. De Mantine creëert een draaikolk waardoor Staryu niets kan doen. Mantine vuurt dan een bubbelstraal af die Staryu bijna uitschakelt. Staryu herstelt en doet dan een tackle. Molly vindt Pokémongevechten nu te gek en ze gaat er helemaal in op.

Wanneer Ash aan het einde van de trap is beland loopt hij naar zijn moeder toe. Molly ligt op haar schoot te slapen. Zijn moeder vertelt hem dat Entei net is weggegaan. Ze maakt Molly wakker en vertelt haar dat zij de moeder is van Ash en niet van Molly. Molly wil niet dat haar moeder weer weggaat en begint te huilen. Kristallen beginnen om haar heen te groeien. Entei ziet dit en keert terug naar de toren. Hij zegt dat de moeder van Ash nu de moeder van Molly is. Ash haalt Totodile tevoorschijn om tegen Entei te vechten. Totodile probeert zijn waterpistool maar Entei slaat terug met zijn een krachtige energiestraal uit zijn mond waardoor Totodile meteen uitgeschakeld wordt. Cyndaquil mag het nu proberen maar ook Cyndaquil moet het onderspit delven.

Ash vertelt Entei dat hij een legende is en niet Molly's vader. Dit zorgt ervoor dat Molly weer begint te huilen en er weer begint het kristal te groeien. Entei vertelt Ash dat hij wel haar vader is. Pikachu gebruikt de donderschok op Entei en Entei schiet terug. Wanneer de twee stralen elkaar raken komen Jessie en James binnen die net dachten dat ze eindelijk veilig waren. Entei valt Pikachu nog een keer aan maar Ash pakt Pikachu snel op waardoor de aanval Pikachu mist en tegen een muur knalt. De muur achter Ash en Pikachu stort in en ze vallen naar buiten. Buiten worden ze opgevangen door een Charizard. Niet zomaar een Charizard, het is de Charizard van Ash! Een groot gevecht tussen Charizard en Entei vindt plaats en eindigt met Charizard die klem ligt onder een poot van Entei. Net op het moment dat Entei Charizard wil doden schreeuwt Molly naar haar vader dat hij hem stoppen. Misty en Brock vragen aan Molly of ze mee wil gaan en vertellen haar ook dat ze heel goed is in Pokémongevechten. De moeder van Ash steekt haar hand uit en Molly pakt deze. Ze knuffelen elkaar. Molly huilt van blijdschap waardoor het kristal begint te verdwijnen. Entei gaat weg en zegt dat als zij gelukkig is hij ook gelukkig is.

Ze proberen weg te gaan maar de Unown realiseren zich wat er gebeurt en willen niet dat Molly vertrekt. De Unown beginnen nieuwe kristallen om hen heen te maken. Entei schiet de kristallen kapot waardoor ze toch verder kunnen. Ze beginnen de trap af te rennen. Ondertussen begint het kristal overal door te groeien waardoor ook het Pokémon Center totaal in kristal wordt gehuld. Wanneer Ash en de andere beneden zijn aangekomen zien ze alle Unown de weg blokkeren. Ash probeert tussen hen door te rennen maar loopt tegen een onzichtbare muur op. Charizard probeert ook door de muur te komen, maar dit lukt hem ook niet. Charizard probeert de muur kapot te maken met zijn vlammenwerper maar er gebeurt niets. Pikachu probeert de donderschok waardoor er een klein gat in de muur ontstaat, die echter snel weer sluit. De Unown zijn nu woedend en laten nu overal kristal groeien waardoor Ash en een paar anderen bijna verzwolgen worden door het kristal.

Entei komt uit een andere muur tevoorschijn en besluit dat hij hen zal helpen. Hij vernietigt wat van het kristal en vertelt dat hij het leuk vond om Molly's vader te zijn maar hij is ook blij dat hij haar gewoon kan helpen. Entei probeert met een krachtige straal uit zijn mond aan te vallen, maar het heeft geen effect op de Unown. Hij rent op de muur af en blijft daar staan waardoor de muur langzaam vernietigd wordt. Charizard en Pikachu helpen hem ook met hun vlammenwerper en donderschok. Molly moedigt Entei aan om door te gaan en met deze woorden van aanmoediging breken ze door de muur heen. De Unown worden uitgeschakeld en Entei verdwijnt. De Unown veranderen weer in steentjes. Het kristal begint te verdwijnen en Greenfield wordt weer zichtbaar. Ze verlaten allemaal het huis en Molly ziet een wolk in de vorm van Entei en glimlacht. Er komt politie aangereden en Jessie en James besluiten dat het veiliger is om in het huis te blijven. De vader van Molly is ook weer verschenen en begint naar huis te lopen. Molly's vader heeft ook Molly's moeder meegenomen en wanneer ze weer bij elkaar zijn knuffelen ze elkaar.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?