Pokemon Paradijs
Pokemon Paradijs
De Site
Welkom
Nieuws (site)
Nieuws (media)
Pokedex (GS)
Pokedex (DP)
Pokemon Les
Pokemon Gekte
Links
Tekenfilm
Afleveringen
Titelsongs
Pokéraps
Pikachu's Jukebox
Karaokémon
Team Rocket
Speelfilms
Koopvideo's
Plaatjes
Kleurplaten
Tekenles
3D Plaatjes
Icoontjes
Bewegende Plaatjes
Achtergronden
Ruilkaarten (TCG)
Sets/kaarten
Decks
Spelregels
Valse kaarten
Verzamelen
Topps
Burger King
Danone
Flippo's
Munten
Postzegels
Stickers (Merlin)
Stickers (Artbox)
Nintendo Games
Gold/Silver
Pinball
Stadium
Snap
Pokémon mini
Online Games
Woordzoeker
Schuifpuzzel
Memory
Galgje
Pikachu Skateboard
CD's/CD-roms
2.B.A. Master
The First Movie
The First Movie (2)
Pokémon 2000
Pokémon 3
Totally Pokémon
Pokémon X
Pokémon 3 (NL)
De Reis van Johto (NL)
Pkmn Project Studio
Contact
E-mail

Mewtwo Strikes Back

In een laboratorium opent Mewtwo zijn ogen en hij ziet een heleboel mensen in witte jassen om zich heen. Het zijn de wetenschappers die hem tot leven hebben gewekt. Ze hebben de cellen van Mew, de zeldzaamste Pokémon op aarde, genetisch gemanipuleerd om zo de sterkste Pokémon ter wereld te maken. Mewtwo is in staat om de mensentaal te spreken. De geboorte van Mewtwo is niet natuurlijk maar kunstmatig. Mewtwo realiseert zich dat zijn geboorte niet natuurlijk is maar kunstmatig. Hij raakt daardoor in de war en hij vernietigt het laboratorium. Giovanni, de baas van Team Rocket, pikt Mewtwo op uit de smeulende resten van het laboratorium en een tijd lang is Mewtwo min of meer zijn slaaf. Het mysterie van zijn leven blijft echter door de gedachten van Mewtwo dwalen. Hij is ontevreden over de manier waarop Giovanni hem behandelt, vernietigt de basis van Team Rocket en vliegt er vandoor om alleen te zijn.

Aan de kust, in het grasland op een klif, wacht Ash op het eten dat Brock aan het bereiden is. Pikachu ziet Togepi naar de rand van de klif waggelen en in paniek sprint hij naar Togepi toe om hem te helpen. Togepi stopt op een centimeter van de rand, terwijl Pikachu er vanaf valt. De klif is gelukkig niet al te hoog. Togepi grinnikt als hij Pikachu naar boven ziet kruipen. Er komt een jongeman voorbij die Ash uitdaagt voor een Pokémon gevecht. Ash vrolijkt helemaal op en hij accepteert de uitdaging. Squirtle gebruikt zijn bubbelstraal om de Machamp van de jongen te verslaan. Bulbasaur wint vervolgens met zijn zonnestraal van Donphan. De bliksemstraal van Pikachu is uiteindelijk krachtig genoeg om alle drie de Pokémon van de jongeman te verslaan en Ash wint. Plotseling komt er een Dragonite aangevlogen die een uitnodiging brengt. De uitnodiging is voorzien van een holografisch bericht, waarin een mooie jonge vrouw het verhaal vertelt. De afzender wil onbekend blijven maar de de jonge vrouw introduceert hem als de sterkste Pokémon trainer ter wereld. Tevens nodigt ze hen uit om mee te doen aan een Pokémon wedstrijd in het kasteel op New Island. Ash besluit om de uitnodiging aan te nemen.

Ash en zijn vrienden arriveren bij de haven. Er woedt echter een zware storm waardoor er geen schepen kunnen uitvaren. Ze komen tot de ontdekking dat er nog veel meer trainers zijn die allemaal door de onbekende trainer zijn uitgenodigd. Ook blijkt er een jonge dokter van het Pokémon Center vermist te zijn. Sommige trainers proberen de onstuimige zee te trotseren met behulp van hun vliegende of zwemmende Pokémon. Ash en zijn vrienden hebben helaas geen Vlieg- of Waterpokémon die daar sterk genoeg voor zijn, en even weten ze niet wat ze moeten doen. Maar dan verschijnt er een boot met twee op vikings lijkende personen die hun een overtocht aanbieden. Opgelucht gaan onze helden aan boord. Door een hoge golf worden de helmen van de hoofden van de twee zeelui weggeslagen. Tot verbazing van onze vrienden zijn het Jessie en James van Team Rocket! Bij de volgende golf slaan ze allemaal van boord. Misty roept snel Starmie op en Ash stuurt zijn Squirtle naar buiten. Ze houden zich goed aan elkaar vast en ze laten zich meevoeren met de stroom.

Gelukkig spoelen ze aan op New Island. Even later, op een andere plek, bereikt ook Team Rocket het eiland. Ash en zijn vrienden gaan het kasteel binnen. Er zijn nog drie andere trainers die ook zijn gearriveerd op het eiland. De vrouw, die was verschenen in het hologram, begroet iedereen en ze vertelt dat iedereen zijn Pokémon moet vrijlaten. Iedereen is verbaasd als ze zien dat de onbekende trainer niemand anders is dan Mewtwo, een tot nu toe voor hen onbekende Pokémon. Als ze horen dat Mewtwo zichzelf een trainer noemt, worden twee trainers woedend, want hij is maar een Pokémon. De mysterieuze jonge vrouw valt plotseling flauw. Brock rent naar haar toe en houdt haar in zijn armen. Hij komt tot de ontdekking dat de vermiste zuster is. De trainers sturen hun Pokémon af op Mewtwo, maar Mewtwo weet ze eenvoudig te verslaan. Dan neemt Mewtwo de trainers mee naar een wedstrijdveld.

Team Rocket, dat niet uitgenodigd was, weten ook het kasteel binnen te komen. Ze hebben niet in de gaten dat ze gevolgd worden door Mew. Ze vinden een laboratorium met grote glazen cilinders. In sommige van die cilinders zit een slapende Pokémon. Terwijl ze onderzoekend rondlopen, wordt Meowth gevangen door een paar mechanische armen en op een transportband gezet. Hij worstelt om los te komen, waarbij hij geholpen wordt door Jessie en James. Uiteindelijk lukt het Meowth om te ontsnappen. De mechanische armen hebben echter wel drie haren uit zijn staart getrokken. De computer gaat aan en beschrijft allerlei informatie over de genen van Meowth. Plotseling verschijnt er een kloon van Meowth in één van de lege cilinders. Het hele laboratorium is uiteraard opgezet door de zeer intelligente Mewtwo. Het is hem gelukt om Pokémon te klonen en ze sterker te maken dan het origineel. En het zijn niet alleen maar kopieën, ze leven ook echt. Venusaur, Charizard en Blastoise komen uit de cilinders te voorschijn en ze gaan naar het wedstrijdveld, omdat Mewtwo hen telepathisch roept. Mewtwo, die een Psychopokémon is, weet dat Sorao, één van de trainers een Venusaur heeft, dat Sweet een Blastoise traint, en dat Ash een Charizard heeft. Mewtwo wil bewijzen dat zijn klonen beter zijn dan de originelen. Het is zijn wraak op de mensheid voor zijn geboorte en te zijn gebruik door de mens. De klonen beginnen te vechten en laten zien dat ze enorm sterk zijn. Ze verslaan de originelen en de trainers zijn teleurgesteld.

De wraak van Mewtwo eindigt hier echter niet. Psychische ballen van energie vliegen over het veld op weg naar de originele Pokémon. Alle originele Pokémon worden gevangen door deze ballen, behalve Pikachu die, geholpen door Ash, op de vlucht slaat. Tientallen ballen zitten achter Pikachu aan. Hij is doodsbang, rent voor zijn leven, vuurt elektrische schokken af, maar uiteindelijk wordt ook Pikachu gevangen. Ash rent achter de wegvliegende bal aan. Team Rocket is nog steeds in het laboratorium en zien hoe de ballen naar binnen vliegen. De mechanische handen pakken de ballen en de computer analyseert de genen van de Pokémon die er in zitten. Elke keer wordt er een perfecte kopie gecreëerd. Ook de bal met Pikachu arriveert en Ash rent er nog steeds achteraan.

De mechanische arm grijpt de bal en ook Ash pakt de bal. Ash trekt uit alle macht aan de bal. De machine begint te vonken en te roken en Pikachu wordt door de machine uitgespuugd. Pikachu is weer veilig en Ash neemt hem in zijn armen. Mewtwo roept de klonen op om naar het wedstrijdveld te komen. Ash en Pikachu volgen samen met alle originele Pokémon. Dan zien ze een kleine, oplichtende Pokémon. Het is Mew! Met gemengde gevoelens aanschouwd Mewtwo de Pokémon waarvan hij een kloon is. Eindelijk kan hij vechten tegen zijn origineel om te bewijzen dat hij beter is. Terwijl Mewtwo en Mew vechten, beginnen ook de andere originele Pokémon met hun klonen te vechten. Ook de kopie van Pikachu verschijnt. Hij staart naar de originele Pikachu en gaat achter hem aan. Maar Pikachu verzet zich niet want hij wil niet tegen zichzelf vechten. De kloon roept naar hem en daagt hem uit, "pika, Pikachu! (Vecht tegen me!)" Pikachu schudt zijn hoofd en weigert om terug te vechten. Tranen wellen op uit de ogen van de kloon maar hij kan niet stoppen met vechten. Huilend gaat de kloon door met slaan. Tenslotte is de kloon uitgeput en hij stort in elkaar. Pikachu gaat naar hem toe en houdt hem zachtjes vast.

Ash, die met afschuw naar alle vechtende Pokémon kijkt, kan er niet meer tegen. Hij stormt op de plek af waar Mew en Mewtwo vechten en schreeuwt: "Stop met vechten!" Op dat moment vuren Mew en Mewtwo hun krachtige psychische energieballen af. Ze raken Ash en gillend valt hij op de grond. Alle Pokémon, inclusief Mew en Mewtwo, staan stil en kijken toe. "Pikapi! (Ash!)" roept Pikachu en hij gaat naar Ash toe en kijkt naar hem. Het lichaam van Ash begint te verstijven. Pikachu probeert hem met elektrische schokken weer tot leven te wekken, maar Ash blijft doodstil liggen. Pikachu probeert het nog een keer, en nog een keer, totdat hij doodmoe neervalt. Ash ligt nog steeds doodstil op de grond. Er verschijnen tranen in de ogen van Pikachu en ze rollen over wangen en vallen op de grond. Ook de andere Pokémon, zowel de originelen als de klonen, beginnen te huilen. Hun tranen bereiken Ash en langzaam komt Ash weer tot leven. Pikachu omarmt hem en Ash omarmt Pikachu.

Mewtwo roept via telepathie de klonen terug en ze zweven door de lucht. Hij kan nu geloven in een waardevol leven en vertrekt om te zoeken naar een plek waar hij met zijn klonen kan leven. Ash, Pikachu en de rest kijken toe als ze er vandoor gaan en ze krijgen zelfs medelijden met Mewtwo. Mewtwo gebruikt nog wel zijn psychische krachten om iedereen te laten vergeten wat er is gebeurd. Als Ash weer wakker wordt, is hij met zijn vrienden op weg naar de haven. De andere trainers zijn daar ook. Niemand herinnert zich de gebeurtenissen op het eiland. De storm is voorbij en even later is zee weer rustig en kalm en schijnt het zonnetje.

Paradijzen
Digimon Paradijs
Dragonball Paradijs
Hamtaro Paradijs
Medabots Paradijs
Sailormoon Paradijs
Yu-Gi-Oh Paradijs
Kleurplaten Paradijs
Reclame
TIP
Pokemon Magazine
Affiliates
Pkmn.startpagina.nl
Team Rocket.nl
Pokemon Wolken
Pokémon Holland
Sinterklaas is jarig
Affiliate?