Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

The Guardians of the Water Capital
Latios & Latias

The Guardians of the Water Capital Latios & Latias

Het verhaal begint met iemand die uit een boek voorleest. Ze leest de legende van de stad Alto Mare, waar ze op dat moment dichtbij zijn, voor aan haar partner.

Er lopen mensen over het strand. Plots zien ze twee aangespoelde kinderen op het strand liggen. Ze besluiten ze te verzorgen. Op een dag verschijnt er een vreemde wolk in de lucht die de zon afschermt. Dan vallen er allemaal vreemde dingen uit de wolk. Zo gauw deze dingen in aanraking komen met gebouwen van de stad, verandert dat gebouw in dezelfde vreemde kleur als die van de wolk. Het gebeurt in de hele stad. De mensen die de kinderen verzorgden staan op het punt geraakt te worden door een van die dingen, als er een fel licht begint te schijnen. Het vernietigt de vreemde dingen en beschermt de mensen. Niemand weet waar het vandaan is gekomen, totdat de twee kinderen beginnen te vliegen. Ze veranderen in Pokémon: de jongen in Latios, het meisje in Latias. Nadat ze hoog de lucht in zijn gevlogen, beginnen ze met de vernietiging van de wolk. Hierbij komen nog meer Latios en Latias te voorschijn. Om de wolk te doen verdwijnen gebruikten ze een prachtige blauwe bol. De mensen zijn weer blij en de Latios en Latias, die eens de kinderen waren, dalen weer naar beneden af. Ze geven de bol aan de mensen en vliegen vervolgens weg. Toch blijven de Latios en Latias terugkomen.

Opeens komt er een bewaker aanlopen. Degene die voorlas doet het boek dicht en samen met haar partner gaan ze er vandoor en nemen het boek mee. Als de bewaker dichterbij komt en met zijn zaklamp de boekenkast afgaat, ziet hij dat er een boek ontbreekt. In plaats van het boek hangt er nu een roos en een kaart. Op de kaart staat het teken van de dames die het boek hebben gestolen. Ondertussen ontsnappen de dames via een kabel, laten de kabel los en vallen daarna in hun auto. De vrouw die voorlas zit achter het stuur en geeft bij een bocht in het gebergte extra veel gas, zodat ze door de bocht vliegen. Als ze in de lucht hangen, verandert hun auto in een vliegtuig. Ze vliegen over het water richting Alto Mare.

De volgende dag wordt er een race over de wateren van Alto Mare gehouden met zo'n dertig deelnemers. Ash en Misty doen ook mee: Ash met Tododile en Misty met Corsola. Brock staat op de brug boven de start/finishlijn. Pikachu en Togepi zijn bij hem. Als de Natu en Xatu allemaal hun vleugels gespreid hebben, begint de race. Dan komt er een leuk meisje naast Brock staan en hij reageert zoals we dat van hem gewend zijn. Hierdoor valt Pikachu van de brug boven op Ash en doet deze dus blijkbaar ook mee aan de race. Ondertussen zijn Misty en een andere deelnemer Ash voorbij gegaan, maar Ash laat ze niet ver uitlopen. Met z'n drieën vechten ze om de eerste plaats. Ze gaan zo druk op in hun strijd dat ze niet de twee vreemd uitziende 'schaduwen' zien vliegen.

Team Rocket zit ondertussen te eten in een restaurant aan het water. Zo gauw de deelnemers voorbij racen, worden zij en hun eten drijfnat. Brock kijkt naar een groot scherm en wijst naar Ash en Misty op het scherm, terwijl hij tegen het meisje zegt dat dat zijn vrienden zijn. Hierop loopt het meisje weg en komt er een oude mevrouw in haar plaats terug. Als Brock opkijkt en dit ziet is hij teleurgesteld. De twee 'schaduwen' vliegen boven Ash, Misty en de derde deelnemer. Ze zien dat Ash, Pikachu en Tododile zo hard gaan, dat ze uit de bocht vliegen. Ash dreigt tegen een gebouw op te botsen, wanneer een van de 'schaduwen' hem opvangt. Ash en co vervolgen hun weg in de race, maar hebben veel in te halen. De 'schaduw' die Ash opving wil het blijkbaar goed maken en helpt hem een handje door ze sneller te laten gaan. In de laatste bocht zien we dat Misty en de derde deelnemer aan kop gaan, maar toch weer worden ingehaald door Ash. Dan komt de andere 'schaduw' er weer bij en zorgt ervoor dat ze nog sneller gaan. Ook neemt de 'schaduw' ze mee naar wat eerst een afsnijdweg lijkt. Dit blijkt echter niet zo te zijn en Ash verliest de race. Misty en de derde deelnemer, die overigens een Wailmer gebruikt, gaan tegelijk over de finish en het is dus een fotofinish. Hierop is te zien dat Misty uiteindelijk met Corsola heeft gewonnen. Na het uitjuichen van Brock, vraagt hij zich af waar Ash is gebleven. Ash zegt tegen Tododile dat het niet erg is dat ze hebben verloren. De 'schaduwen' kijken van boven naar Ash en vliegen dan weg. Als ze door een paar zonnestralen vliegen, zien we dat ze een rode en blauwe kleur hebben en dat ze veel op elkaar lijken.

Ash, Misty en Brock hebben elkaar weer gevonden en zitten bij de derde deelnemer, die blijkbaar een gondelier is, in de gondel waar Misty haar prijs bekijkt. Dan ziet ze twee pilaren met twee nagemaakte Pokémon erop. De gondelier vertelt hen dat het Latios en Latias zijn. Misty merkt op dat dezelfde afbeeldingen op haar prijs staan.

Pidgey vliegen op vanaf het plein waar de pilaren staan. Opeens komt er een vliegende webcam uit een raam vliegen en landt op de vensterbank. Het begint in te zoomen op de menigte op het plein. Het beeld wordt overgeplaatst naar een monitor waaruit op te maken valt dat er nog meer van die webcams in de stad zijn. De webcams horen bij de twee dames die het boek hadden gestolen uit de bibliotheek. Ze zijn er achter gekomen dat Latios en Latias nog steeds bestaan en wel eens in hun menselijke vorm over straat lopen. Dit wordt duidelijk als een van de webcams een signaal doorgeeft. De meiden gaan naar hun boot en gaan achter het signaal aan. Team Rocket staat op het punt aan hun ijsje te beginnen als de twee dames in hun boot met een rotgang voorbij varen, zo hard dat het water niets van de ijsjes overlaat. Jessie schreeuwt dat ze moeten uitkijken waar ze varen, terwijl James zich vagelijk iets herinnert over de dames. Ze gaan ze proberen te volgen.

De gondelier heeft Ash en co ergens in de stad afgezet. Ze rennen er vandoor, maar Pikachu blijft bij een poort staan. Hij ziet dat een meisje haar Vaporeon water geeft uit een oude kraan. Dit wil Pikachu ook, maar omdat het meisje weer weggaat doet ze de kraan weer dicht. Er vallen nog wel druppels uit, maar daar heeft Pikachu niets aan. Plots hoort hij iets. Hij ziet dat er een ander meisje bij de kraan is gaan staan en deze bereid is open te doen voor Pikachu. Hij vindt het water heerlijk. Dan komt Ash naar de kraan omdat hij Pikachu miste. Het meisje doet dan iets vreemds. Ze loopt om Ash heen en bekijkt hem van alle kanten. Hierna loopt ze weg, Ash en Pikachu achterlatend met vragende blikken op hun gezicht. Het meisje komt vanuit een steegje uit op een pad langs een van de vele rivieren. De twee vrouwen in de boot volgen haar. Een van de twee doet een bril op. Dit blijkt geen gewone bril te zijn, maar een bril waarmee ze Pokémon die zich onder mensen bevinden kunnen zien. Ze ziet dat het meisje eigenlijk Latias, een van de legendarische Pokémon, is. Ze willen haar gevangen nemen, maar ze weet te ontsnappen. De twee vrouwen sturen Espeon en Ariados achter haar aan. Pikachu merkt dat er iets aan de hand is en gaat op zoek naar het meisje. Ash volgt hem op de voet. Latias probeert te ontsnappen via een brug, maar Ariados springt voor haar. Espeon valt haar aan met een Uitschakelaanval, waarna Ariados haar vastbindt met zijn Spinnenwebaanval. Dan komen Ash en Pikachu te hulp en Ash loopt op Latias af en bevrijdt haar van het spinrag. Nadat hij te horen heeft gekregen waarom de twee vrouwen het meisje aanvielen, zegt een van de twee tegen Espeon dat hij zijn Uitschakelaanval moet gebruiken op Ash. Ash pikt dit natuurlijk niet en laat Pikachu Espeon aanvallen. Espeon springt op de boot en Pikachu moet zijn Bliksemstraal op Espeon loslaten. Hierdoor komt de hele boot onder stroom te staan, waardoor de vrouw, die de Espeon bezit, in het water valt. Ash en het meisje gaan er vandoor. De vrouwen geven hun Pokémon de opdracht hun te volgen. Na een hele achtervolgingsscčne zijn Ash, Pikachu en het meisje weer bij de kraan uitgekomen. Daar zitten Brock en Misty op een bankje op Ash te wachten. Het meisje is verdwenen.

Op het plein, waar de pilaren staan, is ook een museum. Ash en co zijn daar heengegaan, maar een webcam van de twee vrouwen ziet ze. Ash, Misty en Brock gaan naar binnen en stappen bijna op een Aerodactyl fossiel. Een dikke man vertelt ze dat ze ook een Kabutops fossiel hebben. Hij leidt Ash en co door de rest van het museum. Hij brengt ze naar een andere kamer in het museum. Hier staat een heel groot, vreemd uitziend monument omringt door stalen houders tentoongesteld. De dikke man vertelt ze iets meer over de pilaren en over het grote, vreemde monument voor hen. Dan ziet Ash hetzelfde meisje als het meisje, schilderen dat hij heeft gered uit de handen van die twee vrouwen en vergeet op te letten met wat hij doet. Hij raakt het monument aan en dat mag niet van de dikke man. Hij ziet dat het meisje weggaat. Ash zegt dat hij zo weer terug is en rent het meisje achterna. Een webcam volgt hem in de lucht. Als Ash op een kruising terechtkomt, is het meisje opeens verdwenen. Hij rent een kant op en ziet hetzelfde meisje, maar dan zonder schildersspullen. De achtervolging gaat door. Maar als Ash onder een poort bedekt met planten heen moet lopen, loopt hij er langzaam onderdoor. Hij kijkt om zich heen en ziet het meisje weer. Op dat moment loopt ze dwars door een muur heen. Ash gelooft zijn ogen niet. Pikachu volgt het meisje door de muur en niet lang daarna volgt Ash hem.

Ze komen in een prachtige tuin terecht. Ze lopen een trap af en zien het meisje weer. Ze rent naar een schommel en gaat erop. Plotseling gaat er van alles geluid maken. Er komt iets uit de waterbron en begint Ash en Pikachu aan te vallen. Het is een van de 'schaduwen'. Pikachu probeert een Donderschokaanval, maar mist en wordt zelf omver geworpen. De 'schaduw keert zich om en valt weer aan. Op dat moment springt het meisje ervoor en stopt de 'schaduw' met aanvallen. Tegelijkertijd verandert de 'schaduw' terug in zijn normale vorm. Het is een blauwe Pokémon genaamd Latios. Dan verschijnt het meisje met de schildersspullen weer en zegt tegen Latios dat deze moet doorgaan met aanvallen. Ogenblikkelijk verschijnt de dikke man en zegt tegen het meisje, Canon, en Latios te stoppen. De dikke man is de opa van Canon. Hij vraagt iets aan Latias en Ash is nu helemaal de kluts kwijt. Latias en Ash gaan samen op de schommel en op het moment dat Latias haar echte Pokémon-lichaam laat zien, schrikt Ash en valt van de schommel. Latias helpt hem overeind. Latios geeft Pikachu een lik en Pikachu gaat een boom in om vervolgens op de ruggen van Latios en Latias te spelen. Canon vertelt Ash dat Latios en Latias broer en zus zijn en dat Latios de oudste is. Ondertussen gooit Latias Pikachu op Ash, waardoor hij bijna zijn evenwicht verliest. Latias pakt Ash z'n pet af, maar Ash weet hem weer terug te pakken. Dan gebeurt er iets vreemds. Latios z'n ogen beginnen te gloeien, waarna Latias der ogen ook beginnen te gloeien. Latios trekt zijn armen tegen zijn lichaam en duikt onder water. Latias gaat bij Ash, Canon en haar opa zweven. Ze laat hen zien wat Latios onderwater allemaal ziet. Ze zien allerlei watertype Pokémon, zoals Remoraid, Chinchou en Quagsire. Als Latios weer terug is, vertelt Canon iets over de stenen die bij het monument liggen. Op de stenen wordt de legende van Latios en Latias verteld. Dan laten Canon en der opa Ash een bijzondere blauwe bol zien. Deze ligt in een klein fonteintje midden in de tuin. Nadat opa een heel verhaal heeft verteld over de bol, geeft Latias Ash een kopje en tilt hem vervolgens op. Dit gaat echter niet goed en ze laat Ash weer vallen van grote hoogte. Gelukkig vangt Latios hem op, vlak voordat Ash in het water belandt. Hij zet Ash weer bij Canon neer. Opa zegt dan dat ze er weer vandoor moeten gaan. Als ze weg zijn zien we dat een webcam hun gevolgd is naar de schuilplaats van Latios en Latias. Ash, Canon en opa komen in de 'fabriek' van opa. Hij maakt gondels. Hij vraagt of Canon Ash naar het Pokémon Center wilt brengen. Ze stemt toe en brengt Ash er per boot naartoe.

's Nachts sluipen de twee vrouwen die Latias wilde vangen heel behendig over de daken van Alto Mare. Team Rocket ziet ze en gaat ze volgen. Maar op een gegeven moment gaat het fout. Jessie, James en Meowth vallen naar beneden, boven op een straatlamp. Ze zijn blij dat de lamp het houd met hun drieën erop, totdat Wobbuffet te voorschijn komt. Door hem begeeft de lamp het en vallen ze toch op de grond. Opa werkt nog aan een gondel in zijn 'fabriek'. Dan komt er een Espeon binnen lopen en die valt opa aan met een Uitschakelaanval, waarna hij op de grond valt. De vrouwen stappen binnen, geven Espeon een compliment en gaan naar de tuin van Latios en Latias. Broer en zus worden wakker van de dingen die geluid maken en daardoor weten ze dat er indringers zijn. De vrouwen zijn hun tuin binnengedrongen en zijn nu klaar voor de strijd. Nadat Latios een paar keer heeft aangevallen, doet Espeon zijn Snelle aanval doen. Deze raakt Latios, maar Latias valt Espeon aan zonder dat deze het weet. Ariados moet zijn Nachtschaduwaanval doen en raakt eerst Latias en dan Latios, die ertussen komt om zijn zus te beschermen. Dan neemt de vrouw met de Ariados iets in haar handen en gooit het naar Latios. Het is een net en Latios zit erin gevangen. Het net geeft stroomstoten af en Latios valt op de grond. Latias wilt nog een laatste poging doen Latios te beschermen van gevangenschap, maar Espeon doet zijn Psychische aanval en raakt. Ook Latias valt op de grond en Espeon valt weer aan, maar Latios snijdt Espeon de pas af en zegt dan dat Latias moet wegwezen. Terwijl Espeon zijn psychokinetische aanval doet, bindt Ariados Latios vast met een Spinnenwebaanval. Latias wil Latios helpen, maar weer zegt Latios tegen haar dat ze weg moet wezen. De vrouw met de Espeon gooit nu een net naar Latias, maar Latios springt ervoor. Volledig verzwakt valt Latios op de grond, terwijl Latias onderwater ontsnapt. De vrouw met de Ariados pakt de blauwe bol uit het fonteintje en ontcijfert ook de stenen op de grond. Vervolgens laat ze haar computer een tegel vertalen. Het water stopt met stromen.

Wanneer Latias boven water komt wordt ze meteen onzichtbaar. Ondertussen komen Canon en opa er achter dat de blauwe bol is gestolen en beseffen meteen dat de dieven naar het museum gaan. De dieven staan bij het monument in het museum en Ariados draagt Latios naar een cirkel op de grond. De cirkel licht op en vormt een zwevende, draaiende bol om Latios heen. De stalen houders van het monument verdwijnen in de grond. Dan komen Canon en opa binnen. Espeon moet weer zijn psychokinetische aanval doen en Canon en opa vallen bewusteloos op de grond. De blauwe bol wordt weer in een houder geplaatst en is blijkbaar de krachtbron van het wapen dat in het monument verborgen zat. Het wapen begint rond te draaien. Ondertussen is Latias aangekomen bij het Pokémon Center waar Ash slaapt. Latias zoekt een opening en ziet dat de deuren naar de kamer van Ash en co open zijn. Pikachu wordt wakker, omdat hij iets hoort en gaat kijken. Hij ziet Latias haarzelf veranderen in haar menselijke gedaante. Ash merkt dat Pikachu weg is en wordt langzaam wakker. Wanneer Ash roept dat het Canon is, wordt de rest ook wakker. Ash rent op haar af en vraagt wat er is. Latias begint op Ash z'n schouder te huilen. Ash vertelt Misty en Brock dat het Latias is, maar ze geloven hem niet, totdat Latias zichzelf terug verandert. Brock en Misty staan op van de schrik als blijkt dat Ash gelijk heeft.

Terug in het museum heeft Ariados een web gesponnen om Canon en opa vast te houden. Latios wordt wakker, omdat Canon hem roept. Het wapen stopt eindelijk met draaien en een capsule staat nu voor de twee dieven en er ontstaat een trap uit de grond om erin te gaan. Latios probeert uit zijn bolvormige gevangenis te ontsnappen, maar tevergeefs. Dan lichten zijn ogen weer op en zoekt hij contact met Latias. Ook bij Latias zijn de ogen gaan oplichten en meteen bevinden Latias, Ash, Pikachu, Misty en Brock zich in het lichaam van Latios, om te zien wat hij ziet. Ash ziet Canon en opa, maar schrikt als hij de blauwe bol in de houder ziet liggen. Een van de twee dieven klimt in de capsule en als ze erin zit vormt er zich een controlepaneel om haar heen. Ze zorgt ervoor dat de fossielen van Aerodactyl en Kabutops tot leven komen. De vrouw in de capsule beveelt ze Latias te gaan zoeken. Latios is uitgeput en laat zijn ogen weer normaal worden. Dit gebeurt ook bij Latias en iedereen is weer terug in de kamer van het Pokémon Center. Ondertussen zwerft Team Rocket nog steeds ergens door de straten van Alto Mare. Opeens zien ze een uitgang en ze rennen er op af. De vrouw in de capsule maakt helaas voor Team Rocket een hek voor de uitgang. Dit gebeurt ook achter hen en ze zitten opgesloten. In heel Alto Mare verschijnen hekken in verschillende soorten en maten. Ash en co bevinden zich nu op het balkon en zien overal hekken verschijnen. Ze verschijnen ook op de balkons en dus ook op die van Ash en co. Ash springt vlug in het water en zwemt naar een boot. Latias moet de weg wijzen naar het museum. Plotseling verschijnt Aerodactyl achter Ash en hij grijpt Latias. Ash springt naar hen en zegt tegen Pikachu dat hij een Bliksemstraalaanval moet doen. Ash en Latias vallen in het water en als ze boven komen vliegt Latias weg. Aerodactyl keert om en doet een Hyperstraal aanval. Ash wordt hoog in de lucht geslingerd en komt dan weer in het water terecht. Dan verschijnt Latias weer en ze vist Ash uit het water. Terwijl ze verder drijven ziet Ash iets in zijn ooghoek. Het is zo'n ding die werd voort getrokken door de Waterpokémon tijdens de race van die ochtend. Latias trekt Ash en Pikachu vooruit. Aerodactyl komt wederom achter ze aan. Latias ontwijkt Aerodactyl makkelijk door ergens in te gaan waar Aerodactyl niet doorheen kan. Brock probeert ondertussen de hekken te buigen zodat hij en Misty de riem met Ash z'n Pokéballs naar Ash te brengen, maar het werkt niet. Brock laat Crobat vrij en Misty laat Corsola en Politoed vrij om Ash te gaan zoeken en, zo nodig, helpen. Brock probeert over de hekken te klimmen. Ash en Latias worden nu gevolgd door Kabutops. Gelukkig wordt deze tegen gehouden door Crobat, Politoed en Corsola en kan Ash verder naar het museum.

In het museum heeft Latios nog steeds niet uit zijn bolvormige gevangenis weten te ontsnappen. De vrouw in de capsule kijkt op het controlepaneel naar Latias en Ash. Nadat opa heeft gezegd dat ze er niet mee wegkomen, maakt de vrouw in de capsule een watertornado die ze naar het plein voor het museum stuurt. Wanneer Ash, Pikachu en Latias op het plein aankomen staat daar een enorme watertornado op ze te wachten. Deze stort zich op hen, waardoor Ash en Pikachu geen lucht meer krijgen. Latias kan echter nog steeds ademhalen en wordt kwaad. Zo kwaad dat ze een krachtige aanval uitvoert. Deze aanval is zo sterk dat de tornado het begeeft, maar ook het controlepaneel waarmee deze gemaakt is. Latias valt op de grond, omdat ze even moet bekomen. Vervolgens gaan ze het museum in. Ondertussen wordt het wapen in het museum compleet gestoord en draait helemaal uit zichzelf rond. De vrouw die erin zit vindt het eng en wil er zo snel mogelijk uit. Als Ash binnenkomt, krijgt Espeon het bevel om aan te vallen, maar Pikachu doet een Bliksemstraal en Espeon en zijn meesteres vallen verlamd op de grond. Ash en Pikachu lopen naar Canon en opa, terwijl Latias naar haar broer gaat om te proberen hem te bevrijden. Ash krijgt het spinrag dat om Canon zit niet los en zegt tegen Pikachu dat deze een Donderschokaanval moet doen. Hierdoor komt het rag losser te zitten en kan Ash het er makkelijker afhalen. Latias probeert nog steeds haar broer te bevrijden, maar het lukt niet. Wanneer opa is bevrijd, moet Pikachu een Bliksemstraal op de gevangenis doen. Deze kaatst direct weer terug. Opeens gaat de bolvormige gevangenis met Latios een stukje naar beneden. Hierdoor kan Ash er nu ook bij en hij probeert er nu in te springen. Dit tevergeefs. Latias wordt weer boos en weer doet ze zo'n krachtige aanval als voorheen. Deze keer werpt ze zich tussen de open stukken van de kooi en houdt ze tegen. Ash, Canon en opa kunnen nu Latios uit de kooi halen, waarna Latias uitgeput op de grond terechtkomt. De kooi valt naast haar op de grond. Doordat een van de krachtbronnen van het wapen nu weg is, komt deze tot een stilstand. Latias gaat bezorgt naar haar broer, maar deze maakt het goed. De vrouw die niet in de capsule zat, springt er nu op en loopt naar haar partner. Misty en Brock komen binnen en zijn bezorgd om Ash. De vrouw loopt weg bij haar partner, richting de eens blauwe bol. Deze is nu donkerrood geworden. Wanneer ze deze wilt oppakken, waarschuwt opa haar, maar het is al te laat. Ze krijgt een schok en wordt bij haar partner in de capsule geslingerd, waarna het wapen weer in beweging komt. De stalen houders die de grond in waren verdwenen, kwamen weer terug en hielden het wapen vast. Hierdoor stopte deze met draaien.

Team Rocket zit nog steeds gevangen in het steegje, maar weten te ontsnappen door over de hekken heen te klimmen. Ze zien dat al het water uit de stad richting de zee stroomt. De hele stad komt kurkdroog te staan. Ash en co zijn het dak opgerend om te zien wat er buiten gebeurt. Ze zien dat de hele stad droog staat. Latios en Latias zoeken het wat hogerop, want ze voelen dat er iets niet klopt. Ze vliegen een paar rondjes om de toren van het museum en stoppen als ze de zee in zicht hebben. Daar zien ze aan de horizon een enorme vloedgolf op de stad afkomen. Broer en zus besluiten er iets aan te gaan doen. Ze vliegen met hoge snelheid op de vloedgolf af. Dan beginnen ze allebei een lichte gloed te geven en vormen ze samen een bol van energie. De bol slaat in op de vloedgolf en deze bezwijkt. Als de vloedgolf is gaan liggen, zien Ash en co een fel licht richting de hemel gaan. Ze vragen zich af wat het is. Ondertussen stroomt het water terug de stad in. Team Rocket was hier niet op voorbereid, dus toen het water omhoog kwam, nam het Team Rocket mee. De hekken verdwijnen nu ook uit de hele stad. En zowel Kabutops en Aerodactyl veranderen weer in hun fossiele vormen. De twee vrouwen zitten nog steeds vast in de capsule en zijn behoorlijk aan het ruziën.

Als de zon opkomt, zijn ze Latias en Latios aan het zoeken. Een Mantine en twee Chinchou brengen Latias naar de boot van Ash en co. Als Canon vraagt waar Latios is, kijkt Latias de lucht in. Dan zegt opa dat Latios er niet meer is en iedereen wordt verdrietig. Hij legt uit dat het felle licht dat naar de hemel ging Latios was. Ash mist Latios zo erg, dat Latias ervoor zorgt dat ze nog één keer door de ogen van Latios kunnen kijken. Wanneer iedereen opkijkt, zien ze de aarde vanaf grote hoogte. Dan gaat opeens de bol die om hen heen zit weg en verandert in een kleine, blauwe bol. Canon krijgt het in de handen en Latias der ogen worden weer gewoon, zodat ze weer terug op de boot zijn. Canon houdt de bol dicht tegen haar aan en Ash troost Latias met het verlies van haar broer. De bol wordt terug gelegd in de fontein in de tuin die eens van Latios en Latias was. Het water begint weer te stromen.

Ash, Misty en Brock varen in een boot langs de 'fabriek' van opa. Ze komen nog even afscheid nemen. Opa roept naar boven om Canon te roepen. Ze geeft geen antwoord en is niet eens op haar kamer. Dan pakt een hand een schilderij uit het schildersboek van Canon. Ash en co besluiten verder te gaan. Maar dan ziet Pikachu Canon met iets in haar handen. Ash zegt tegen de bootbestuurder dat hij even moet wachten. Er wordt gestopt bij de laatste pier van de stad en Canon komt op Ash afgerend. Doodop staat ze voor Ash en geeft ze hem iets. Vervolgens geeft ze hem een kus op de wang. Misty en Brock staan ervan te kijken en vragen zich af of het nou werkelijk Canon of dat het nou Latias in der menselijke vorm was. Canon of Latias rent weer naar de kade, terwijl Ash zijn cadeau opent. Het is een schilderij van hem en Pikachu.

De boot gaat weer verder terug naar het vaste land. Onderweg zien Ash en Pikachu nog een twee Latios en een Latias vliegen. De herbouw van het monument in het museum is onder leiding van opa begonnen en de twee dieven zijn in de gevangenis hun volgende overval aan het voorbereiden. Canon staat op de pier te schilderen en geniet van een fris windje. Ondertussen zijn de drie Pokémon die Ash en Pikachu zagen in de tuin van Latias terechtgekomen. Ash, Misty en Brock lopen langs de rand van de afgrond richting hun volgende avontuur. En natuurlijk zit Team Rocket ze achterna.

Geschreven door: Sander Vis

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?